Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zdá se, že Roger Brown má všechno, co si člověk může přát. Je nejúspěšnějším lovcem hlav (vyhledávačem talentů) v Norsku, za manželku má překrásnou galeristku a vlastní úchvatný dům. Zároveň si ale žije nad poměry a potají krade umělecká díla. Na slavnostním otevření galerie mu žena představí muže jménem Clas Greve. Nejen že je Greve ideálním kandidátem na pozici, o kterou Roger usiluje, je i majitelem Rubensova Lovu na kance, jednoho z nejžádanějších obrazů v historii moderního umění. Roger vycítí příležitost stát se finančně nezávislým a začne plánovat svou vůbec největší krádež. Brzy ovšem narazí na problém a tentokrát to nejsou peníze, které by ho mohly poslat ke dnu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 000)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Tak už chápu, proč je Jo Nesbo považován za eso v oblasti literární krimi. Podle tak dobré předlohy se dobře píše scénář a natáčí film. Nutno ale podotknout, že ani scénáristé ani režisér vážnou chybu neudělali. Tak tři čtvrtiny filmu jsem byl přesvědčený, že koukám na 100% pětihvězdičkový kousek. Typická severská ujetost, černočerný humor, bláznivé situace, absurdita - i kdybych neznal zemi původu, hned bych tipnul na některou ze severských zemí. Pak ale přijde poslední čtvrtina ohraničená setkáním Rogera s jeho chotí, hraním na velké city a dosavadní atmosféra se začíná poněkud drolit. Když přišlo finále, říkal jsem si, že scénárista přece jen udělal dva logické kotrmelce. První z nich mi sice se závěrečnými titulky dokázal autor vyvrátit, ale ten druhý - jak může muž v situaci hlavního hrdiny věřit ženě a vsadit všechno na jednu kartu - to mi vážně nejde do hlavy. Každopádně Lovcům hlav se nedá upřít originalita, všudypřítomné napětí, atraktivní postavy a efektní závěr. I přes dílčí výhrady se nakonec přece jen přikláním k 5. hvězdičce. Takových filmů, kde je radost sledovat vývoj děje a nenechat se oblbovat scénáristickými nedodělky, není zase mnoho. Celkový dojem: 90 %. I když nejsem moralista, tenhle film bych 12letému dítěti vážně nepustil. Přece jen se jedná o notně krvavou kaši, jaká se ani v dnešní kinematografii běžně nevidí. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Chytrý scénář, který se zřejmě nepovedlo převést na plátno tak, aby divákovi umožnil v pohodě si prožívat chvíle napětí, neboť tomu brání jeho ne vždy srozumitelná složitost. Díky tomu chvílemi vyprávění působí nevěrohodně a chvílemi zmateně. Trošku škoda námětu i dílčích nápadů, které nevyzněly, jak by mohly. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Potkat toho norského Napoleona při nočním traktorovém venčení Zdeněk Srstka, infarkt by ho neminul.. Režisér Morten Tyldum ukázal, jak se buduje reputace a díky jeho černohumornému "Fargo" kousku zase cítím na lících tu příjemnou krutost severního větru. Takový David Fincher začíná nejspíše litovat, že nepřišel na svět v nějaké skandinávské porodnici - možná by se pak dostával k scénářům "na tělo" z první ruky.. ()

Nevada 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení je sice trochu nadsazené, ale tenhle výborný thriller nemá slabého místa (snad až na jediný logický zádrhel), děj odsýpá, divák je držen v napětí téměř od začátku až dokonce a má velmi dobře vybrané herecké obsazení. ***** Malé soukromé P.S. Nikolaj Coster-Waldau vypadá neskutečně dobře ve značkovém obleku, bojové kombinéze i rytířském brnění (Game of Thrones) ;) ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Hned od začátku objektivita 0, protože hlavní hrdina = Walken + Spader + Buscemi a já bych ráda poznala celých jeho 168 cm osobně. Ale chtíč stranou, je to hezky zamotaný, "drsný" i tu a tam vtipný a jakoženekorektní. No prostě severský. Konec mě zanechal s nablblým úsměvem od ucha k uchu. (3,5* - ty dětičky na ulici fail) ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

  • Společnost Summit Entertainment koupila práva na výrobu amerického remaku ještě před uvedením originálního filmu. (neff)

Související novinky

Jamie Lannister a kalifornské gangy

Jamie Lannister a kalifornské gangy

26.04.2015

Nikolaj Coster-Waldau potřebuje dobré role a potřebuje je hned. Jeho incestní hrdina ze Hry o trůny je čím dál tím sympatičtější, takže ho možná brzy potká nějaká další tragédie (tip knih neznalého… (více)

Scorsese předává Nesbøva Sněhuláka

Scorsese předává Nesbøva Sněhuláka

01.05.2014

Tři roky staří Lovci hlav, kteří byli adaptací stejnojmenného románu Joa Nesba, konečně dostanou „bratříčka". Kolem další knihy slavného norského spisovatele, ponuré detektivky Sněhulák, dlouho… (více)

Rockův Herkules verbuje krvelačnou družinu

Rockův Herkules verbuje krvelačnou družinu

23.02.2013

Dwayne Johnson nedávno tvrdil, že jako dítě měl rád italské „sword and sandals“ eposy s kulturistou Stevem Reevesem a snil o tom, že si jednou taktéž zahraje Herkula (nebo Hérakla, chcete-li).… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno