Reklama

Reklama

Cvičenie špeciálnej policajnej jednotky z Los Angeles sa skomplikuje, keď sa jej členovia ocitnú v prestrelke medzi dvoma znepriatelenými gangami. Uväznení v opustenom hangári musia čeliť presile a jediné čo majú k dispozícii, sú zbrane so slepými nábojmi. (oficiální text distributora)

Recenze (83)

Trustme 

všechny recenze uživatele

Akčně znějící název, zemitý casting, lákavý obsah děje... Představte si film odehrávající se v hangáru, kde se skupina mužů a dvou žen přetahuje o život a důležitý kufřík. A to se stále opakuje. Odtud zřejmě i originální název filmu Tactical Force. Hlavní děj, vývoj příběhu a konání postav je zde pouze v rukou ospalého režiséra, který buď rozhodne, že teď postava uteče spršce střel z palby cvičených zabijáků, aniž by jí někdo postřelil a nebo, že bezezbranný jedinec lapidárně obere ozbrojeného nepřítele o zbraň. A tak se tu všelijak obírají... Demence bojových scén, ač hrána lamželezy uvyknutými sehrát koukatelné pěstní duely je tu natolik rozbujelá, až jsem se bál jestli to nejsou omylem použité scény z kamerových zkoušek. Bohužel tento film nedělá čest ani speciálním jednotkám, ani gaunersko-gangsterským thrillerům a ani zdravému rozumu. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

I když máte za sta procent vykapanej strojek akční pachutí a tělo z ocele, jako Terminátor, žerete krev, rvačky a mega kvéry, tak i solidní akční kousek může totálně dojebat spousty debilních a vykurvených dialogů i monologů a nezachrání vás ani Austin s Jai Whitem!!! Nemluvě o tom, že krom ty jejich supr tvrdý vtipný hlášky, nám vlastně v podstatě nic nepředvedli! Jediný co oceňuji, je celkem solidní nápad potrestat čtyři švestky tím, že se znovu budou školit a trénovat střelbu na terče v opuštěném hangáru, ve kterém zrovna kšeftuje partička parchantů. Jo jo, náhoda je blbec. To je vše. 45% ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

Po prvních 30-ti minutách jsem myslel, že to vypnu. Spousta keců, americkejch vtipů a gest, no prostě hrůza. Od 2. třetiny se už začalo něco dít. Říkal jsem si..no teda, ty jsou v pěkně blbý situaci (zavřeni v hangáru, neozbrojení, proti přesile). Tak jsem filmu dal šanci. No ale ještě že to mělo jenom 90 minut, navíc závěr byl opět o třídu horší. Ale tak...na chvíli film zabavil, ale nejsem si jist, jestli si ho dám znovu. Jelikož mám Michaela Jai Whita rád, tak přidávám jednu hvězdičku, než jsem původně plánoval. Za Stevea Austina jsem byl taky rád, ale musíme si přiznat, že je to hromotluk a jeho pohyby jsou velmi těžkopádné. 50% ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Hodně nerad dávám nejnižší hodnocení, vždy se snažím všude najít alespoň něco, kvůli čemu bych alespoň tu jednu hvězdičku napařit mohl. U Tactical Force to byla vyloženě pěkná fuška. Málokdy se stane, aby se k filmu přimotali rovnou tři epileptici. Hudební skladatel, kameraman a střihač prožívali zřejmě jeden ze svých nejhorších záchvatů, Michael Jai White si usmyslel, že kvůli podobnému filmu ani není nutné nabrat zpět svalovou hmotu (nedivím se mu) a Steve Austin se filmem evidentně pronudil. Pár fightů bylo alespoň průměrných, všechny však zabil střihač s kameramanem, který si usmyslel, že uprostřed souboje jsou diváci určitě zvědaví, co se děje s ostatními. Za souboje půl hvězdy, druhá půlka je za nejlepší scénu, a to "Michael Jai White si hraje s tužkou během přednášky". ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tak tedy nevím, zda-li jsem viděl nějakou jinou verzi Hangaru 14 než místní přechytralí uživatelé, libující si jen a pouze v sestřelování všeho a všech, ale konkrétně toto akční béčko není ani náhodou tak špatné, jak je zde hloupě prezentováno. Nepopírám, že jde tedy o velice jednoduchou a přímočarou jednohubku, ale nevidím v tom jediný problém, když to je vážně odsípající jízda, plná slušné a choreograficky velmi dobře zvládnuté akce, fungujících hlášek a především výborných borců v hlavních rolích, Steve Austin i Michael Jai White se tu předvádí v docela pohodové formě a především v případě Austina jde o zatím jeho nejlepší film. Ti dva tupci v rolích šéfů dvou záporných band jsou pak sice strašní stupída a film svým chováním dost srážejí, naštěstí naopak jejich bouchači stojí zato a jde o více než důstojné soupeře hlavním postavám. Když se ještě vrátím k té akci, skutečně není nasnímaná zas až tak strašně, naopak si myslím, že je docela přehledná a nadupaná, sice párkrát blbě sestříhaná, ale jinak vážně funkční a zábavná. A tak největším problémem Hangaru 14 zůstává zápletka, která tedy neselhává až tak ve své celé podstatě, jako spíš v jednotlivostech, což se projeví především v nesmyslně natahovaném konci a samozřejmě i rádobypřekvapující pointě týkající se jedné z postav, která je vyloženě nevhodná a hlavně tupá. Nicméně, Hangar 14 jako nenáročné akční béčko funguje až překvapivě hodně dobře a na své možnosti jde zkrátka o lehce nadprůměrnou, zábavnou, svižnou podívanou a hotovo! ()

Galerie (43)

Zajímavosti (6)

  • Herec Michael Jai White, ktorý stvárnil jedného z hlavných hrdinov snímky, sa po zhliadnutí finálnej verzie vyjadril, že bol veľmi nešťastný. (MikaelSVK)
  • Alternatívnym názvom snímky bolo označenie SWAT: Force Commando. (MikaelSVK)
  • Většina herců si zahrála - ať už větší či menší roli - v kultovním seriálu Hvězdná brána (od r. 1997). Michael Shanks se objevil jako doktor Daniel Jackson, Lexa Doig jako doktorka Carolyn Lam, Michael Eklund byl jedním z komparzistů, Peter Kent si zahrál Kintaca a později Bak'ala a Dan Shea ztvárnil Sylvestera Silera. (O´Neill)

Reklama

Reklama