Reklama

Reklama

Wallace & Gromit: Prokletí králíkodlaka

  • Velká Británie Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit (více)
Trailer

Obsahy(1)

Wallace, roztržitý vynálezce milující sýr, a jeho věrný pes Gromit. Plastelínoví hrdinové mimořádně úspěšné a Oscarem oceněné série krátkých animovaných grotesek se dočkali celovečerního příběhu. Ocitají se v první obranné linii, která má chránit výstavní zeleninu obyvatel městečka před králíky a jinými škůdci. Jako Hlodobrana si vedou velmi zdatně a s úspěchem brání výstavní kousky, s nimiž se mají pyšní pěstitelé zanedlouho zúčastnit tradiční výstavy Obří zeleniny. Mimo jiné i svým vynálezem nazvaným Norocuc, kterým vycucnou králíky z nor a odvezou si je domů, kde je zavírají do sklepa a obětavě se o ně starají. Wallace současně dokončuje nový vynález, který dokáže vysát z hlavy všechny nežádoucí tužby. Doufá, že s jeho pomocí zbaví králíky touhy po zelenině, a pak je bude moci pustit na svobodu... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (398)

baribal 

všechny recenze uživatele

Dnešní trend animovaných 3D filmů vytváření tvrdé konkurenční prostředí pro tyto tradiční animáky. Na druhé straně je to velká příležitost zaujmout něčím jiným, neokoukaným. A pokud se něco takového navíc podaří v takové kvalitě jako u Wallace a Gromita, vznikne dílo mnohem nezapomenutelnější než jakékoli dílo od Pixaru nebo Disneyho. Humor až nečekaně odvážný, ale ne nijak za hranou. Postavy jsou neskutečně krásně zpracované, a to asi nejlépe u králíčků a králikodlaka. Úvodní scéna naprosto fenomenální a to samé se dá říci i o závěrečném leteckém souboji. Na Wallaceovi je vidět kvalitně odvedená práce a tohle je rozhodně jeden z mých nejoblíbenějších filmů. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Wallace a Gromit se musí utkat s králíkodlakem, který ohrožuje pravidelnou soutěž o nejkrásnější zeleninu. Tento film obsahuje neuvěřitelné množství detailů, vtípků, gagů. Je až neuvěřitelné že se to tam vešlo aniž by byla narušena celistvost příběhu. Je to neuvěřitelné, ale reálné. Stejně jako králíkodlak. Dejte si pozor na svou mrkev! ()

Reklama

902 10 

všechny recenze uživatele

lehce retardovany, nicmene (mozna trochu prekvapive) velmi zabavny animak/plastelinak, obsahujici takove evergreeny, jako prerostly kralik a soutez v pestovani zeleniny. vsem registrovanym fanouskum receptare na nedeli je davana jedna kopie zdarma u vsech stanku pns, po predlozeni podepsane fotky premka podlahy dole bez. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Kto miluje Wallace a Gromita, ten musí byť s celovčerným výsledkom maximálne spokojný. Ja ich žiaľ iba so záujmom sledujem, oceňujem rad originálnych nápadov, nadobro sa stratiť vo svete tých dvoch sa mi ale nepodarilo ani tentokrát. Čo je čisto subjektívna záležitosť. Mám ich rád, ale aby som miloval, musel by som im viac rozumieť... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Celkom zlatučký animák, no po zhliadnutí minisérií musím stiahnuť hviezdičku. Milučký príbeh aj zápletka typická pre takéto filmy, no niečo mi tam chýbalo. Možno pôvodná grafika, ale hlavne svižnosť krátkych dielov. A myslím aj niečo také ako viac a lepšie spracovaný záver, niečo viac dojímavé, čo ide viac na city. Rozhodne nemal na animáky typu 'Shrek', či 'Monsters i.n.c.'. 70%. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (14)

  • Na konci titulků je upozornění pro ochránce zvířat, že během natáčení tohoto plastelínového filmu žádné zvíře zraněno nebylo. (StevenW.)
  • Výroba tohoto prvního celovečerního filmu Wallace a Gromita trvala pět let, přičemž denně vyrobili tři sekundy filmu. (imro)
  • Známý sýrožrout Wallace má ve své knihovně několik publikací s mírně upravenými názvy. Je tam například „East of Edam“ či „Fromage To Eternity“. (imro)

Související novinky

Aardman to rozjíždí

Aardman to rozjíždí

21.06.2007

Studio, které proslulo plastelínovými animáky Slepičí úlet a Wallace a Gromit: Prokletí králikodlaka a loni si vyzkoušelo digitální animaci v Spláchnutém, nedávno zamávalo na rozloučenou DreamWorksu… (více)

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama