Reklama

Reklama

Na úspěchy vojáků, kteří bojovali ve 30. komandu, by měl být hrdý celý národ. Tento film vypráví skutečný příběh jedné z nejdůležitějších elitních jednotek v historii britských ozbrojených sil. Kvůli tajnému charakteru akcí není mnoho lidí, kteří by o jejích osudech věděli. A přesto členové jednotky riskovali životy, aby chránili svou zemi. Film Čas hrdinů se s hrdostí nechal inspirovat jejich odvážnými činy. Čas hrdinů je britský akční thriller natočený podle skutečných příběhů 30. komanda Iana Fleminga během druhé světové války. Z jeho zkušeností čerpají britské speciální jednotky dodnes. Sean Bean (Pán prstenu, Zlaté oko) a Danny Dyer (Biznis, Hooligans) se přestavují v hlavních rolích adrenalinem nabitého akčního dobrodružství, ve kterém se naši hrdinové po bitvě na plážích Dunkirku vydávají do norských hor na nebezpečnou misi za nepřátelskou linii, která, pokud bude úspěšná, může výrazně ovlivnit průběh války. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

Mallinali 

všechny recenze uživatele

Tak válečný film, ve kterém napochoduje německá jednotka úmyslně a komplet před hlavně krytých, zhruba stejně početných ale z přesily(!) vyděšených commandos, aby je provokovala mučením jejich kamaráda je jistě vojensky přesná, stejně jako scéna kdy němečtí pěšáci nemají při nočním přepadu nic lepšího na práci, než pochod před hlavně nepřátelského kulometu. Přínosná je i soucitná střelba do vlastního vojáka když mohli sejmout nekrytého nepřítele všude okolo včetně velícího důstojníka. Vážně jsem se při tomhle snímku vzdělal v umění válečném a možná taky přestanu chlastat, neboť jsem konec naprosto nepobral - kdo, co, komu, čím...prostě taková bavorská kamasutra...kde je bílých míst jak v porodnici Ku-Klux-Klanu. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Adrenalinem nabité akční dobrodružství? Kde? Asi distributor viděl úplně jiný film než já. Po této stránce to byla slabá válečná podívaná, které kraluje Sean Bean. Nepotřebuju se při sledování koupat v krvi a být u toho nervní a hryzat si nehty strachy, ale krapet této ingredience by neuškodilo. Jen maličko okořenit a zamíchat pěkně ode dna. Příběh je to jistě zajímavý, ale jeho zpracování už bohužel ne. 30. komando Iana Flaminga by si zasloužilo určitě lepší film. ()

Reklama

hiroshima 

všechny recenze uživatele

Takových filmů už to bylo. Druhá světová, tajná akce, speciální jednotka. Vpád na nepřátelské území... Poskládejte sympatickou grupu a máte vyhráno. Zde byli všichni stejní, stejně nevýrazní, stejně nudní. (snad jedině Sean Bean byl vyjímka) Přidejtě k nim ženu, co drží zbraň jak papež hever a o průser je postaráno. Další věc je akce. Po úvodní nemastné, neslané akci si na tu další počkáme dlouhých 60 minut. Mezí tím máme možnost vidět jen vyvraždění Norské farmy nacisty a to je žalostně málo... Za krásné horské prostředí a Seana Bena dávám dvě hvězdy.... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,A TO JE DŮVOD PROČ POTŘEBUJEM LIDI JAKO JSTE VY. MUŽE SE CTÍ A ODVAHOU..... A SE CTÍ PŘICHÁZÍ SLUŽBA A OBĚTOVÁNÍ“..... /// Operace GRENDEL – úkol pro speciální jednotku, která ovšem nebude oficiálně existovat ....ble, ble, ble ...prostě tajná mise do německýho týlu a velí tomu Boromir. Snažím se to brát vážně, ale těžko se mi odolává úvahám, že scénář napsal 10ti letej člověk. 100x viděný a milionkrát slyšený – což je horší. Taky v soutěži sympatičnosti tomuhle ,,komandu“ konkurujou snad jen Teletubbies. (Dělaj frajery a hajzly maj na chodbě!) A tak před akcí utužujou disciplínu, střílej, běhaj a hrajou si na tvrďáky (velitelé). Zkompletujeme si příběh o tom, jak se Reines do jednotky dostal, jak tam zůstal a že je potřeba ve filmovým průmyslu zacelit ďouru. Tenhle film NEMÁ KOULE! Pohybuje se na hranici paskvilu a parodie (vtipný tu bohužel není nic). Pár světlých okamžiků vnáší esesáci (i když velitel je zřejmě buzna...). BUDE TO TVRDÝ! TO UŽ JSME ZAŽILI! (to není rozhovor z bordelu!) NECHŤ MI BŮH ODPUSTÍ – finále je SRAČKA! Co taky čekat od komanda, kterýho člen nikdy nikoho nezabil a průvodcem je Barbie (bez Kena). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zajímá mě, jak 2 Angláni a jedna Norka objeví Švédsko. 2.) Válí se mi doma ,,RDF“ přístroj. 3.) Chci vidět, jak jednotka SS dělá rodinnej portrét. 4.) Jsem pořadatel soutěže ,, O nejtrapnější komando“. 5.) Thx za titule Scarabeus_IV. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

1 hvězdička za tématiku z 2.světové války, 1 hvězdička za to, že je to konečně z pohledu (mých oblíbených) britských commandos, 1 hvězdička za ty smrady z SS a 1 hvězdička za mého oblíbeného Dannyho Dyera- nemůžu si pomoct, pro mě je tento filmík za 4* Pokud už máte všech těch megalomanských (a většinou trapňoučkých) blockbasterů typu Transformers plný zuby a chcete si dát řemeslně slušně natočený snímek (se samozřejmě nižším rozpočtem, než jaký by mu ve skutečnosti slušel o něco víc), je AOH filmem pro Vás. (Upřímně doufám, že ty dvě naplánované pokračování vejdou ve skutečnost). ()

Galerie (13)

Zajímavosti (23)

  • Avro Lancaster, štvormotorový bombardér, ktorý bol použitý v scéne s výsadkom, je nesprávnym typom, pretože lietadlo v tomto filme v rokoch 1940-191 neexistovalo. Správny typ by bol buď Armstrong Whitworth Whitley, alebo Vickers Wellington, oba dvojmotorové bombardéry. (Johnny.ARN)
  • Režisér Adrian Vitoria o tomto filme povedal: "Na tomto projekte sme mali komandá, skutočné britské komandá. Pomáhali nám a hrali členov SS. Všetko sú to bývalí vojenskí muži, ktorí pracovali v Iraku a Afganistane a videli skutočnú akciu. Ich prínos k tomuto filmu bol skvelý a myslím si, že ak vôbec niečo, vďaka tomu mali príležitosť vidieť, čo robíme vo filme, a pochopiť, prečo to trvá tak dlho a prečo nemôžeme zahrnúť každý jeden detail do dokončenej úpravy. Vyškolili nás vo fungovaní vojny." (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama