Reklama

Reklama

"Mrtví nemluví... Proč, to nevím."  Mladý kuchař Odd Thomas (Anton Yelchin) dokáže vidět mrtvé. Možná je to dar, možná je to prokletí. Odd si nikdy nebyl jistý. Každé němé duši, která ho vyhledá, se ale snaží pomoci. Některá touží po spravedlnosti a prostřednictvím Odda pomůže vyřešit zločin, další jinému zločinu zabrání. Když se v Oddově restauraci objeví tajemný muž, mladík začne cítit blížící se katastrofu. Jediný, o to zlověstnější důkaz, který má, je lístek vytržený z kalendáře s datem 15. srpna. Dnes je 14. srpna. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (218)

Flopik 

všechny recenze uživatele

Veľké prekvapenie , som nadšený . Rovno poviem že hore chýba žáner komédie pretože som sa aj riadne zasmial a určite nie iba ja.Príbeh bol premyslený a to som si myslel že to bude len lacná blbosť. No práve naopak tak premyslené niečo som už dlho nevidel.Hlavný hrdinovia sú sympatický a priateľka Odda neuveriteľne sexy.Hudba vo väčšine prípadov úžasná až nadpriemerná.Posledný myslím tým úplne posledný zvrat bol skvelý ale nechcem viac prezrádzať ale proste som si nahlas povedal wow..... Inak jednoznačne 5* a 100% a radím medzi tie TOP filmy na ktoré nezabudnem .Proste niečo neskutočne takýto silný filmový zážitok som už dlho nemal. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Stephen Sommers to opět dokázal. Kombinace napětí, humoru, akce, strachu a dojetí. Neobyčejný Odd Thomas je obrovské žánrové překvapení od kterého jsem čekal málo a dostal výborný film, který snad ani nemohl být lepší. Chemie mezi postavami šlape. Filozofie ohledně posmrtného života, komunikace s duchy a pravidly má svou jasně danou logiku a příběh samotný s ač očekávaným koncem nemá žádné výrazné kiksy, kvůli kterým by bylo potřeba snižovat hodnocení, nebo které by kazily výsledný dojem z filmu. Prostě obří palec nahoru a kdykoli si tento snímek opět připomenu a Sommers hurá do mých TOP režisérů. 80% ()

Reklama

6thSun 

všechny recenze uživatele

Přesně takto odlehčený film jsem potřeboval! Tušil jsem v něm od začátku potenciál, dobře tedy, že jsem se řídil touto intuicí, páč kdybych se měl nechat vést uvedenými žánry "mysteriózní/thriller", pak bych si jej dnes večer určitě nepustil. Vězte tedy, že jsou zde v ještě větší míře zastoupeny škatule "komedie a horor" a se zhlédnutím určitě neváhejte! 75% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Stylová, vtipná, trochu sentimentální a dost akční oddychovka trochu připomínající seriálový Supernatural. Parádní a funkční ústřední duo v žánrově krásně rozmanitém filmu. Je to svižné, místy naivní, ale až do konce velmi zábavné. Jedinou slabinu vidím v místy mizerných efektech, které film trošku degradují do pozice laciného béčka. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Chvíli jsem doufal, že dostanu další Brick s temnou atmosférou a logickým řešením záhady s překvapivým rozuzlením, ale ne. Ono se to chvílemi snaží být komedií, padají zde (rádoby) vtipné hlášky, ale pak to zase chce děsit a nahánět hrůzu, ale nejde to tvůrcům ale ani trochu dohromady. Navíc mne ta Thomasova slečna strašně lezla na nervy, protože takhle oddanou děvuchu jsem neviděl snad ani v černobílých českých komediích ze 40. let, dívku, která vždy stojí za svým partnerem, podporuje ho, odpouští mu jak na běžícím pásu, vše mu věří, běhá za ním jak psík... ale přitom je sama o sobě statečná a silná. Některé scény mne naplňovaly pocity užaslého překvapení, protože na sebe nijak nenavazovaly, a pokrok v příběhu probíhal asi tímto stylem - Thomas jede v autě (je na náměstí, někam jde), do toho zní voice over (asi to mělo odkazovat na Chandlera, ale spí to ukázalo neschopnost tvůrců vyprávět obrazem) a Thomas si přeříkává již viděné, aby náhle řekl: Aha! Ono to asi bylo jinak! Některé zvraty, a to, zda někdo je, či není mrtvý, jsou taky napřesdržku, zvlášť konec, ten mě vytočil snad ze všeho nejvíc, jak je odfláknutý. A to přitom jsou scény snad na pět minut, tak vlekle a pomaličku byly natočeny a se vlečou. Jeden trik docela ušel - skok ze dveří z místnosti s ptáky -, ale jinak to připomínalo televizní klony Caspera. Ve zkratce ještě - blbý temporytmus, špatný střih, herecky přepísknuté a nedůvěryhodné (nejspíš proto, že sami herci netušili, jestli mají jako parodovat, nebo být vážní). ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Keď Odd (Anton Yelchin) opúšťa nemocnicu, divák si môže všimnúť jeden z nápisov, ktorý znie "IN ODD WE TRUST", čo je názov prvej časti komiksovej série venovanej hlavnému predstaviteľovi (2008). (beso74)
  • Natáčení filmy bylo kvůli nedostatku financí na několik týdnu přerušeno. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama