Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Erika je úspěšná kadeřnice, která právě oslavila 44. narozeniny. Erika má kariéru a vypadá dobře, ale i tak jí v životě chybí muž. Ve svém okolí má ale hned několik dobrých přátel: Alice je její švagrová a nejlepší kamarádka, Viktor je manžel, se kterým už 10 let nežije, ale mají skvělý vztah, a další důležitou osobou je Richard, její homosexuální kamarád. Erika také tráví hodně času se svojí matkou. Erika si uvědomila, že by se ráda stala matkou, a protože ve svém životě nemá žádného muže, poprosila Richarda o jeho sperma. Richardovi trvalo dlouho, než si to promyslel, ale jí o Vánocích řekl, že souhlasí. S dárcovstvím souhlasil i Lumír, což je Richardův přítel. Lumír se s Richardem seznámil díky Erice, která ho dostala jako dárek k narozeninám od svojí matky. Lumír měl udělat Erice narozeninový striptýz. Když Erika řeší svoje budoucí mateřství, začne Alice řešit objevení syna, kterého se v pubertě vzdala. Adam našel Alici a začali se scházet. Adam měl dokonce dorazit na Vánoce, ale na poslední chvíli změnil plány, což Alici ranilo. Eriku trápí, že je Alice smutná, takže na Štědrý večer vyrazí do baru, kde Adam pracuje, a začne se s ním bavit. Erika si nakonec vezme Adama k sobě domů, ale on to pochopí tak, že s ním chce spát. Erika na něj ale vybalí to, že ranil Alici, a celý večer skončí fiaskem. Adam odchází velmi naštvaný. Erika se tím ale moc netrápí a začíná s Richardem plánovat jejich umělé oplodnění. Po několika dnech se ale Adam objeví u Eriky v práci a uznává, že udělal chybu a že Erika měla pravdu. Adam a Alice se tedy znovu schází. Erika má radost. Když má Erika první ovulaci, přijde k ní Richard, aby se pokusili o první oplodnění. Richardovi chvíli trvá, než se uvolní, aby mohl masturbovat, ale pak se vše podaří. Příjemný a nadějný večer pokazí hádka Eriky s její matkou. Matka Eriky nedokáže pochopit, proč chce Erika vychovávat dítě sama a navíc ji štve, že použije sperma od gaye. Hádka je to skutečně velká. Erice ten večer od pláče pomůže jen to, že se u ní objeví Adam, se kterým se tu noc dá dohromady. Erika spí s Adamem a s Richardem se snaží otěhotnět. Alice o Adamovi a Erice nic neví, a když se u Eriky náhodou objeví, Erika Adama schová a zapře ho. Adam je velmi naštvaný. Brzy po této události slaví dcera Alice narozeniny a Adam se na oslavě baví s jinou slečnou. Nakonec tam ale přeci jen nejvíc času tráví s Erikou... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (519)

Ony 

všechny recenze uživatele

V Mamas & Papas se Nellis dostala s tím svým efektem přirozenosti na hranu a teď z ní spadla do bahýnka banálního vztahového kašpárkování. To je sice taky hrozné, ale alespoň se na to dá dívat. Ovšem s jednou obří výhradou - tenhle film vlastně říká, že je v pořádku, když se čtyřiačtyřicetiletá ženská rozhodne s náhodným kolemjdoucím počít dítě jen proto, že už jinak neví coby. To mi přijde až příliš nechutné na to, abych z jinak celkem vtipného filmu odcházela v dobrém rozmaru. ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Nejvetsi pozitivum, ktere mi prineslo promitani Perfect Days, je ukazka na film Laska je laska, ktery nas ceka v lednu. Jinak jsem bohuzel byla spis zklamana. Je to strasne umele (Pariz na zacatku?), zbytecne nastavovane (at uz predstaveni skokanu ci bubnujicich barmanu), hudba me neustale iritovala a zenske osazenstvo me nepotesilo ani trochu. Chylkovou mam jinak rada, ale tady mi proste nesedela (ze by uz na to byla stara?), Kronerova (matka Slovenka, co rika poŘad?) mi pripominala ucitelku cestiny ze zakladky a sileny vyraz Bydzovske me spis desil. Naproti tomu muzska cast obsazeni me bavila nadmiru. Hlavne Sokol (ackoli malinko prehraval, byl kouzelny) a Kotek (ani se nestydel vybalit svou pneumaticku). Bohuzel intim sceny mi prisly skoro nechutne (rozdil 25 let ze neni moc? Vlasakova s Dykem v Zenach v pokuseni meli mezi sebou jen 13!). Nemuzu rict, ze bych se uplne nudila, ale jednoduse uz si ted nevybavim zadnou vtipnou scenu (snad krome te, kdy se Kotek schovava v koupelne). Nellis ma zkratka na vic - jeji Vylet miluju (ackoli, co ma porad s temi urnami?) a doufam, ze se jeste neceho podobneho dockam. ()

Reklama

rt12 

všechny recenze uživatele

Pokud někdo čeká hlubokomyslný film, který jej vnitřně obohatí, tak na tento film nejděte! Kdo si dá ,,dvojčičku" a jde na oddechárnu, hurá do kina. Byla jsem ten druhý případ a pobavila jsem se. O.Sokol už v Partičce přesvědčil, že umí pobavit, ostatní herci standardní dobrý výkon. Děj chvílemi přitažený za vlasy. Váhala jsem kolik hvězdiček, je to na tři, ovšem několik scén mě opravdu rozesmálo a mám ráda I.Chýlkovou tak přidám hvězdu. ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Na ceske filmy je teba chodit posledni dobou bez jakehokoliv ocekavani...pak se totiz stane, ze se cely film naramne bavite a na konci si rikate, ze Cesi nakonec prece jen nezapomneli tocit koukatelne snimky. Nabizi se trocha srovnani s Vejdelkovymi Zenami v pokuseni, nicmene kazdy film si utahuje tak trochu z jineho soudku... Chylkova exceluje za perfektni sekundace Kotka i Sokola, to vse doplneno paradnim soundtrackem v podani Circusu Ponorka. Aspon jednou za rok bych se chtel takto bavit u ceskeho filmu...naposledy to bylo u Zen v pokuseni.. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Být úspěšný a finančně i materiálně zajištěný nemusí ještě znamenat, že takový člověk je i šťastný. A o tom je právě tento film, který dává divákovi možnost nahlédnout do života čtyřicátnice, která má skoro všechno a ke spokojenosti jí chybí už jen vlastní potomek. Přiznám se, že české filmy, obzvláště takové, kde jsou v popředí ženské hrdinky a řeší se ženské problémy, nemám příliš v lásce a k těmto filmům přistupuji velmi obezřetně. Film Perfect Days má ale pro mě jakési zvláštní kouzlo, zkrátka mě dokázal ihned zaujmout a už po prvních minutách jsem tušil, že to pro mě rozhodně nebude ztracený čas. Ivana Chýlková svou roli zvládla perfektně, stejně tak jsem spokojen i s mým prvním setkáním s Ondřejem Sokolem (dosud jsem ho v žádné roli neviděl a Partičku nesleduji) a příjemně překvapil Vojta Kotek. Navíc ve filmu bylo i několik docela vtipných pasáží, které dokázaly pobavit a ve výsledku se tak z mého pohledu jedná o film, který stálo za to vidět a který příjemně překvapil. Z toho důvodu uděluji tedy nadprůměrné hodnocení v podobě čtyř hvězd, které si tento film bezesporu zaslouží. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Alice Nellis je podepsána i pod scénářem, jenž je adaptací stejnojmenné divadelní hry Lizy Lochheadové. Ta se hrála úspěšně sedm divadelních sezón v divadle Na zábradlí pod režisérskou taktovkou samotné Nellis. (=woody=)
  • Ivana Chýlková sa stretla so Zuzanou Bydžovskou už vo filme Gympl (2007). (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama