Reklama

Reklama

Jedné zimní noci v New Yorku se sirotek Peter (Colin Farrell) pokusí vykrást honosné sídlo. Ačkoli si myslí, že je dům prázdný, najde uvnitř jednu z dcer majitele. A tak se zrodí láska mezi mladým irským zlodějem a krásnou umírající dívkou. Zimní příběh se odehrává v mytickém New Yorku v časovém rozpětí delším než jedno století. Je to film o zázracích, prolínajících se osudech a odvěkém střetu dobra a zla. Peter Lake (Colin Farrell) je protřelý zloděj, kterého by nikdy ani nenapadlo, že mu ukradne srdce krásná Beverly Penn (Jessica Brown Findlayová známá ze seriálu Panství Downton). Jejich láska je však prokletá. Dívka trpí smrtelnou formou souchotin a Peterovi předpověděl mnohem krutější smrt jeho bývalý učitel, ďábelský Pearly Soames (Russell Crowe). Peter se zoufale snaží zachránit svou jedinou pravou lásku, bojuje o čas a proti silám temnot. A to i navzdory tomu, že Pearly dělá vše, co je v jeho silách, aby mladíka porazil - vítěz bere všechno a poražený bude zatracen. Peterovi může pomoci už jen zázrak a pouze čas ukáže, jestli se nějaký opravdu stane. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (408)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Uměle nablýskaná a falešnými drahokamy posázená dojička citů, která na mě naprosto nefungovala. A to se jindy dojímám u kdejaké kraviny. Prý se v tom třpytí hvězdy a brilianty? Pche! Obyčejná bižuterie. A mimochodem – ani kulervoucí kecy o tajemstvích vesmíru a neuchopitelnosti Božího plánu samy o sobě neudělají dobrý film. Omluva všem citově rozbouraným fanouškům tohoto Zimního výběhu, ale já si odnesl z filmu hlavně tato mravní ponaučení: Když budete chodit bosí po sněhu, nedostaví se osvícení, ale jen zápal plic. Ani Luciper už na dnešní zkažený svět nemá koule a je z toho dost frustrovaný. I andělé můžou být pěkné svině (a traviči). Pokročilé souchotiny se léčí odborně provedenou penetrací. Sice to nezabere, ale nemocná panna v posledním tažení si díky šikovnému lékaři ještě aspoň užije. Russel Crowe umí dělat opravdu hnusné ksichty (a z neznámých důvodů ho děsně sere Colin Farrel - fakt jsem nechápal proč :-) No, a to hlavní - pro každou zrzavou dívku jednou přijede princ na bílém koni, který slyší na jméno Šemík. Ne ten princ. Ten kůň! ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Tak tohle od Odpadu! zachraňuje skutečně jen těch pár efektů a tři čtyři herecké ksichty, jinak je to totiž neuvěřitelná hovadina, na níž padlo minimálně, a teď si sedněte na zadek, $60 milionů. Za co? na DVD/BR krabičce, jak bývají vypané nejhalasnější skvostné výkřiky recenzentů, by mělo stát: "Gangs of New York meets Stardust - WTF?". Nuda, nezáživnost, nesmysl, blbost a hovadina v jednom předraženém projektu, který v kinech ve světě nezískal ani polovinu vložených peněz. Nádherná ukázka propadáku. Těžko říct, jestli to je taková pitomost i v knižní předloze, nebo to jen zmrvili autoři filmu. ~ 0,5* ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já jsem tomu zdejšímu hodnocení nechtěl uvěřit a tak jsem investoval dvě hodiny k tomu, abych se kochal úplně zbytečným filmem, kterej v sobě má všechno, co by dobrej film měl mít. Muziku od Zimmera nebo herce jako Farrell, Crowe nebo Connelly. Výsledek je ale tak debilní, že podle mě i samotní herci se za něj styděj. To fantasy je tady fakt na místě a romantický vlastně taky. Je to takovej Titanik bez lodi s prvky fantasy a s tuny nesmysly. Děs, běs. ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

A jé! Na tenhle film jsem po dlouhé době svojí nepřítomnosti v kině chtěla zajít. Naštěstí nevyšlo. Škoda peněz za vstupenku. A to jsem se na něj tak fakt těšila. Že neuvidím to, co se v trailerech nabízí, mi bylo jasné. Pak jsem to snížila ještě o stupínek...To když pár kamarádek říkalo, že čekalo něco úplně jiného, ale že se jim to líbilo... Též jsem čekala něco jiného, i když jsem bílého koně a posun v době měla v patrnosti. Nicméně ve mně všechno křičí..., co to jako mělo být?! Na dvě hlavy postavené a celé to dvakrát přetažené. Pohádka? Mystery? Colin výborný, totál záporný Crowe výborný... Ale pak bílý kůň zamává křídlama a odletí... a ta žáře... Ne!Ne! ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Já vím, jedna hvězda? Kdo to neviděl, nepochopí a asi si o mně nebude myslet nic hezkého, ale já skutečně blbější film neviděla pěkně dlouho. V tom filmu není ani jedna minuta, která by dávala smysl. Od začátku do konce divák nepřestane kroutit hlavou, špatně natočené a ještě hůře napsané. Tolik scén na hranici parodie pohromadě jen tak nenajdete. Škoda dalších slov, ono se to ani popsat nedá, to se musí vidět. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (13)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v americkom New Yorku. (MikaelSVK)

Související novinky

Will Smith a jeho nejhorší den

Will Smith a jeho nejhorší den

09.01.2014

Největší černošská herecká hvězda se pomalu vrací na plátna kin. Po čtyřleté dovolené se Will Smith objevil v předloňských Mužích v černém 3, rok 2013 potom strávil ve sci-fi Po zániku Země, kde… (více)

Russell Crowe: RoboCop nebo Noe?

Russell Crowe: RoboCop nebo Noe?

03.02.2012

V uplynulých měsících zhubl k nepoznání a je připravený do akce. Jenže co to bude? Darren Aronofsky mu právě nabídl hlavní roli v biblickém eposu Noah (poté, co kvůli vytíženosti odmítli Christian… (více)

Reklama

Reklama