Reklama

Reklama

Podmanivý příběh dívenky, která - lapena ve víru hořké rodičovské bitvy o její opatrovnictví - prosí o milost. Titulní hrdinka Maisie, která je zároveň vypravěčkou příběhu, přechází onen narůstající zmatek s nevinností, šarmem a velkorysou duší šestiletého dítěte. Stárnoucí rocková hvězda a obchodník se současným uměním, Susanna a Beale jsou tak zahleděni do sebe, že rezignují dokonce i na svou rodičovskou roli. Jejich boj o dcerku Maisie představuje jen další bitvu v epické válce dvou osobností. Všemu nasadí korunu tím, že si oba namluví naprosto nevhodné partnery – otec bývalou chůvu Margo a matka mnohem mladšího barmana Lincolna. Necitelnost, s níž si mezi sebou Maisie přehazují jako horký brambor, tak na dívce zanechává čím dál tím znepokojivější následky. Stále ostražitá Maisie si však začíná uvědomovat, že se z marasmu dospělácké dětinskosti a sobeckého zaslepení dostane jen a pouze vlastním přičiněním. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (159)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Jestli si dospělí lidé uvědomují, jak zasahují do života dětí opravdu netuším. Ale tento film je živým obrazem jednoho takového případu. Malá Maisie bez vlastního přičinění putuje mezi svými rodiči a jejich partnery, podobně jako tenisový míček na Davis Cupu. Tak moc mě zajímal příběh malé holčičky, že jsem absolutně nevnímala okolí a jen jsem křečovitě objímala polštář a představovala jsem si, jak asi takové malé dítě vnímá svět dospěláků. To nejsmutnější na tom celém je, že za chyby dospělých zaplatí malá Maisie. Herecká část filmu byla příjemná třešnička na už tak sladkém a pěkně ozdobeném dortu :-). Ovšem je velká škoda, že zde vidím tak málo hodnocení, protože tento snímek si zaslouží mnohem větší pozornost. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Drama z pohledu mladé dívenky, kterou si mezi sebou přehazují neschopní rodiče a následně i jejich partneři. Takhle asi vypadá bouřlivý rozchod z pohledu malého dítěte. Jde tu ale především o vztahy mezi dospělými a Maisie je použita spíše pouze jako takové pojítko mezi jednotlivými osobami, které spolu pojí různá náklonnost, která je ovšem v průběhu filmu hodně proměnlivá. Herecky zajímavé, příběhově docela také. Šlo asi vytěžit malinko více, ale What Maisie Knew hodnotím jako nadprůměrné drama o lidských vztazích. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Z pohledu Maisie se jedna o hodne beznadejnou situaci, kdy rodice se o ni sice "hezky" hadaji, ale oba ji daji na druhou kolej. Moc se mi nechce verit, ze by ji nezajistili poradnou chuvu. Jak to dopadne je zrejme jiz po tretine filmu, presto si myslim, ze se jedna o vyborne zahrane drama plne emoci, ktere vede k zamysleni. Mala Onata Aprile zahrala roli Maisie vytecne, z dospelych hercu bych vyzdvihnul Skarsgarda. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Maisie je snom každého rodiča a definitívne to nebude vďaka výchove, pretože jej rodičia sú nočnou morou každého dieťaťa. Matka blúdi po všetkých učebniciach psychiatre a otec je egocentrický, citovo chladný chlap, ktorý nemá vo zvyku plniť svoje časté sľuby. Maisie svojich rodičov bezhranične miluje. Miluje ich ako dieťa, ktoré je presvedčené, že takto funguje každá rodina. Pri sledovaní spoločných momentov Lincolna s Maisie sa nejednej dáme určite triasli vaječníky, ja som si vystačila s priblblým úsmevom. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Absolute misscast. J.Moore, S.Coogan, A.Skarsgard a J.Vanderham k sebe vôbec neladia, "nevlastní" rodičia sú akoby z iného filmu, z úplne iného sveta. Vymyslené, filmové, umelé postavy. Malá Maise (skvelá Onata Aprile) ťahá celý príbeh. A Lucy Schwartz s jej Feeling of being. Inak vskutku nevyužitý potenciál. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natočen na motivy románu "Co všechno Maisie věděla" od Henryho Jamese. (strelenaL)

Reklama

Reklama