Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zdá se, že Roger Brown má všechno, co si člověk může přát. Je nejúspěšnějším lovcem hlav (vyhledávačem talentů) v Norsku, za manželku má překrásnou galeristku a vlastní úchvatný dům. Zároveň si ale žije nad poměry a potají krade umělecká díla. Na slavnostním otevření galerie mu žena představí muže jménem Clas Greve. Nejen že je Greve ideálním kandidátem na pozici, o kterou Roger usiluje, je i majitelem Rubensova Lovu na kance, jednoho z nejžádanějších obrazů v historii moderního umění. Roger vycítí příležitost stát se finančně nezávislým a začne plánovat svou vůbec největší krádež. Brzy ovšem narazí na problém a tentokrát to nejsou peníze, které by ho mohly poslat ke dnu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (999)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Norská produkce se předvedla. Tento thriller je od začátku téměř bez chyby. Má spousta zvratů a příběh je také zajímavý, což by měl ocenit každý divák. Napětí v nějakých scénách nechybí, děj je trošku slabší občas, ale stále na nadprůměrné úrovni. Jediný problém jsem měl s hereckými výkony, poněvadž většina postav se do role absolutně nehodila. Z Hodejegerne mám spíše kladné pocity než ty záporné a i proto doporučuji.. 8/10 = 80% ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Rozjezd od Finchera, střed z Raimiho a Tarantina (kucky, kucky) a závěr jak od Korejců. V překladu více než uspokojivý mix (čti: hodně nadupaný žánrový bordel, který není pro každého) nikdy nekončící akce, zvířecí bestiality (holení, traktor, septik) a smart humoru (cameo pana Spocka, HR výběrka). Na brko osm z deseti. Americkýmu remaku zajistí pozornost Steve Buscemi a Aaron Eckhart. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dva mrtví tlustí lidé už dlouho nebyli takhle vtipní ... Perfektní severský thriller. A oproti očekávání to neni žádná vážná deprese, ale svižný a zábavný film, který umí napnout, překvapit i pobavit. PS: Plusové body za to, že jeden živočišný druh konečně skončil tak, jak si zasloužil (#fobiineporucis). ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jsem heterosexuální žena, jasný? Takže když přede mě ve filmu postavíte mrňavého slizkého mindráka a v opozici urostlého adonise, navíc typ z mých vlhkých snů, mé hormony jednoznačně zavelí: "Držíme palce fešákovi!" i kdyby dotyčný prznil, griloval a požíral štěňátka amerických kokršpanělů. Já rozkazy svých hormonů plním a modří už vědí, proč v žádném případě nemůžu udělit pět hvězdiček, přestože se Ódinovi uctívači vycajchnovali: stvořili kvalitní, afroamerickou (buďme korektní a nerasističtí!) komedií lehce šmrncnutý thriller, který jistě do roka a do dne předžvýká v remaku pro zámořské Homery Hnojiwood - v hlavní roli s Mikem Myersem a Justinem Timberlakem. To bude žůžo, už se nemůžu dočkat, jak to budu pohrdavě ignorovat! 75% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Už od začiatku je jasné, že sa ten heist riadne poserie, ale že to zhruba od polovice chytí náznaky takmer exploatačného survival hororu, to je celkom pecka. Nabité nápadmi, občas zábavne absurdné (traktor), občas ultrabrutálne a fyzicky intenzívne, celý čas šmrncovné a nepredvídateľné. Jediná výhrada ide voči Waldauovi, veľmi som mu to, čo mal hrať v druhej polovici filmu, neveril. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

  • Kromě scény v televizi jsou ve filmu další dva odkazy na film Muži, kteří nenávidí ženy (2009), který byl také natočen podle jedné z knih knižní série „Millenium“ (2005 - 2007) Stiega Larssona. Z tohoto snímku je zde použito několik leteckých záběrů a auto z něj tu bylo digitálně nahrazeno autem, které vlastní Roger Brown (Aksel Hennie). (akisha)

Související novinky

Jamie Lannister a kalifornské gangy

Jamie Lannister a kalifornské gangy

26.04.2015

Nikolaj Coster-Waldau potřebuje dobré role a potřebuje je hned. Jeho incestní hrdina ze Hry o trůny je čím dál tím sympatičtější, takže ho možná brzy potká nějaká další tragédie (tip knih neznalého… (více)

Scorsese předává Nesbøva Sněhuláka

Scorsese předává Nesbøva Sněhuláka

01.05.2014

Tři roky staří Lovci hlav, kteří byli adaptací stejnojmenného románu Joa Nesba, konečně dostanou „bratříčka". Kolem další knihy slavného norského spisovatele, ponuré detektivky Sněhulák, dlouho… (více)

Rockův Herkules verbuje krvelačnou družinu

Rockův Herkules verbuje krvelačnou družinu

23.02.2013

Dwayne Johnson nedávno tvrdil, že jako dítě měl rád italské „sword and sandals“ eposy s kulturistou Stevem Reevesem a snil o tom, že si jednou taktéž zahraje Herkula (nebo Hérakla, chcete-li).… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama