Reklama

Reklama

Dokud jsme mladí

  • USA While We're Young (více)
Trailer 3

Mezigenerační komedie Noaha Baumbacha o stárnutí, ambicích a úspěchu, která je zároveň dojemným portrétem manželství zkoušeného přívalem mládí. (HBO Max)

Videa (10)

Trailer 3

Recenze (58)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ben Stiller, Naomi Watts, Amanda Seyfried,... Toľko áčkových hercov v takej hipsterskej pseudointelektuálnej blbosti? No nechápem! Prvé tri štvrtiny filmu totálne stále o tom istom - a Baumbach sa mohol snažiť ako chcel, ale ten funny hipster efekt bol absolútne zbytočný. Posledná štvrťka filmu konečne aspoň o niečom - a dokonca sme sa dočkali aj nejakej zápletky, ale v konečnom dôsledku tiež nič extra. Komédia bez dôvtipu, dráma bez spádu - tak to proste nefunguje. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ide skôr o takú oddychovku nielen pre divákov, ale aj pre samotného Baumbacha a všetkých zúčastnených hercov. Že sa nerieši zmysel života, ale len vtipnou formou jeden generačný konflikt, mi vôbec neprekáža. Ak máte totiž radi good feel americké indies, tak tu ste na tej najpresnejšej adrese. Baumbach tu veľa ostáva dlžný Allenovi a keďže ten mi sedí viac ako Noah, tak While We´re Young považujem za jeden z jeho najlepšie stráviteľných filmov. No a samozrejme zaokrúhlené hore vďaka Naomi. Ale výborní sú všetci. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ben Stiller si celkem dobře umí vybírat filmy. Tenhle se zaměřil nejprve na to, jak jeden pár po čtyřicítce zvládá svou menší krizi, aby nakonec došel až k tomu, že je to vlastně o umělci, který má jasnou představu o světě, ale ta už se rozchází s tím, jak svět vypadá a co vlastně chce. Dobré, ale neohromilo mě to. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný film, který občas byl ovšem až zbytečně moc filozofický a až nesrozumitelný, s čímž jsem tu a tam měl problém, ale jinak velmi povedené. V tom konce při hádce Joshe a Jamieho jsem čekal nějaké větší vyústění, působilo to strašně dramaticky, ale nakonec jsem byl rád za to jak film vyústil. "Zlo" nemusí být vždy poraženo a nová generace nemusí být vždy pochopena. Mile mě překvapil Ben Stiller, trochu jiná role, než na jaké jsem u něj zvyklý, abych pravdu řekl. ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Baumbach naštěstí není Reitman, takže jeho komedie o úskalích internetu, smartphonů a aplikací nevyznívá zdaleka tak didakticky a hloupě jako nesnesitelní Muži, ženy a děti. Zároveň je jeho scénář natolik chytrý, že ze satiry společnosti závislé na síti nedělá jediné téma filmu, ale spíš skrze ni částečně zkoumá generační propasti a tak dále. Problém je, že svět, který si tady vymýšlí, nepůsobí uvěřitelně. Je to trochu filovská argumentace, kterou jinak nemám rád, ale tady to podle mě fakt platí. Hrdinové jsou na jednu stranu chodící klišé - sice ne takoví, ke kterým bychom mohli zaujmout jednoznačný postoj, nicméně pořád klišé, které si nedokážu reálně představit. Scény, ve kterých se Naomi Watts učí tancovat na hip-hop a Ben Stiller nosí "módní" klobouček, jako by vypadly z nějakého nerealizovaného scénáře Poledňákové. K tomu jsou tu ale k nalezení celkem netriviální úvahy nad autenticitou ve filmu, případně o tom, že dnes můžete cokoli "šokujícího" odhalit a říct nahlas, ale nikoho to vlastně nebude zajímat. Natočené je to opět precizně baumbachovsky - podobně jako u Frances Ha je komediální timing přesný, nic nepřebývá ani nechybí. Na druhou stranu je to ale poměrně nenápadité až rutinérské, což u filmu, který samotné natáčení (dokumentů) tematizuje a vypráví o něm, dost zamrzí. Pro mě asi nejslabší režisérův film, Mistress America s Gretou Gerwig snad dopadne líp. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

Související novinky

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

02.12.2015

Oscarová sezóna pomalu začíná a jako tradičně se o první důležitá ocenění postarali pánové z National Board of Review. Tohle recenzentské sdružení potvrdilo, že nový Šílený Max nezasáhne jen do… (více)

Reklama

Reklama