Reklama

Reklama

Svatba mezi citróny

  • Dánsko Den skaldede frisør (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Po filmu Lepší svět oceněném Oscarem přichází režisérka Susanne Bier s mimořádnou romantickou komedií, která splňuje všechny definice tohoto žánru, přestože se nebojí ani vážných témat. Dvě velmi odlišné rodiny se setkávají v nádherné staré italské vile uprostřed citrónového sadu na pobřeží moře. Důvodem setkání je svatba krátce zamilované dvojice. Setkání rodiných příslušníků, starých lásek a kamarádů vynese na povrch spoustu vášní. Susanne Bier ve svém novém filmu Svatba mezi citróny spojila s citem a jistotou téma lásky, absurditu, humor, břitké dialogy, jemně vykreslené charaktery a zdánlivě jednoduché životní pravdy.Všechno, co je opravdu potřeba k šťastnému životu, je láska. I když si myslíme, že je po všem, možná všechno teprve začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (80)

Trash 

všechny recenze uživatele

Ano, je to občas trochu kýč a je to líbivé...ale pořád ještě vkusně, nepateticky natočeno. I přes tak trochu překombinovanou zápletku tento film působí velice přirozeně a pro mě mnohem stravitelněji, než například Dobrý ročník. Měl jsem náladu na romantickou komedii, a tu jsem dostal, a jsem moc rád, že to nebyla žádná teenage žvýkačka... ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

vidět tvrďáka Brosnana v jeho roli bylo dojemné.A scéna, kdy jeho syn sedí sám v obrovské jeskyni,sám se svým smutkem,ta mě fakt dostala.Člověk většinou musí dostat od života řádně po hubě aby se probudil.S osudem se nazahrává a ani nesmlouvá.A jinak obsah sám se ani nevnucuje aby byl brán vážně.I když nemoc,nevěra muže a jiné životní přemety dokážou dostat na kolena... ()

Reklama

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Nieco medzi 3 a 4 hviezdickami. Pacilo sa mi to, ani chvilocku som sa nenudila, krasne prostredie, rustikalna vila pri mori, citrony, romantika, ale aj problemy, ktore zivot prinasa...Spravanie a reakcie postav vsak boli zvlastne, najpochopitelnejsie a najrealnejsie spravanie tu mala buduca nevesta Astrid...Som spokojna, aj zaver fajn, hoci predvidatelny... ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Už mi bylo i hůř u podobných tragiromantických kýčů, a to navzdory celé řadě amatérských výkonů přicmrdujícího dánského potěru - klasiku odvedl nonšalantní Pierce Brosnan, něco bodů uhrála dychtivka Trine Dyrholm, ty však srážím za hošany - patrně už tehdy aspirant na oscarovou nominaci, co dostal echo v předstihu (grcající smajlík za sodomití scénu). ()

radaza 

všechny recenze uživatele

Konečně zase jednou lehká příjemná oddechovka vymykající se tuposti hollywoodských romantických komedií. Není to žádný zázrak, jednotlivé postavy jsou po chvíli docela předvídatelné, ale trefilo se mi to do nálady. A hláškám manžela hlavní postavy jsem se nahlas a od srdce smál. Příjemný film po dobré večeři ve dvou....doporučuji.... ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Skutečný překlad názvu filmu je "Plešatý kadeřník". (Cheeker)
  • Jedná se už o třetí spolupráci herečky Paprika Steen a režisérky Susanne Bier. (Cheeker)
  • Po filmu Po svatbě (2006) se jedná o druhý film režisérky Susanne Bier, jehož název obsahuje slovo „svatba“. (CarloRizzi)

Související novinky

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

08.12.2012

Volné seskupení čtyř klasických artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 13. do 19. prosince tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů… (více)

Reklama

Reklama