Reklama

Reklama

Trans

Trailer 1

Historik umění Simon (James McAvoy) pracuje v aukční síni, kde se draží umělecká díla. Spolčí se zločineckým gangem a dohromady ukradnou Goyův obraz v ceně milionů dolarů. Po ráně do hlavy, kterou během loupeže utrží, však zjistí, že si nevzpomíná, kam cenné dílo ukryl. Když k nalezení odpovědi nepomůžou fyzické výhrůžky ani mučení, rozhodne se vůdce gangu (Vincent Cassel) k netradičnímu řešení. Najme hypnoterapeutku (Rosario Dawson), která se ponoří do nejtemnějších koutů Simonova podvědomí. Čím hlouběji postupuje do jeho narušené mysli, tím více je v sázce. Hranice mezi touhou, skutečností a hypnotickou sugescí se smazávají a mizí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (33)

Trailer 1

Recenze (774)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Natripované jinak, než jsem čekal - atmosféru si to buduje docela pomalu. A že se daří, nakonec vlastně přece jenom typicky boyleovským způsobem. Nevadí mi, že není následována pevná, předem rozluštitelná a vysvětlovaná struktura jako třeba u Počátku a hraje se především na efekt. Nevadí mi, že se ve filmu tak snadno ztratí - vlastně naopak, právě to se mi líbilo. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Pod rúškom hypnoterapie a krádeže šikovne zamaskovaná zápletka. Spracovanie veľmi zaujímavé, aj keď "hry s hypnózou" zanechávali úsmev na tvári....myšlienky vkladané do mozgu systémom ide to kedykoľvek, s kýmkoľvek a akokoľvek. Juuuuj, to škrípalo. Podstatné však je, že film ako celok výborne funguje, zápletka sa postupne šikovne odhaľuje a sústredenú pozornosť treba udržať až do konca. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

MOŽNÁ EXISTUJÍ VĚCI, NA KTERÉ JE LEPŠÍ SI NIKDY NEVZPOMENOUT..... /// Zlodějská story, ve který se o zdroj napětí stará hypnóza, přináší stavy, kdy jeden neví, která bije, a přemejšlí, jestli vo pomoc požádat králíka, aby ale nakonec vyšlo najevo, že všechno má mnohem prozaičtější význam. Příběh co má hlavu a patu se snaží se bejt složitej a tím pádem i zajímavej. Možná, že právě tohle je film, kterej si budete chtít pamatovat! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám rád zamotaný věci. A ani se nemusí tolik kombinovat. 2.) Rosario Dawson jako Goyova ,,Maja“? To si nechám líbit (zvlášť když nevím, co vod toho čekat). 3.) Thx za titule ,,Petr Putna“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

-MŮŽU TI NĚCO ŘÍCT? -RADŠI NE. Střed snímku rozdělují motivy postavy lékařky a středobodem se stává hypnóza, nakolik jste schopni ji respektovat a uvěřit, že zrovna takto by mohla být využita. Stejně mám pocit, že si Boyle a spol. hlavně dost hráli (tablet), přesto závěrečné zvraty berou dech svým nasazením. 90%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle to dopadá, když se z výslechového repertoáru vyřadí opalování genitálií letlampou a z trochu drsnější manikúry se rovnou přejde k hypnóze.. Boyleův TRANScendentální výron, který se za menší peníz a tak nějak „mimohollywoodsky“ snaží kráčet vedle stop Nolanova Počátku. Což o to, vizuálně oslnivé, ale osobně bych byl radši, kdyby se Danny v rámci své tvorby vrátil k počátku s malým „p“.. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Režisér Danny Boyle si ve filmu objevil jako jeden z karetních hráčů u stolu. (Dr Lizal)
  • Film bol distribuovaný do kín pod falošným názvom Drum and bass. (tarponko)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Danny Boyle: Pro hrst „růžových panterů“?

Danny Boyle: Pro hrst „růžových panterů“?

08.10.2013

Žádný strach, neplánuje se další stupidní remake komediální klasiky s Peterem Sellersem. Jak si ale jistě vzpomenete, Růžový panter bylo původně jméno vzácného drahokamu. A o třpytivé a zatraceně… (více)

Reklama

Reklama