Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devatenáctiletý Roman Kogler žije v nápravném zařízení pro mladistvé, má za sebou již půlku trestu a před sebou naději, že bude propuštěn na podmínku. Šance se však zdají mizivé, je samotář, nemá rodinu a vypadá to, že není schopen začlenit se do společnosti. Jednoho dne překvapí jak svého vychovatele, tak možná i sám sebe: získá zaměstnání ve vídeňské městské márnici. Setkání se smrtí a smutkem, které jsou přirozenou a stejně samozřejmou součástí života jako láska či zrození, mu pomůže dospět a vyrovnat se s minulostí zatíženou vinou. Režisér téma nezneužívá, diváka citově nevydírá, a navíc měl šťastnou ruku při výběru hlavního představitele, který svým autentickým herectvím snímek podpořil. Celovečerní režijní a scenáristický debut herce Karla Markovicse je úspornou a vizuálně podmanivou sondou do lidské psychiky. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Zajímavosti (5)

  • Základním předobrazem, který režiséra k natočení filmu inspiroval, byl pohled na mrtvou ženu ležící na zemi v pokoji. (šalenka)
  • Režisér si přál přesně 18letého chlapce, aby mohl co nejpřesněji zachytit přerod v muže. (šalenka)
  • Hlavní hrdina byl vybrán z více než 200 studentů, kteří s herectvím neměli žádné zkušenosti. (šalenka)
  • Před natáčením snímku museli herci projít kurzem, ve kterém se naučili zacházet s nebožtíky. Místa, kde se příběh odehrával, jsou skutečně prostory, ve kterých pracuje i pohřební služba. Všechny scény navíc kvůli autenticitě kontroloval zaměstnanec pohřební služby. (šalenka)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo predovšetkým vo Viedni a priľahlom okolí. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama