Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojice mladíků Filos a Kája míří do vesnice Zálesí, aby si z důvěřivých místních obyvatel vystřelila. Považují za velkou legraci je mystifikovat chystanou stavbou vysílače a pozorovat jejich reakce. Vystupují jako zástupci společnosti, která bude ve vesnici hledat nejvhodnější pozemek pro stavbu vysílače mobilního operátora, a samozřejmě slibují vysokou částku za pronájem pozemku v eurech. Vidina příjmů je pro obyvatele natolik lákavá, že na nějaké podezírání "pánů inženýrů" vůbec nepomyslí. Vesnice se rychle stává bitevním polem, a to s využitím všech povolených i nepovolených zbraní. Protože se ale situace nakonec nevyvine podle jejich plánu, budou muset Kája a Filos vymyslet nějaké náhradní řešení, aby se sami nestali oběťmi svého vlastního podvodu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (448)

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu dávám 2 hvězdy z 5 a to dle následujícího vzorce: Pozitiva filmu jsou 1) kvalitní herecké obsazení 2) vesnický prostředí se samýma sviněma ... naopak negativa filmu jsou 1) Kryštof Hádek a jeho postava 2) trapný humorný vsuvky (tento film není komedie!!) 3) Žádná sympatická / dobrácká postava ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Asi největší problém tohoto filmu je jeho žánrová nevyrovnanost. Nechápu, proč se zde mísí komedie s dramatem. Těšil jsem se na venkovskou komedii (plakát je opravdu zavádějící a dočkal jsem se jen několika vtipných scének a dialogů), ale dostal jsem spíše drama. Z mého zklamání poté vychází nižší hodnocení, než si možná film zaslouží. Mrzí mě to především proto, že dramatická poloha šla autorům vytvořit mnohem lépe, komediální poloha byla spíše křečovitá. Duo Dyk - Hádek funguje lépe právě v dramatické lince. Nevím, zda to bylo záměrem autorů, kteří se obávali, že v dnešní době lidé mají dramat dostatek a že by do kina nepřišli. Když pominu mnoho nelogičností v ději a naprosto přehnanou tupost místních venkovanů, zbytečné natahování děje (Menzelovsko-Hrabalovská idylka opravdu tady vytvořena nebyla), tak postavy jsou celkem pěkně podané (ne tak realistické). Ovšem nechápu, proč autoři zvolili pro dokreslení atmosféry Vysočiny cimbálovku?! Konec už je opravdu trapná křeč, kdy se díky nenáviděnému sousedovi a jeho činu všichni najednou objímají kolem ramen a veselí se... Skvělý je komentář uživatele "Pepinec". ()

Reklama

GeusX 

všechny recenze uživatele

Čerstvé dojmy po shlédnuutí? Nakonec nejlepší na filmu byla píseň od Nightwork (ale celý song je až v závěrečných titulcích). Ústřední dvojice zprvu navnadí či připomene svěží letní komedii Bobule. Žel, chyba lávky - Signál komedie není. Je to spíše společenská satira a humoru je opravdu jen poskrovnu. Jako komedie s dramatickými prvkym či spíše drama s "komediálními" prvky, to příliš nefunguje. Pokud by tvůrci dali přednost čistému žánru (ztřeštěné) komedie, výsledek by mohl být mnohem stravitelnější. Velká škoda, příběh na to má a herecké osazenstvo hrát umí. 50% ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Nee, tak na tohle se nedá dívat ani jako na oddychovku pro vymytí mozku po zkouškovém. Vojta Dyk s Kryštofem Hádkem při tak ubohém scénáři nemohou imponovat už ani těm nejoddanějším třináctkám, rádobyakční střihy rozhodně ráz příběhu nedodají a takový druh vtípků už bohužel vyčerpal pan Troška ve svém mnohadílném Kameňáku.... Nic nezachraňuje ani dokonale tragický soundtrack či produkčně docela dobře promyšlená propagace. Hvězdička snad jen za tu nadšenou snahu natočit opravdu hustej film.... ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Novodobá komunální satira, která moralizuje víc, než by bylo záhodno. Použít k oboustranné kritice prvoplánové postavy, které se nikam neposouvají a nakonec končí všechny v jednom pytli, to na plnohodnotný filmový zážitek rozhodně nestačí. Nakonec jde jen o obšlehnutou základní situaci Revizora bez přidané hodnoty, což dnes už působí zákonitě poněkud zatuchle. Humor zde je tak velejemný, že vlastně o něm nemůže být ani řeč. Znechucení ze strany námětu a jeho rozpracování alespoň vyvažuje kvalitní filmařské zpracování (stačí srovnat se studentskými výplody, jež točí aboslventi filmových škol vyššího věku než Řehořek a je jasné, že se dostáváme o nějakou tu třídu výš), dobré herecké výkony a snaha o určitý styl včetně zajímavých vizuálních nápadů. Film se tím ještě jakžtakž udrží v šedinách českého filmového průměru, ale jistá pachuť z něj zůstane. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (14)

  • Obyvatelé Lhoty, kde natáčení probíhalo, museli během filmování dodržovat ticho, díky čemuž se museli vzdát sekání trávy, práce na polích či řezání dřeva. (Lenny09)
  • Štáb si udělal základnu v hospodě U České koruny v Lipnici nad Sázavou. (Terva)
  • Snímek měl premiéru ve dvou pražských kinech současně, a tak si diváci v Lucerně museli počkat na delegaci tvůrců přesunující se ze Světozoru. (Olík)

Reklama

Reklama