Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ingeborg se cítí být starou a osamělou. Jonas je mladý, pohledný a svou krásu by mohl i prodávat. Anders trpí malou psychickou poruchou a Anna je mladá žena s tělesným postižením. Čtyři lidé velmi toužící po lásce, čtyři lidé, z nichž každý doufá v lepší zítřek, čtyři lidské duše, které spaluje touha. (ČSFD)

Recenze (122)

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Nikdo není dokonalý, každý máme své chyby. Ať už se buď jedná o psychické nebo fyzické nedostatky, je těžké najít někoho, kdo nás bude brát takové, jací ve skutečnosti jsme. Postavy v tomto dánském filmu to nemají vůbec lehké a "normální" společnost jimi opovrhuje. Jenže všechno zlé je k něčemu dobré a my jsme všichni krásní (Smukke mennesker je v překladu Krásní lidé). ()

Shiri 

všechny recenze uživatele

Takže: 1. vezmeme čtyři postavy (mladá žena, starší žena, mladý muž, starší muž) a každou z nich opatříme přiměřeně šokující úchylkou, respektive odchylkou, 2. necháme mladší ženu + staršího muže a starší ženu + mladšího muže zažít traumatizující setkání, 3. umožníme mladší dvojici a starší dvojici prožít iluzi vzájemného porozumění a zalíbení, 4. všechny je sezveme na štědrovečení večeři. Varování: ne všechny tento severský recept nadchne. ()

Reklama

Freemind 

všechny recenze uživatele

Druhý netradiční povídkový film o sexu, který jsem v poslední době viděl, přičemž každý reprezentuje jiný stupeň scénaristické odvahy. Zatímco Australani se s tím v The Little Death nepárali, Dánové se s tím neserou. Storky jsou podané hezky natvrdo, jako by vás někdo přetáhl robertkem přes hubu. "Milí lidé" končí - v trierovském stylu - jako bizarní, hořká komedie, což je skvělá katarze po ultimátní, skandinávské depce, která na diváka padne na začátku filmu. Taneček kolem stromečku 10/10. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Ukazuje člověka když je v nejhorším, kdy darmo se snaží je pořád sám, jak ztrácí sílu a proto vyhledává i to nejjednodušší místo kde aspoň dostane troška společnosti. Hodně lidí to nechápe. Pak ještě smeknout před Dány, protože oni ve svých filmech mluví taky o vážnějších problémech -lidstva- otevřeně. 4/5 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Panoptikum podivných a do jisté míry zvrácených postaviček, které, když se nad tím člověk zamyslí, vlastně vůbec podivné či výrazněji zvrácené nejsou - exhibicionista, který se snaží svůj problém řešit, prodávající se hoša, tělesně postižená holka a, pravděpodobně nejnormálnější, osamělá vdova. Ti všichni se snaží najít ve zdánlivě nepřátelském světě svůj kousek štěstí. A asi ho nakonec i najdou. Já vlastně nevim. Buď jak buď, ten konec je naprosto geniální. 85% ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama