Reklama

Reklama

The Hire: Ambush

všechny plakáty
Krátkometrážní / Akční
USA, 2001, 6 min

Obsahy(1)

Thomas Milian si najme Clivea Owena, aby mu pomohl převézt ukradené diamanty. V půli cesty je ovšem přepadnou maskovaní muži, kteří zahájí palbu z černé dodávky. Nato se rozpoutá dechberoucí automobilová honička zakončená pyrotechnickým bonbónkem. John Frankenheimer se stal jedním z osmi režisérů, kteří se propůjčili německé automobilce BMW. Dostal za úkol natočit desetiminutovou akční bombu, na kterou mu bylo zapůjčeno jedno BMW 740i a rozpočet v podobě $1 000 0000 dolarů. Společně s producentem Davidem Fincherem tak stvořil své předposlední dílo (rok poté zemřel), v němž dokázal - jako již v RONINOVI - svoji zručnost při točení automobilových honiček. (John Doe)

(více)

Recenze (133)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Někteří lidé se asi stydí ukazovat svoje obličeje. Radši si přes ně přetáhnou černé kukly a s automatickými zbraněmi v rukou přicházejí se skromnou prosbou o vydání diamantů. To vše se děje při souběžné jízdě dvěma vozidly. Pouze o kvalitě přepadeného vozidla se však točí tato reklama. Proto následně uvidíme svižnou akceleraci BMW při jemném sešlápnutí plynu, nevídanou rychlost, snadnou ovladatelnost i nekompromisní brzdy. Honičkový matador Frankenheimer opět dokázal, že s kamerou za volantem to málokdo umí jako on. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Honička jako z Ronina, tedy vynikajícím způsobem natočená. Příběh prostý, ale ze strany řidiče dobře promyšlený, bohužel stojící na hodně velké náhodě, která dost kazí jinak skvělý dojem. Clive Owen dělá svou práci - čti: tváří se drsně:) Celkově dobrý dojem, tu haluz si uvědomíte až za nějakou dobu, takže 70%. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jízdní i brzdící vlastnosti vozu značky BMW 740i mi byly velmi sympatické, výsledky crash testu s rozjetou dodávkou mne rovněž uspokojily, takže až BMW zvolí při prodejní strategii stejnou cenu jako Škoda u Fabie, tak patriotismus stranou a frčím si pro německého mazlíka. Do té doby si mohu vychutnávat Frankenheimerovu jednohubkovou propagaci vozu, která neztrácí čas složitostmi, přímočaře sází na rychlost a každému chlapovi, který ještě neztratil koule, se prostě musí líbit. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Owen veze chlapka s kufrem, v kterym, jak se dozvi od teroristu, co je prepadnou, jsou diamanty a oni (jak necekane) je chtej. Chlapek nakonec Owena prekeca, aby jim ujeli. (nebudu rikat jak, podivejte se, je na tom v podstate vystavena cela zapletka) Tezko rict, cim to je, nejspis slabym scenarem, ale tenhle dil se mi nelibil. Podle me jeden z nejslabsich dilu serie. Honicka tu je paradni, ale kvuli absenci jakekoliv hudby me nechala celkem chladnym, Owen hraje skvele, ale to je asi tak vsechno. Tohle spis nez film, fakt pripomina jen reklamu na bmw. ()

Zajímavosti (3)

  • Podle filmu vznikl roku 2004 stejnojmenný komiks od nakladatelství Dark Horse. (Listeroman)
  • Režisér John Frankenheimer prohlásil, že žádná scéna nebyla ve filmu zrychlena. Po dálnici se BWM občas hnalo rychlostí přes 190 km/h. (HellFire)
  • V tomto díle řídí Clive Owen BMW 740i. (Listeroman)

Reklama

Reklama