Reklama

Reklama

Řbitov zviřátek

  • USA Pet Sematary (více)
Trailer 1

Doktor Louis Creed (Jason Clarke) se s manželkou a dvěma dětmi přestěhoval z velkoměsta na venkov, do velkého domu na kraji lesa. V něm se ukrývá hřbitov domácích mazlíčků, na kterém místní děti odnepaměti pohřbívají svá zvířata, ať už uhynula přirozeně, nebo se stala obětí rušné silnice protínající městečko. Zatímco lékař Louis se ke smrti staví pragmaticky jako k definitivnímu konci, jeho žena Rachel (Amy Seimetz) má po hrůzostrašných zážitcích z dětství s tématem smrti obrovské problémy a hlavně chce před „vědomím konečnosti“ chránit své děti. Když soused, Jud Crandall (John Lithgow), najde ležet u cesty mrtvého Churche, kocoura jejich dcery Ellie, rodiče najednou nevědí, co dceři říct. Je to právě Jud, kdo Louisovi prozradí, že když kocoura co nejdřív pohřbí na zvířecím hřbitově, nebudou jí muset říkat vůbec nic. Kocour se vrátí. Ale trochu jiný. Divočejší. Nebezpečnější. (Cinemart)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (563)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pokud se zfilmuje nějaká kniha od Kinga, tak to většinou nemůže dopadnout špatně. Snad jenom, když se toho zfilmování chopí nějakej fušér, tak pak to může bejt docela průser. Občas se ale stane, že z kvalitního námětu udělají průměrný film a to už je pak o určitých schopnostech těch tvůrců. Řbitov zvířátek třeba není prvním zfilmováním námětu, ale že by na něm bylo něco zvláštního a jedinečného, to se také říct nedá. Podle mě se jedná o hororový standard, u kterého se ale ani nějak nejde bát, protože tu myšlenka strachu je obrácena jaksi naruby. Navíc je průběh filmu i docela nuda a nebýt poslední půl hodiny, asi bych hrábnul i do menšího počtu hvězdiček. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Od novodobej verzie Pet Sematary môžeš očakávať mierne nadpriemerný horor s niekoľkými slušnými „lakačkami“, ale pomerne predvídateľným dejom. Svojím spôsobom sa dá povedať, že bežného diváka, ktorý sa príde do kina iba zabaviť, nemá film viac-menej čím sklamať. Ak ti ale drvivá väčšina mainstreamovej hororovej scény založená na „jump scares“ lezie hore krkom, z kinosály odídeš celkom sklamaný. Popravde to ale v tomto prípade bude najmä tvojou chybou, pretože ak si po prezentovaných traileroch čakal niečo viac, než radový americký hororový remake, bol si až príliš optimistický. 6/10 ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Předlohu neznám a film se mi líbil hodně. Obsazení je sympatické. Hlavně ta holčička byla super. Viděl jsem už i atmosféričtější horory, tento sází spíše na lekačky, ale mě to nevadilo. Nejvíc jsem byl vyšokovanej z tý ségry s křivicí. Konec byl super a SPOILER klidně si dovedu představit komediální kreslenej seriál o strastech dospívání malého Gaege s rodinou zombií. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Ďalší tuctový horor, ktorý som si pozrel v kine. Hrá v ňom „populárny” austrálsky herec, Jason Clarke, keď si začínam postupne uvedomovať, že jeho filmografia v podstate (väčšinou) nestojí ani za fajku dymu, čiže je to v prvom rade herec na jedno pozretie, s tým, že nemáte absolútne žiadnu chuť sa k nemu znovu vracať, ale to je iba môj uhol pohľadu ! Zaujímavejšia sa mi jednoznačne videla jeho filmová dcéra Ellie (Jeté Laurence), ktorá sa musela popasovať s neľahkou dvoj/rolou úplne normálnej i psychopatickej, mladučkej postavy, čo je akási kombinácia dcéry nadovšetko mixovaná - s pravnučkou Victora Frankensteina a typickým predstaviteľom „živého-mŕtveho” . _Sledovanie rodiny Louisa Creeda, kedy pohodovú existenčnú harmóniu vystrieda intenzívny teror, nemá konca kraja, keď na rad prichádzajú už klasické, „infarktové sekvencie” , ktoré sa snažia, aby bol divák spoľahlivo vydesený na smrť, sú najúčinnejšie práve, v čo najlepšej kinosále - s veľkým plátnom a dynamickým zvukom ! Občas som si n. myslel, že príde zástava srdca, pretože tá strašidelná razancia sa len zvyšovala, až to nie je zrovna úplne najideálnejšie ? Takýto druh žánru je určený predovšetkým teenagerom, odchovaným na sociálnych sieťach (FACEBOOK = virtuálni zombies), a tí sa v ňom istoistne nájdu. Mňa osobne, viacej oslovila prvá, psychologická rovina filmu, než tá druhá, ktorá smerovala už k vopred predvídateľnému finále, a to skončilo tak nemastne-neslane, skrátka, dalo sa to čakať ? Knihu Stephena Kinga som nečítal, pôvodný film spred tridsiatich rokov som taktiež nevidel (vraj, ani ten nie je bohviečo extra), a keď by som mal na záver skonštatovať výsledne dojmy: tak najmä kocúr Church (pomenovaný podľa britskej osobnosti Winstona Churchilla ) neustále vytváral nepríjemnú, dusivú atmosféru, ktorá stojí za povšimnutie, t.j. rozpútanie pekla má na svedomí práve táto mačkovitá šelma, a je naozaj extrémne - nebezpečná ! Tých faktorov je tu viacero... ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Jóó tak tohle se povedlo, knihu ani film jsem nečetl ani neviděl, takže jsem nebyl nijak ovlivněn spojlery a mohl jsem si užít překvapivého děje. Ze začátku asi do půlky to bylo takové spíše seznamovací a pomalejší, což se mi až tak nelíbilo a pomalu jsem s filmem ztrácel slibné naděje, ale pak se to zlomilo a až do konce to byla teda brutální jízda, u které mi srdce bilo 200/minutu a málem jsem nedýchal. Hodně překvapily nečekaně drsné scény (týpek v nemocnici, vraždy ke konci) a taky emocionálně vypjatá smrt Ellie. Další věcí, co filmu drželo tempo, byly docela povedené lekačky a zajímavá mytologie tamního lesa. Samotné finále a závěr filmu mě teda dostal a nebýt pomalejšího rozjezdu, pálil bych tady plný počet. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (25)

  • Vo filme Ellie (Jeté Laurence) odmieta mať kocúra Churcha naďalej vo svojej izbe, pretože ju poškriabal, keď ho česala. V knižnej predlohe je dôvod iný – Church jej smrdel. (beso74)
  • Pôvodne mal film ísť do kín 19.4. 2019, čo by bolo takmer presne 30 rokov od dňa premiéry (21.4.1989) prvého filmu. Producenti ju však presunuli na 5.4. dúfajúc, že zopakujú úspech filmu Tiché miesto (2018), ktorý mal premiéru práve začiatkom apríla. (beso74)

Související novinky

Paramount zkracuje exkluzivní okno v kinech

Paramount zkracuje exkluzivní okno v kinech

26.02.2021

Společnost ViacomCBS, pod níž spadá mimo jiné taky studio Paramount a nová streamovací služba Paramount+, oznámila tento týden zásadní zprávu. Vedle představení mnoha nových seriálů a projektů, jež… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama