Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Erika je úspěšná kadeřnice, která právě oslavila 44. narozeniny. Erika má kariéru a vypadá dobře, ale i tak jí v životě chybí muž. Ve svém okolí má ale hned několik dobrých přátel: Alice je její švagrová a nejlepší kamarádka, Viktor je manžel, se kterým už 10 let nežije, ale mají skvělý vztah, a další důležitou osobou je Richard, její homosexuální kamarád. Erika také tráví hodně času se svojí matkou. Erika si uvědomila, že by se ráda stala matkou, a protože ve svém životě nemá žádného muže, poprosila Richarda o jeho sperma. Richardovi trvalo dlouho, než si to promyslel, ale jí o Vánocích řekl, že souhlasí. S dárcovstvím souhlasil i Lumír, což je Richardův přítel. Lumír se s Richardem seznámil díky Erice, která ho dostala jako dárek k narozeninám od svojí matky. Lumír měl udělat Erice narozeninový striptýz. Když Erika řeší svoje budoucí mateřství, začne Alice řešit objevení syna, kterého se v pubertě vzdala. Adam našel Alici a začali se scházet. Adam měl dokonce dorazit na Vánoce, ale na poslední chvíli změnil plány, což Alici ranilo. Eriku trápí, že je Alice smutná, takže na Štědrý večer vyrazí do baru, kde Adam pracuje, a začne se s ním bavit. Erika si nakonec vezme Adama k sobě domů, ale on to pochopí tak, že s ním chce spát. Erika na něj ale vybalí to, že ranil Alici, a celý večer skončí fiaskem. Adam odchází velmi naštvaný. Erika se tím ale moc netrápí a začíná s Richardem plánovat jejich umělé oplodnění. Po několika dnech se ale Adam objeví u Eriky v práci a uznává, že udělal chybu a že Erika měla pravdu. Adam a Alice se tedy znovu schází. Erika má radost. Když má Erika první ovulaci, přijde k ní Richard, aby se pokusili o první oplodnění. Richardovi chvíli trvá, než se uvolní, aby mohl masturbovat, ale pak se vše podaří. Příjemný a nadějný večer pokazí hádka Eriky s její matkou. Matka Eriky nedokáže pochopit, proč chce Erika vychovávat dítě sama a navíc ji štve, že použije sperma od gaye. Hádka je to skutečně velká. Erice ten večer od pláče pomůže jen to, že se u ní objeví Adam, se kterým se tu noc dá dohromady. Erika spí s Adamem a s Richardem se snaží otěhotnět. Alice o Adamovi a Erice nic neví, a když se u Eriky náhodou objeví, Erika Adama schová a zapře ho. Adam je velmi naštvaný. Brzy po této události slaví dcera Alice narozeniny a Adam se na oslavě baví s jinou slečnou. Nakonec tam ale přeci jen nejvíc času tráví s Erikou... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (519)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Perfektní dny jsou takové nijaké... 1) I ženy mají své dny...inu, svůj den měla zřejmě i 40letá scénáristka a režisérka Alice Nellis, která z námětu na bakalářskou povídku zručným nastavováním a prodlužováním vyrobila celovečerní film. 2) Všechno je tu pěkné, navoněné, jak píše komentátor Matty, na první pohled lákavé...jako cukrovinky za výlohou. Až ochutnání nám dá poznat, že to skvěle vypadající cukroví je z margarínu a umělých sladidel. 3) 23letý můj oblíbený Vojtěch Kotek (barman) ukazuje svou tukem oblepenou hruď, 40letý Ondřej Sokol (homosexuál) vypadá, že ani nemusí hrát (!), 48letá Ivana Chýlková nezklame, ale ani zvláště nepotěší, 50letá Zuzana Bydžovská (kamarádka) je jako hamburger - stále stejná. ()

tomeš 

všechny recenze uživatele

Hladký film, netrapná komedie, jsou první věci, co mě napadají. Je to zábavné, originální, dobře napsané i zahrané - Sokol i Kotek překvapili. Kdyby to bylo v angličtině, zcela klidně by to mohl být film z Hollywoodu - což lze u novodobého českého díla považovat za pochvalu :) Jeden z "problémů" je nicméně podle mě v tom, že od Alice Nellis lidé čekají něco jiného a s tím už si film pouštějí, takže přichází zklamání. Ale za to film nemůže. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Být úspěšný a finančně i materiálně zajištěný nemusí ještě znamenat, že takový člověk je i šťastný. A o tom je právě tento film, který dává divákovi možnost nahlédnout do života čtyřicátnice, která má skoro všechno a ke spokojenosti jí chybí už jen vlastní potomek. Přiznám se, že české filmy, obzvláště takové, kde jsou v popředí ženské hrdinky a řeší se ženské problémy, nemám příliš v lásce a k těmto filmům přistupuji velmi obezřetně. Film Perfect Days má ale pro mě jakési zvláštní kouzlo, zkrátka mě dokázal ihned zaujmout a už po prvních minutách jsem tušil, že to pro mě rozhodně nebude ztracený čas. Ivana Chýlková svou roli zvládla perfektně, stejně tak jsem spokojen i s mým prvním setkáním s Ondřejem Sokolem (dosud jsem ho v žádné roli neviděl a Partičku nesleduji) a příjemně překvapil Vojta Kotek. Navíc ve filmu bylo i několik docela vtipných pasáží, které dokázaly pobavit a ve výsledku se tak z mého pohledu jedná o film, který stálo za to vidět a který příjemně překvapil. Z toho důvodu uděluji tedy nadprůměrné hodnocení v podobě čtyř hvězd, které si tento film bezesporu zaslouží. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Může obsahovat SPOILERy. Začínám přehodnocovat svůj názor na českou filmovou tvorbu. Tento film byl nádherný příběh o osamělé starší ale dobře vypadající,vyzrálé a úspěšné ženě, která toužila konečně po smyslu života. Její máma ji nadělila krásný dárek ke 44.narozeninám aniž by tušila, jak vše dopadne a zemřela. Na svět přišla nádherná malá holčička, která změnila život nejen Eriky, ale také Richarda. Moc se mi to líbilo a splnilo to mé očekávání. Ivana Chýlková je velká herečka a Ondra Sokol nezklamal, akorát se musím pozastavit nad obsazením Zuzany Bydžovské, ale nemůže být vše perfektní :-). ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Alice Nellis zrežírovala jeden obstojný film: Ene bene. Odvtedy sa dala na nakrúcanie sračiek. Tentoraz dokonca recyklačne. Epizódu z rozsypávaním popola mŕtveho Slováka z urny vytiahla z filmu Výlet a pozmenene zasadila do Perfect Days. Z čistého masochizmu by som si rád pozrel aj prípadné voľné pokračovanie o lesbe, ktorá sa rozhodla poskytnúť svoje vajíčko osamele žijúcemu sedemdesiatnikovi, ktorý sa rozhodol mať bábo. To by som sa zase raz nasmial. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Alice Nellis je podepsána i pod scénářem, jenž je adaptací stejnojmenné divadelní hry Lizy Lochheadové. Ta se hrála úspěšně sedm divadelních sezón v divadle Na zábradlí pod režisérskou taktovkou samotné Nellis. (=woody=)
  • Natáčení probíhalo v Praze. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama