Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na mezinárodní škole v Jakartě vyzývá profesor svou třídu 20 studentů k myšlenkovému experimentu. Tváří v tvář blížící se nukleární apokalypse musí určit, kterých 10 z nich ukryje v podzemí a tím obnoví lidskou rasu. Rozhodnutí se rychle stává smrtící, protože všichni ve skupině se obrátí proti sobě v zoufalém boji o přežití, který stírá hranice mezi teorií a realitou... (Weasley)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (159)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si: super, dám se do klidu a vychutnám si nenásilný sociálně-psychologický film. A taky, že do jisté míry celkem ano. Až to trošičku pokazil závěr, který byl zcela prozaický. Přiznám se ale, že jsem to takhle nečekal. Nečekal jsem to ale proto, že bych toto v takovém typu filmu vůbec nepředpokládal. Ale nevadí mi to, protože naprostou většinu filmu jsem si poměrně vychutnával. ()

Jespi 

všechny recenze uživatele

Pffff kde začít. OMLOUVÁM se, že jsem vás hodnotící uživatele před zhlédnutím filmu odrovnal. Bral jsem to tak, že konzumní většina to automaticky zkritizovala, protože to bude náročný film, který málokdo pochopí. Ještě jednou se omlouvám, protože takovou blbost jsem dlouho neviděl. Náročnost oné "filosofie" je v tomto filmu asi jako na střední škole a film se neúspěšně tváří jako brutální myšlenkový experiment. Nápad dobrý, bohužel zpracování nevyšlo. Pár otázek na přemýšlení dostaneme, ostatní je akorát špatně splácaná snaha o chytrý film. Nehledě na to, když už teda budeme polemizovat, co bude pro lidi nejužitečnější během apokalypsy? Že jeden z těch prvků určující přežití bude zlato a jiné drahé kovy ? Ale no taaaak. Země a lidi chcípají, 95% vody kontaminované, stejně tak jídlo a rostliny a páni tvůrci si opravdu myslí, že budou lidé směňovat jídlo za zlato? Kdyby řekli léky, sazenice rostlin nebo cokoliv OPRAVDU užitečného, tak to beru. Ve výsledku by lidi žrali psí konzervy, protože obsahují živiny a dlouho vydrží, ale nechoďte na mě s drahými kovy. Každopádně, stupidních momentů je ve filmu vícero, tohle mi jen nejvíc utkvělo v hlavě. 2* za film 1* za Sophie Lowe a její étericky melancholický výraz. 40% ()

Reklama

gegina31 

všechny recenze uživatele

Překvapilo mě to, tenhle film byl celkem dobře propracovaný. Přechody z reality v učebně do uměle vytvořené katastrofické situace byly skvělé. Samotnou mě to donutilo přemýšlet nad tím, koho bych si vybrala do krytu. Jen konec mě malinko zklamal. Čekala jsem, že by se mohli propracovat k ideálnímu řešení, koho zachránit a koho ne. Spoiler: Ač poslední možnost byla ta nejmíň logická tím, že byli vybráni lidé, kteří nemají žádné praktické předpoklady k přežití, tak nevím, proč by neměli přežít. Se podívejte na pořad kdo přežije. Vyberou partu ťulpasů a po týdnu si i oheň rozdělají :-D Každopádně se to na konci zvrhlo k řešení milostného trojúhelníku mezi učitelem, studentkou a jejím spolužákem ..... a to prostě není wow konec, který bych u takového filmu čekala. ()

Antaeus 

všechny recenze uživatele

A mne sa to páčilo! (Pre kritiku si prečítaj iný komentár.) Banda zabezpečených Bárbin a Kenov filozoFUJe v myšlienkovom experimene nad tým, kto je a kto nie je hoden prežiť a prečo. Nič prevratné sa síce po celý čas nedeje, ale atmosféra apokalypsy je podarená. Byť paranoik, dokonca by som tvrdil že nie nereálna. Miestami tam síce filozofujú nad myšlienkami typu "keby stolica bola cukrom, kadili by sme si do kávy?" a podobne, no ja som si film namôjveru užíval. Učiteľ bol "vychcánek", leč malo to svoj význam. Posledná voľba o tom, kto bude žiť, bola zaujímavá. Nenapadlo ma takto uvažovať. Týpek s vlastným háremom (i keď podľa zadania úlohy s defektnými spermiami) si to tiež pekne ustlal. Filozoficky vzato.. Páčila sa mi otázka:"je medzi filozofiou a reálnym životom rozdiel ako medzi masturbáciou a sexom?". Ozaj.. Je v tom rozdiel? ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

After the Dark je dost podhodnocený kousek, který viditelně cílí na teenagery (a popravdě nevím proč, protože ty to asi moc bavit nebude), které se snaží zaujmout krásným vizuálem a takřka "dokonalým" obsazením těch nejhezčích (nikoli však nejsympatičtějších) lidí, co byli k dispozici. Nejsem člověk s IQ 200 a ani student filozofie, ale rozhodně mi film nepřišel tak blbej, jak zdejší rozumbradové tvrdí. Co se logiky týče, divák by si měl uvědomit, že po celou dobu se studenti baví ve vůči realitě zjednodušené rovině, čímž se film a dle mého názoru i filozofie obecně snaží dosáhnout jednotlivých point - tedy čistě v rovině teoretické a v praxi samozřejmě ne zcela použitelné. Konec se mi tedy naopak docela líbil, protože hezky reflektuje předchozí dění, byť abych ho pochopil, tak jsem musel na pátrat po vysvětlení na internetu a teprve tehdy jsem ho mohl docenit. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (4)

  • Film měl soutěžní premiéru na festivalu Neuchâtel International Fantastic Film 7. června 2013. Nepodařilo se mu sice získat žádnou cenu, ale od divák se dočkal kladných ohlasů. (Terva)
  • Z posledního krytu odchzí 10 lidí, ale na lodi jich je již jen 9. (LERw!g)
  • V jednej scéne v bunkri hrajú študenti Shakespearovu hru "Othello." (Astonko)

Reklama

Reklama