Reklama

Reklama

Svatba mezi citróny

  • Dánsko Den skaldede frisør (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Po filmu Lepší svět oceněném Oscarem přichází režisérka Susanne Bier s mimořádnou romantickou komedií, která splňuje všechny definice tohoto žánru, přestože se nebojí ani vážných témat. Dvě velmi odlišné rodiny se setkávají v nádherné staré italské vile uprostřed citrónového sadu na pobřeží moře. Důvodem setkání je svatba krátce zamilované dvojice. Setkání rodiných příslušníků, starých lásek a kamarádů vynese na povrch spoustu vášní. Susanne Bier ve svém novém filmu Svatba mezi citróny spojila s citem a jistotou téma lásky, absurditu, humor, břitké dialogy, jemně vykreslené charaktery a zdánlivě jednoduché životní pravdy.Všechno, co je opravdu potřeba k šťastnému životu, je láska. I když si myslíme, že je po všem, možná všechno teprve začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (80)

emma53 

všechny recenze uživatele

Sussane má ve sbírce lepší kousky, to je jasné, ale asi jsem potřebovala vypnout a tohle bylo to pravé. Kýbl klišé, kýbl patosu, kýbl neuvěřitelných zápletek, kýbl krásný muziky......ano a jak tady píše jeden uživatel.... ♫ tippy-tippy-tay..THAT'S AMORE.. ting-a-ling-a-ling..THAT'S AMORE ♫ mě bude znít dlouho v uších. Přihodím sympatické herce, obrazně se zavřenýma očima odhodím všechny mínusy a je tu příjemný relax. Chvílemi jsem se blaženě usmívala, jsem romantik, tak co, musím ty dramata občas proložit právě něčím takovým....vždyť je to vlastně pohádka, která pochopitelně není pro každého, zničila by je. ()

asirtes 

všechny recenze uživatele

Filozofický traktát prodchnutý bezkonkurenčne najhlbšími myšlienkami o vzniku vesmíru a tak, s najvyššou možnou účasťou známych xichtov (počtom 1) a silným rozvinutým sociálnym cítením, ktorý pôsobí blahodarnym meditatívnym účinkom (hypnagogium) a nastavuje tak pomyselný rebríček vyššieho kolektívneho vedomia (NREM fáza) k najvyšším metam (REM fáza). Metafyzicky navýši je tak hlavne koniec (kóma). ()

Reklama

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

vidět tvrďáka Brosnana v jeho roli bylo dojemné.A scéna, kdy jeho syn sedí sám v obrovské jeskyni,sám se svým smutkem,ta mě fakt dostala.Člověk většinou musí dostat od života řádně po hubě aby se probudil.S osudem se nazahrává a ani nesmlouvá.A jinak obsah sám se ani nevnucuje aby byl brán vážně.I když nemoc,nevěra muže a jiné životní přemety dokážou dostat na kolena... ()

Trash 

všechny recenze uživatele

Ano, je to občas trochu kýč a je to líbivé...ale pořád ještě vkusně, nepateticky natočeno. I přes tak trochu překombinovanou zápletku tento film působí velice přirozeně a pro mě mnohem stravitelněji, než například Dobrý ročník. Měl jsem náladu na romantickou komedii, a tu jsem dostal, a jsem moc rád, že to nebyla žádná teenage žvýkačka... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dobrý romantický film, který se ale celkově kloní spíše k průměru než někam výš. Je to dáno tím, že jsou zde sice nakousnuta zajímavá témata, ale nakonec nejsou až tak vyhrocena a nejsou až tak zásadní. Přijde mi to spíše jako snaha kořenit romantiku bez toho, aby to koření ale mělo smysl. Třeba homosexuální vztah nebo následky rakoviny jsou tu dějově tak nějak navíc, i když přirozeně zobrazené. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Jedná se už o třetí spolupráci herečky Paprika Steen a režisérky Susanne Bier. (Cheeker)
  • Po filmu Po svatbě (2006) se jedná o druhý film režisérky Susanne Bier, jehož název obsahuje slovo „svatba“. (CarloRizzi)
  • Skutečný překlad názvu filmu je "Plešatý kadeřník". (Cheeker)

Související novinky

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

08.12.2012

Volné seskupení čtyř klasických artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 13. do 19. prosince tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů… (více)

Reklama

Reklama