Reklama

Reklama

Deset důvodů, proč tě nenávidím

  • Česko 10 důvodů proč tě nenávidím (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sotva Cameron James nastoupí na novou střední školu, zamiluje se do všemi obletované studentky Bianky. Jenže té se líbí hezoun Joey Donner, proslavený ve škole hraním v reklamách. Joe se vsadí, že dívku sbalí. Potíž je v tom, že Biančin přísný otec nařídil, že Bianka může jít na rande, pokud půjde také její starší sestra Katarina. Jenže ta o randění nestojí a ani kluci se o ni právě neperou. Katarina se totiž netají hlubokým despektem k okolí, a ke klukům obzvlášť. Pokud tedy chtějí Cameron nebo Joey dostat Bianku na rande, musí sehnat někoho, kdo by pozval její sestru. Jediný, kdo je k tomu ochotný, a to ne zadarmo, je Patrick, který nemá dobrou pověst a o jeho roční nepřítomnosti koluje řada divokých historek. Brzy Patrick zjistí, že Katarina bude velmi tvrdý oříšek. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (588)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších teenagerských romantik, která vyniká hlavně v komediální sféře, kde jsou na denním pořádku hláškující černoští profesoři, výchovné poradkyně píšící erotické romány a otcové, co své dcery pro výstrahu oblékají do oblečků simulujících těhotenství. Neztrácí ale glanc ani když si hrdinové začnou vyznávat lásku v zaparkovaném autě nebo někdo na stadión vypustí zpívajího Heatha Ledgera. Zkrátka výborná záležitost, jíž jsem si ale naprosto zamiloval až po shlédnutí v originálním znění. A ten soundtrack... 9/10 ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Je to zábavné, ale od záčatku do konce tak žalostně předvídatelné. V podstatě každou scénu jsem si domyslel dřív, než se odehrála. A to mi hrozně vadilo. V rámci teenagerovské komedie mě i celkem pobavilo, že hlavní představitele nebyli "permanentně krásní". Ale budiž, nemůžu popřít, že je to dobrá oddechovka. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Niekde som čítala, že tento film od čias svojho vzniku pred 13-timi rokmi získal status kultovej tín-komédie... ale keď som si ju pozrela, mám dojem, že to musela byť halucinácia. Jediný dôvod blízky pravde (zato nie zdravému rozumu) by snáď mohla byť predčasná smrť Heatha Ledgera, ale inak neviem. Totiž aj to, čo sa spočiatku tvári ako aspoň štipku ironický pohľad na stredoškolské klišé s hubatou outsiderkou v hlavnej roli, sa rýchlo zmení na 1000x ošúchané "trápenie s láskou"... keď už niečo z tejto kategórie, tak hutnejšia, drzejšia a hlavne zábavnejšia bola Panna nebo orel (Easy A). ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

naprosto předvídatelná, přiblblá teen-komedie, samozřejmostí je super teen-hudba a super teen-vtípky, cool teen-party, kde je samozřejmě milion teen-týpků chlastajících neteen-pivko a olizujících náhodné teen-kolemjdoucí... proč je to pořád stejný a pořád stejně tupý?! a proč jsem na to sakra čuměl?! :) vidět to v teen-věku, asi to bude super teen-zážitek, takhle prošuměl kolem se svými (ani nevím pořádně za co) teen-40%... ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

S odstupem času stále nadstandardně koukatelné a zábavné. Film měl štěstí na dobré mladé začínající herce. ■ Shakespearovo Zkrocení zlé ženy se v angličtině jmenuje The Taming of the Shrew. Výraz "shrew" znamenal ve staré angličtině rejska. Rejsek je velmi aktivní, hodně žere, při zápase vydává nepříjemné zvuky. Ve shakespearově době označoval tento výraz zlou a svárlivou (ďábelskou) ženu. Ve filmu 10 důvodů, proč tě nenávidím, označí ve scéně na parkovišti jedna z postav Kat za "shrew". V českých titulkách je to přeloženo jako "harpyje". ()

Galerie (64)

Zajímavosti (30)

  • Cameron (Joseph Gordon-Levitt) říká: "Já hořím, já toužím, já hynu." To je přímá citace ze "Zkrocení zlé ženy". (Elisebah)
  • Budova, ve které se natáčelo, je střední škola v Tacomě, stát Washington. Původně se jednalo o luxusní hotel, který byl po požáru přestavěn právě na školu. (Elisebah)

Související novinky

Meryl Streep jako šéfka ženských Expendables?

Meryl Streep jako šéfka ženských Expendables?

29.10.2013

Tak to je hodně bizarní představa. Kupodivu se ale nejedná o internetový klep, nýbrž o přání producenta Aviho Lernera, podepřené už i konkrétní nabídkou. Rokování taktéž probíhají s Cameron Diaz,… (více)

Reklama

Reklama