Reklama

Reklama

Šerif Ray Owens (Arnold Schwarzenegger) původně pracoval u losangeleské policie, ale po jedné zpackané akci skončil jako šerif ospalého městečka u mexických hranic, Sommerton Junction. Šéfovat bandě neschopných policistů v poklidné zašívárně, kde je nejvážnějším zločinem šťourání se v nose, není žádné umění. Dny plné nudy utne až telefonát agenta FBI Johna Bannistera (Forest Whitaker). Při převozu z Las Vegas do mexické věznice totiž uprchnul nebezpečný boss mexické mafie Gabriel Cortez (Eduardo Noriega). Během transportu ho vysvobodili členové jeho drogového kartelu a on se snaží prchnout do své domoviny. S pomocí kumpána Burella (Peter Stormare) a s rukojmím prchá Cortéz v našlapané Corvetě ZR 1 rychlostí 250 mil/hod k hranicím. Poslední překážkou na cestě ke svobodě je právě šerifovo městečko. Jenže zdejší strážci zákona a pořádku se moc netváří na to, že by se měli postavit do cesty muži, na nějž je celá FBI krátká. Jejich šéf ale nechce znovu pošpinit svou pověst, a tak nakonec provětrají své zbrojnice a vytáhnou z nich pušky, kulomety a meče a vydají se vstříc nelítostné řežbě s cílem zastavit zdánlivě nepřemožitelného gangstera a jeho pohůnky. Bude městečko Sommerton Junction díky šerifovi Owensovi Cortézova konečná? (Magic Box)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (1 247)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jo Arnie, když už máš na starý kolena točit nový akční fláky, tak rozhodně takhle. S fyzičkou už sice na tom není bývalý guvernér jako dřív a v závěrečné bitce jeho bojový styl spíš připomíná Buda Spencera, jinak si ovšem Arnold krade celý film pro sebe a ve výstřílení nábojnic a procedění výtečných hlášek nemá konkurenci. Tady prostě co věta to perla. Ji-un Kim navíc akční legendě dosti pomáhá a nabízí vizuálně výborný film se slušným tempem a nářezovou akcí. Navíc se to nebere vůbec vážně. Jen škoda ospalejšího úvodu a poněkud slabého záporáka, který sice umí udělat hezkou reklamu Chevroletu, ale jakmile promluví, tak je zle. I tak ovšem nostalgický a zábavný návrat, jak má být. Arnie, chyběl si nám. 70% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Vynikající moderní western, ve kterém je naprosto všechno, co v něm být má. Plus Arnold Schwarzenegger. Akční scény jsou nápadité a navíc přehledné, herecké obsazení jedna báseň (vyžívající se Peter Stormare!), scénář se veze na nostalgické vlně a díky štědré porci humoru si může dovolit používat i otřepaná klišé, aniž by to člověku začalo lézt na nervy či krkem. Arnold je v roli nekompromisního rakouského nárazníku, který se postaví do cesty prchajícímu grázlovi, prostě báječný. Kritizovat jeho herectví nemá cenu - je to pořád ten samý akční borec, jemuž stačí říct jednu větu, jednou hodit drsným pohledem, pak vystřílet jeden zásobník a vše korunovat jednou vtipnou hláškou. Konečná je zábavná (opravdu dlouhá přestřelka odlehčovaná vtipnými momenty všeho druhu), Konečná je napínavá (první střet se Stormareovou bandou), Konečná bere dech (autohonička v kukuřičném poli mě opravdu odrovnala), Konečná je o hodně lepší než Expendables 2 a stačí jí k tomu překvapivě málo (závěr na mostu). ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Nevyčítal bych filmu, že se zapomněl v 80. letech, kdyby diváku nabídl i nějakou parodii sebe sama, či hmatatelné odkazy na předchozí Arnoldova díla, jenže nic z toho se nekoná. Neakční pasáže jsou až zarážejícím způsobem nudné, člověk pak děkuje Bohu (Arnoldovi) i za tu béčkovou akci, která stěží proráží z šedivého průměru... Arnolda je ve filmu málo a ostatní figurky bez něj nedokáži pořádně rozbouřit plátno. Whitaker se snaží, přesto jeho postava zůstává jen matným odleskem hrozivého poručíka Kavanaugha, jehož hrál v The Shieldu. 5/10 ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vidět ten film tak před deseti lety, samou radostí bych si ucvrkl do trenek. Máme tu parádní sporťáky, sličné děvy a hlavně Arnolda! Na ksichtu mi ale přibylo pár vrásek (nutno říct, že méně než Rakouskému dubu) a chci už trochu víc. Pořád je to, ale více než slušná zábava, která místy velmi příjemně překvapuje. Jednoznačným kladem je Ji-un Kim, který ždíme z toho co má maximum, pomrkává na staré westerny, je řádně krvavý a snaží se nejít obvyklou cestou a když už musí, utahuje si z toho. Po herecké stránce jde o neurážející standard dělající křoví staroušovi Arnoldovi, který je přesně takový jak ho máme rádi. Knoxville naštěstí moc neotravuje. Je tu několik opravdu povedených scén, které KONEČNOU táhnou do nadprůměru, z nichž nejlepší je geniální honička v kukuřici. Hlavně Arnold se tu vrací s takovou parádou jaká se sluší a patří, škoda že ho v kinech nevítá víc lidí. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pomerne dosť šokujúci prepadák na úkor kvality snímku, aj keď sa musím priznať, že plná objektivita ide v mojom prípade bokom. Arnie je srdcovka a nedá sa nepridať pol bodu naviac. Je jasné, že film nemal očakávania v trhaní rekordov tržieb, ale napriek tomu sa jedná o príjemnú akčnú jednohubku s pomerne sviežim nápadom, obstojnou réžiou, miestami prekvapivo slušnou akciou, humorne odľahčujúcimi scénami s dobre vypointovanými hláškami. Preto je mi ľúto, že Arnoldov comeback nemal takú návštevnosť, akú si právom zaslúžil. Možno je fanúšikovská základňa jeho a ostatných oldschool akčných borcov už stará nato, aby si zaspomínala na takúto ikonu. V mnohých prípadoch je príčina zanevretia jasná, tu ale dávam jasné 4* za potešujúcu guilty pleasure. 80%. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (42)

  • Guľomet Vickers bol vo filme označovaný ako guľomet z roku 1939. V skutočnosti sa jednalo o Vickers z roku 1916. Bol funkčný a využitý v obidvoch svetových vojnách. Je to jeden z prvých guľometov využitých vo vojne. Jedná sa o historickú zbraň z 1. svetovej vojny. Nábojové pásy doň merajú až 8 metrov! (gogo76)
  • Súkromné lietadlo, ktoré vo filme na presun do Sommertonu využije FBI, je Bombardier Challenger 850. Jeho maximálna rýchlosť je 0,8 Mach (cca 780 km/h). (m.a.t.o.)
  • V čase 1:24:45 střílí hlavní aktér Ray Owens (Arnold Schwarzenegger) ze staženého postraního okénka auta a o pár vteřin je totéž okénko zavřené. (forkys)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Conan, Odyseus a Ben-Hur plánují návrat

Conan, Odyseus a Ben-Hur plánují návrat

16.01.2013

Jeden fantasy, jeden mytologický a jeden „téměř-biblický“ hrdina se vrátí na plátna kin. Arnold Schwarzenegger během propagace blížící se Konečné promluvil i o dalších projektech. Tím nejzajímavějším… (více)

Nezastavitelný Schwarzenegger

Nezastavitelný Schwarzenegger

08.05.2012

Herectví mu muselo šíleně chybět. Jde totiž z filmu do filmu. V novém traileru na The Expendables 2 je zdaleka největší hvězdou, ačkoli se zřejmě ukáže jen v jedné (klíčové) scéně. Dotočil už i… (více)

Schwarzenegger, DeVito a Murphy – trojčata?

Schwarzenegger, DeVito a Murphy – trojčata?

02.04.2012

Bláznivý apríl máme za sebou, přesto je tu zpráva, u níž člověk doufá, že jde o hloupý žert. Jenže ve studiu Universal prý zcela vážně připravují pokračování komedie Dvojčata. Arnoldův historicky… (více)

Reklama

Reklama