Reklama

Reklama

Chlastem a drogami poháněná kariéra zpěváka s chraplavým hlasem se více jak čtyři desetiletí protíná s mnoha mezníky v dějinách rockové hudby. Viděl Beatles v Cavern Club, jezdil jako roadie s Jimim Hendrixem, důvěrně radil Sidu Viciousovi a hrál v rockových kapelách Merseybeat a Psychadelic předtím, než spojením punkových a metalových prvků s kapelou MOTÖRHEAD inspiroval vznik thrash metalu. Na své cestě se stal věčnou inspirací takovým legendám, jako Dave Grohl, Slash, Metallica - ty všechny ve filmu uvidíme, spolu s Ozzym Osbournem, Alice Cooperem a mnoha dalšími... Po dobu tří let sledovala kamera tohoto neklidného rockového válečníka na cestě z jeho zaneřáděného hollywoodského bytu na evropské stadiony. Zachycuje Lemmyho při klidných, sebeodhalujících chvílích doma, při jam sessions s Davem Grohlem i jako rockového hrdinu, řidiče válečného tanku. Odhalí muže, který je osobitější, filozofující a má větší smysl pro humor, než by většina lidí očekávala... (Atlantis Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

verbal 

všechny recenze uživatele

Mister Kilmister jednou prohlásil, že má rád turné, protože místo ponožek může střídat města. To mě inspirovalo natolik, že jsem si nechal nastřelit na xicht dvě odpudivé bradavice, od osmdesátého sedmého sveřepě odmítám měnit spodní prádlo a hodně cestuju. Doufám, že v šestašedesáti taky budu mít za sebou dva tisíce pichů, vypité jezero Jacka Danielse a vyhulený sklad American tobacco. Zatím jsem stihl jen jednu předčasnou ejakulaci, dva panáky Kedlubnového Bollsu a zakuckání se u elektronické cigarety. Ale život prý začíná až po čtyřicítce! Tento film je jednoznačným důkazem existence Boha, protože kohokoliv jiného by po takové kariéře už nejmíň dvacet let balzamovali. Tak padněte obličejem do prachu, vy nehodní a malověrní, a v pokoře se skloňte před jediným, opravdovým Bohem, který byl zrozen k tomu, aby vám nakopal prdel. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Je v celku smutné, že jsem se ke sledování filmu "přemluvil" až nyní... teoreticky asi dva měsíce poté, co jsem začal aktivně a pln lásky poslouchat tvorbu Motörhead a v den smrti pana Lemmyho. Co říct o tomto člověku? Byla to inspirativní osobnost plná celoživotních zážitků a osoba, která žila asi svůj život zcela na plno. Smekám před jeho formátování smyslu pro humor (vyprávění o tom jak Paulova matka přišla o panenství mě dostala do kolen). Smekám, před jeho geniálním a progresivním způsobem hraní na basovou kytaru, která ovlivnila tisíce hudebníků. Smekám před jeho způsobem života, který byl sice zcela hříšný, ale nějakým kouzelným způsobem uspořádaným. V podstatě zde komentuji Lemmyho život a netento dokument jako takový, ale vlastně komentuji obojí, jelikož tenhle film byl prostě Lemmy takový jaký byl. K tomu se nedá nic říct. Krásné memento, na otce heavy metalu a jednoho z největších osobností rock'n'rollu. Děkujeme Lemmy. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Úprimný dobrácky chlap, ktroý je legendou heavy-metalu, má hrubšie vyjadrovanie, obľubuje štýl nacistov, akurát, že nacistom nie je a od ich zmýšľania a života má ďaleko. Proste žije si slobodne, neviazane, no nežije len zo slávy rokov minulých, proste ťažko pochopiteľné bláznovstvo, ktoré si akoby často odporuje, no zároveň je to človek, ktorý inšpiroval mnoho iných hudobníkov. Toto nie je môj štýl, v hudbe sa až tak nevyznám, najmä nie v tej staršej americkej, konverzácie o ničom ma tiež nebavia, opisy od druhých osôb pokiaľ nezrekapitulujú niekoho kariéru zo stránky, ktorú sa len ťažko inde dozvieme, tiež veľmi nemusím, no nechcem fanúšikom kaziť radosť, lebo zaujímavé to bolo a to že som tomu veľmi nerozumel ešte neznamená, že je to zlé. Za tým, že je to zle uchopený dokument si však stojím, aj keď ako sa to blížilo záveru, tak sa to podľa mňa vylepšovalo. Podstata zo súkromia, či z profesie sa dá pochopiť. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Sex trvá okolo půl hodiny, rockový koncert hodinu a půl... tak je to jasné!" Nemá smysl opakovat, že Lemmy byl ztělesněním hesla "sex, drogy, rock´n´roll" (v jakémkoli pořadí). Dokument se povedl, dokázal vtáhnout diváka do Lemmyho zákulisí a vše, co Lemmy řekl, mu člověk musí věřit! Lemmy zažil dobu před rokenrolem, pak byl sám rokenrol, a nyní začíná doba rokenrolu po něm... změnte letopočet na A.L. "After Lemmy"!!! ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

"Keď som mal asi 16 alebo 17 rokov otec ku mne prišiel a s vážnou tvárou mi povedal: Nikdy neber kokain, nikdy. Zober si radšej speed, je omnoho lepší." Známu heavy-trash metalová kapelu Motorhead som nikdy nepočúval, ale som veľký fanúšik rocku a metalu všeobecne. Preto som si chcel tento dokument o "Krstnom otcovi" heavy metalu pozrieť, a vyplatilo sa. Lemmy Kilmister je žijúci a chodiaci rock n roll sám. Fajčí jednu od druhej, celý deň pije Jacka s colou, vyskúšal všetky možné drogy (okrem heroinu) a mal v posteli 1000 žien, čo je podľa neho ešte slabý priemer v prepočte na jeden rok. Kto by tochto chlapíka nemal rád. Naviac je to ešte aj dobrák s veľkým srdcom a nemá žiadne hviezdne maniere. Robí si čo chce, kedy a chce a ako chce. Parádny dokument a zrejme sa do Motorheadu predsa len pustím. 75 %!! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • V dokumentu můžeme vidět Lemmyho při natáčení scény do seriálu Californication (od r. 2007). Ona scéna byla nejspíš vystřižena, protože se do seriálu nikdy nedostala. (Stanley619)
  • Celosvětová premiéra proběhla 15. března 2010 na filmovém festivalu South by Southwest v USA. (ČSFD)

Reklama

Reklama