Reklama

Reklama

Na úspěchy vojáků, kteří bojovali ve 30. komandu, by měl být hrdý celý národ. Tento film vypráví skutečný příběh jedné z nejdůležitějších elitních jednotek v historii britských ozbrojených sil. Kvůli tajnému charakteru akcí není mnoho lidí, kteří by o jejích osudech věděli. A přesto členové jednotky riskovali životy, aby chránili svou zemi. Film Čas hrdinů se s hrdostí nechal inspirovat jejich odvážnými činy. Čas hrdinů je britský akční thriller natočený podle skutečných příběhů 30. komanda Iana Fleminga během druhé světové války. Z jeho zkušeností čerpají britské speciální jednotky dodnes. Sean Bean (Pán prstenu, Zlaté oko) a Danny Dyer (Biznis, Hooligans) se přestavují v hlavních rolích adrenalinem nabitého akčního dobrodružství, ve kterém se naši hrdinové po bitvě na plážích Dunkirku vydávají do norských hor na nebezpečnou misi za nepřátelskou linii, která, pokud bude úspěšná, může výrazně ovlivnit průběh války. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Málo akční, málo atmosférické. Místy vtipné, však ne dobře zahrané. Jen na zabití času. Sean Bean nevýrazný. Pro toto je ho škoda. Chci další nové fantasy plné akce, krve a silného děje s charismatickými postavami. Ať třeba zfilmujou Diablo. Sean Bean v roli válečníka to by snad šlo, ne? - Jako Boromir byl dobrý, zapamatovatelný. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

1 hvězdička za tématiku z 2.světové války, 1 hvězdička za to, že je to konečně z pohledu (mých oblíbených) britských commandos, 1 hvězdička za ty smrady z SS a 1 hvězdička za mého oblíbeného Dannyho Dyera- nemůžu si pomoct, pro mě je tento filmík za 4* Pokud už máte všech těch megalomanských (a většinou trapňoučkých) blockbasterů typu Transformers plný zuby a chcete si dát řemeslně slušně natočený snímek (se samozřejmě nižším rozpočtem, než jaký by mu ve skutečnosti slušel o něco víc), je AOH filmem pro Vás. (Upřímně doufám, že ty dvě naplánované pokračování vejdou ve skutečnost). ()

Reklama

Pump 

všechny recenze uživatele

Je smutné, jak závěr filmu dokáže ovlivnit váš filmový zážitek. Tady ubral snad 2 hvězdy. Film od počátku směle kráčí ve šlépějích, které pro něj vyšlapala taková esa, jako například film Tucet špinavců a další žánrově podobné lahůdky. Bohužel v závěru to film vezme střemhlav do země a pilot se ani nestačí katapultovat. Dle mého skromného úsudku, je to zapříčiněno tlakem produkce na dokončení projektu nebo nedostatečný rozpočet. Je to veliká škoda! Herecké výkony jsou bravurní a části děje poměrně neokoukané. Tento válečný film vám mohu vřele doporučit, ale v závěru se obrňte. Vyhnete se zklamání, jaké potkalo mě. Dovolím si poznámku -> pro milovníky herectví Seana Beana, je tento film povinnost, jako ostatně všechny válečné filmy od dob Bravo Two Zero. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

tvůrci měli dobrý záměr ale nějak se jim nepovedl.Herců poskrovnu - asi kdo měl zrovna volno ?Silné hlášky ale skutek utek.Zbytečně dlouhé záběry.Měla jsem dojem že vlastně tvůrci ani nevědí jak s tématem naložit. Zjišťuji že filmy natáčené o válce několik desetiletí po válce jsou bez šťávy.Kniha je podstatně výživnější.Nic moc zážitek. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Nic extra ale abych řekl pravdu film jsem zkouknul jenom kvůli zajímavému hereckému obsazení, Bean a Dyer spolu? To už znělo dost zajímavě. No a tak jsem se uvelebil. A druhý den si na film nevpoměl, ale abych řekl pravdu tu hodinku a půl film uběhne poměrně rychle a zmíněná dvojice hraje výborně. A to jsem se trochu obával. Příběh není teda vůbec dobrej a jeho vyprávění je dost prudivý. Akce je tu poměrně dost a konec mě mile překvapil. Ale není to rozhodně nic co bych musel vidět znova. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (23)

  • Avro Lancaster, štvormotorový bombardér, ktorý bol použitý v scéne s výsadkom, je nesprávnym typom, pretože lietadlo v tomto filme v rokoch 1940-191 neexistovalo. Správny typ by bol buď Armstrong Whitworth Whitley, alebo Vickers Wellington, oba dvojmotorové bombardéry. (Johnny.ARN)
  • Kódový názov tajnej misie bol „Operácia Grendel“ a pripomína skutočný „Bruneval Raid“, ktorý bol oficiálne známy aj ako „Operácia Biting“. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno