Reklama

Reklama

V Pennsylvanii dojde ke střelbě do lidí z nedalekého parkovacího domu. Výsledkem je pět nevinných obětí, které nemají nic společného. Případ vyšetřuje detektiv Emerson, který podle otisku prstu na minci, vhozené do parkovacího automatu, odhalí střelce. Je jím bývalý vojenský sniper James Barr, který byl již v minulosti vyšetřován pro vraždu lidí na misi v Iráku. Emerson si pro Barra okamžitě dojede, ale Barr tvrdí, že je nevinný. Emerson mu dává na výběr. Buď podepíše přiznání a dostane doživotí, nebo bude popraven. Státní zástupce Alex Rodin své případy neprohrává. Barr vezme tužku a na papír napíše, aby zavolali Jacka Reachera. Jedná se o bývalého vojenského vyšetřovatele, který po opuštění armády mění místa svého pobytu a nikdo neví, kde ho hledat. Jack se o případu dozví z médií a přijíždí sám. Rodin a Emerson mu však nedovolí nahlédnout do spisů. Reacher se dozvídá, že Barr byl ve vězení brutálně napaden a leží v nemocnici v komatu. Jeho obhájkyní je Helen Rodinová, dcera státního zástupce. Všichni, včetně jejího otce, to vidí jako ztracený případ, který její kariéře neprospěje. Reacher od ní dostane nabídku. Pokud  pro ni bude pracovat jako vyšetřovatel, zařídí, aby se mohl seznámit s důkazy. Informuje ji také o tom, že Barr byl vyšetřován pro vraždy v Iráku, ale protože se jednalo o lidi, kteří hromadně znásilnili několik žen, armáda případ nechtěla vyšetřovat. Barr ví, že kdyby Reacher zjistil, že je v tomto novém případě vinný, dostal by ho před soud a proto si je již teď jistý, že těchto pět vražd nespáchal. Reacher ví, jak by Barr uvažoval a jak by postupoval, kdyby to chtěl udělat. A způsob, jakým byly vraždy spáchány, rozhodně neodpovídá tomu, jak byl Barr vycvičen... (TV Prima)

(více)

Diskuze

stuntmanMIKE

stuntmanMIKE (hodnocení, recenze)

ywo666

ja napriklad suhlasim so sniperom... kniznu predlohu som sice necital, ale myslim si, ze keby to malo byt tak ako pises tak by z toho bolo dalsie Mission Impossible opat s Cruisom v hlavnej ulohe... mne osobne tento film vyhovoval tak ako bol...

na příspěvěk reagoval Emílio

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

sniper18

Ale knižný Reacher vždy ošuká nejakú. A predloha nedáva moc priestoru na záchranu sveta, lebo jednotlivé epizódy sa točia okolo lokálnych problémov, alebo sprisahaní. R tomu určite chýbalo, ale to by už bol fakt prepadák, lebo teraz je to na hrane rentability.

na příspěvěk reagoval stuntmanMIKE, sniper18

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

Ja neverím vlastným očiam. Súčasný vysokorozpočtový áčkový americký kinofilm, v ktorom ide v prvom rade o scenár, s minimom efektov a hlavný hrdina behom toho nemusí skákať z lodí na lietadlá, zastavovať nukleárne bomby a samozrejme osúložiť polovicu ženského obsadenia, ale samozrejme len v náznaku, aby sa náhodou kvôli nedostatku teenagerov neznížili tržby. Jediné, čo mi tu chýbalo je eRkový rating, ktorý tu pritom mohol byť, aj tak je jasné, že to nie je film pre bežných teenagerov, takže im sa nemuseli prispôsobovať. Tržbám by to podľa mňa neublížilo a filmu len prospelo. Ale aj tak veľká pochvala a som rád, že Hollywood ešte nie je definitívne mŕtvy. 

na příspěvěk reagoval ywo666

radek.svara

radek.svara (hodnocení, recenze)

Film celkem povedený ,.. ikdyž jsem čekal trochu něco jinýho. Ale vrtá mi hlavou jedna scéna,.. když při honičce autem z auta nenápadně vyleze a jde k autobusové zastávce,.. proč ho ostatní lidi skovají ?

Jarin69

Jarin69 (hodnocení, recenze)

Vystřihnout zbytečnou scénu v koupelně a je to perfektní film. Mně se to líbilo mnohem víc než to nové sci-fi s Cruisem.

EastinMiles

EastinMiles (hodnocení, recenze)

drama? to sa asi pomylili.. a mala tam byt komedia. Nebolo to zle ale mohlo byt lepsie. namet mal potencial

Ondrus

Ondrus (hodnocení, recenze)

Určitě, ale pro studio je určitě jinačí rozhodování o pokračování když má film čistý zisk necelých 30 miliónů než když ho má 100 milionů.

na příspěvěk reagoval ywo666

Ondrus

Ondrus (hodnocení, recenze)

No, hlavně rozpočet byl 90 (i s propagací) a ne 60 jak uvádí v novinkách. Chápu, že to berou z boxofficemojo.com, ale nebylo by na škodu napsat, že v tom nejsou zahrnuty náklady na propagaci.

na příspěvěk reagoval MartinezZ

LexBarker

LexBarker (hodnocení, recenze)

Nevada

Je to tak moc postavené na obrovité postavě,jako kdyby knižního hrdinu,který je tak tlustý,že na jeho tloušťce jsou postaveny celé kapitoly,kde je jeho tloušťka příčinou mnoha zásadních situací,představoval třeba Langmajer,nebo Steve Buscemi.Bylo by to přinejmenším divné...

na příspěvěk reagoval MartinezZ

Emílio

Emílio (hodnocení, recenze)

MartinezZ

Tak samozrejme, ze bez Toma ved o to mi od zaciatku ide. Ci by to bol pokles voci filmu, ktory si v podstate na seba asi sotva zarobi (snad s pomocou DVD) je dost relativne, ale ano uznavam, ze proti planovanemu A titulu pre kina sa to tak moze zdat. Navyse mnohe dnesne Tv produkcie nijak cipacky nevyzeraju a zacinam mat pocit, ze originalna zabava sa viacej stahuje do serialovej tvorby, ako opatrnych vysokonakladovych kinofilmov. Keby sa toho ujala nejaka slusna TV stanica, ako trebars HBO alebo Showtime asi by som sa o vysladok moc nebal.

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Emílio , ywo666

To by bolo sice aj rozumné, ale zřejmě bez Toma. Hvězdný Hollywoodský herec v televizním seriálu (i kdyby minisérie), to by, obávám se, neprošlo. Bez Toma možná ano, ale pochybuji, že by Tom nebo jeho manažer dovolili "klesnout" do televize. A že to není pokles by jim asi nikdo nevykecal. Leda-že by to bylo za dost šušňů, což by asi TV produkce neutáhla.

na příspěvěk reagoval Emílio, ywo666

Emílio

Emílio (hodnocení, recenze)

MartinezZ

Ja som sa aj tak od zaciatku skor priklanal k tomu, ze by tomu skor slusala naslapnuta Rkova TV seria (dnes ich vedia tocit velmi slusne), ako to za kazdu cenu tlacit do kina s Cruisom. Aj som to tu tusim uz raz niekde v zaciatkoch diskusie pisal.

na příspěvěk reagoval ywo666, MartinezZ

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Taky si myslím, že to bylo hlavně o Cruiseovi i když tam hrála i jiná známá jména. Lidi ale chodili na akční krimi s Cruiseem. Kdyby hlavní postavu hrál někdo jiný, bylo by to sice nenej levnější (o Tomův honorář), ale zároveň by to mohlo jít rovnou na DVD :) Viz. kuk na plakáty "Tom Cruise IS Jack Reacher" :)

na příspěvěk reagoval Emílio

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

Emílio

Áno však to je to. Cruise silou mocou chcel hrať Reachera. To je to. On proste musí kompenzovať tú výšku. Aj jeho ex hovorili, že mu s tým straší vo veži.  A zas nie je pravda, že to je iba o Cruisovi a samých no name. Herzog, Courtney, Duvall, Jenkins, Oyelowo, Pike sú známe mená. Žiadne terno, ale dávajú fanúšikovi informáciu, že to nebude iba one man show.

Emílio

Emílio (hodnocení, recenze)

Nevada

No napriek teoriam, ktore tu rozvadzame aktualna skutocnost je taka, ze je to momentalne smutna remiza. Na jednej strane sklamani fanuskovia knih a na druhej urcite neveseli producenti, vzhladom na nepresvedcive trzby. Zda sa, ze ani Cruise uz nema na to, aby sam dokazal sam predat novu znacku a je to o to podivnejsie, ze to ma byt udajne celkom slusny film. Ja sam tiez patrim k tym, co chceli ist na Reachera a nie na Cruisa a v kine som ho nepodporil, ale urcite si to pozriem neskor. Dobre to napisal ywo666, tiez si myslim ze to chcelo trosku sudnosti. Podla mna by to mali nechat trosku odlezat a za cas to skusit znova a tak, a skusit prezmenu zase tych fans, ked stavka na Cruisa ocividne zlyhala. Inak nie som si isty, ale nekupil tie filmove prava prave sam Cruise? To celkom aj napoveda sebaobsadeniu do hlavnej ulohy.

na příspěvěk reagoval ywo666

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

motooo

Len Cruise berie približne 20 mega za film kým u niekoho iného by vyšli za pätinu. Navyše to, že nejdeš do kina neznamená že film nikdy neuvidíš. Hold niekomu stačil Jacksonov Hobbit :D :D :D

motooo

motooo (hodnocení, recenze)

Ten kto film bojkotuje len kvoli Crusiovi len obera sameho seba o dobry filmovy zazitok. Ked som bol ja v kine, bolo tam nas tam asi 20 a ked sa tam objavil Lee Childe za tym pultom, tak ja jediny som tak az povyskocil, ked som ho zbadal, cize predpokladam, ze ostatni ani netusili o koho sa jedna a teda nesli ani tak na Lee Childovu knihu, ale na film s Tomom Cruisom. A to bol podla mna hlavny dovod obsadenia Toma Cruisa. Lebo je na svete viac ludi, co poznaju Cruisa, ako tych co poznaju Reachera. A keby ho hral nejaky menej znamy herec, mohli sa spoliehat skor na fanusikov knih, kdezto teraz mohli pocitat aj s fanusikmi Cruisa. To, ze film nezaraba, tak ako by si predstavovali je mozno sposobene trochu nevhodnym predoskarovskym casom, ked su v kinach nasadene vacsie pecky, ako nejaky Reacher. Ale osobne by ma mrzelo, keby nepokracovali a nesfilmovali aj nejaku dalsiu knihu v podobnom duchu, ako to bolo pri One shot. 

na příspěvěk reagoval ywo666

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

Nevada

Budiž možno pravda. Ja som na film nebol kvôli tomu, že tam hrá Cruise. Takže u mňa to zabralo. A film napriek jagavej Cruisovej hviezde a relatívne solídnym ohlasom aj od kritikov aj od verejnosti moc nezarába. Čiže niekde treba hľadať príčinu. Určite nehrá Tomova výška rozhodujúci moment v tržbách. Ale aspoň určitá časť viny na ňom leží. Rovnako by bol prúser keby ide Cruise hrať Goliáša, alebo Herkula. Ja proti nemu nič nemám, ale trochu súdnosti by nezaškodilo. Však je toľko úloh, kde by mohol hrať...

Nevada

Nevada (hodnocení, recenze)

Mno, dovolím si s vámi nesouhlasit. Protože

a) fanoušci knih jsou ve výrazné menšině oproti fanouškům Toma Cruise, kteří jdou na každý jeho film + fanouškům stylových krimithrillerů, kteří si o tom filmu něco zjistí + fanouškům akčních filmů, kteří na Poslední výstřel vyrazí nalákaní zavádějícím trailerem.

b) i ti fanoušci knih nezřídka do kina vyrazí, aby se přesvědčili na vlastní oči, co to s jejich oblíbencem provedli.

c) konec konců i ta negativní reklama je pořád reklama. Knihou nepolíbení, kteří slyší od fandů knih, že je to špatné (není, jen to neodpovídá jejich představě), často vyrazí do kina se podívat co, jak a proč, protože je jim fyzický vzhled postavy, o které nic nevědí, naprosto u pr...

 

Výtky, že Cruise fyzicky neodpovídá Reacherovi a proto to poškodilo celý film, považuji za nesmysl. Jo, kdyby mu změnili charakter, to už by byla jiná.

na příspěvěk reagoval ywo666, Emílio

Související novinky

Jack Reacher míří do televize

Jack Reacher míří do televize

16.11.2018

6 let od uvedení prvního snímku Jack Reacher: Poslední výstřel přišel autor knižních předloh Lee Child s poněkud překvapivým obratem. Tom Cruise (Mission: Impossible – Fallout) je prý moc malý na to,… (více)

Jack Reacher 2 má režiséra

Jack Reacher 2 má režiséra

19.05.2015

První Jack Reacher vydělal 218 milionů dolarů a potvrdil tak lukrativnost Toma Cruise. Režisér Christopher McQuarrie se ale po Reacherovi vrhnul na pátý díl Mission: Impossible (uvidíme ho už 30.… (více)

Tom Cruise v novém Highlanderovi?

Tom Cruise v novém Highlanderovi?

20.11.2014

Highlander se v roce 2007 dočkal pátého dílu s podnázvem The Source, který se ale nedostal ani do amerických kin. Bylo to jasné znamení, že by se klasika z roku 1986 měla nechat spát, v Hollywoodu to… (více)

Jack Reacher přijde o režiséra

Jack Reacher přijde o režiséra

18.09.2014

Tomu Cruiseovi je 52 let, stále se ale vrhá z jednoho akčňáku do druhého. Loni to bylo Nevědomí, letos Na hraně zítřka a příští rok nás čeká Mission Impossible 5. Na horizontu je pak i dvojka Top… (více)

Reklama

Reklama