Reklama

Reklama

Řbitov zviřátek

  • USA Pet Sematary (více)
Trailer 6

Doktor Louis Creed (Jason Clarke) se s manželkou a dvěma dětmi přestěhoval z velkoměsta na venkov, do velkého domu na kraji lesa. V něm se ukrývá hřbitov domácích mazlíčků, na kterém místní děti odnepaměti pohřbívají svá zvířata, ať už uhynula přirozeně, nebo se stala obětí rušné silnice protínající městečko. Zatímco lékař Louis se ke smrti staví pragmaticky jako k definitivnímu konci, jeho žena Rachel (Amy Seimetz) má po hrůzostrašných zážitcích z dětství s tématem smrti obrovské problémy a hlavně chce před „vědomím konečnosti“ chránit své děti. Když soused, Jud Crandall (John Lithgow), najde ležet u cesty mrtvého Churche, kocoura jejich dcery Ellie, rodiče najednou nevědí, co dceři říct. Je to právě Jud, kdo Louisovi prozradí, že když kocoura co nejdřív pohřbí na zvířecím hřbitově, nebudou jí muset říkat vůbec nic. Kocour se vrátí. Ale trochu jiný. Divočejší. Nebezpečnější. (CinemArt)

(více)

Videa (10)

Trailer 6

Recenze (563)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý horor podle Kingovy předlohy, a to přesto, že se jeho adaptace ne vždy povedou. Zápletka je poměrně jednoduchá. V lese, u kterého žije jedna rodina, je kouzelný hřbitov, kde mohou obživnout mrtví mazlíčci. To si taky Luis vyzkouší na svém kocourovi. Poté mu ale zemře dcera a co ho nenapadne? Zbytek si asi dokážete domyslet sami. Místy je to dost drsné a brutální, hlavně konec... "Můžeme být zase rodina." ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Původní verze z roku 1989 má pro mě status kultovky a tak bylo jasný, že tohle nový zpracování to u mě nebude mít lehký. Nakonec jsem se nechal zlomit některými pozitivními ohlasy od mých oblíbenců a vyrazil do kina a byť nevím jestli mi to úplně půjde, tak se pokusím být objektivní. Nejedná se tentokrát jako v případě nového To o úplný pohřeb staré klasiky, ale výhra to taky zrovna není. Chtěl bych pokud možno pořád neporovnávat se starou verzí, ale moc mi to nejde. Tam kde totiž byla opravdu děsivá a dodnes mi při některých scénách běhá mráz po zádech, tak tady v té nové to na mě nefunguje. Nemůžu si pomoct, ale v originále bylo všechno povedenější. Tady mě nevyděsil ani Church, ani Pascow ani Zelda a jediné co tak můžu pochválit je herecký výkon té malé holky který byl opravdu přesvědčivý. Jason Clarke je sice můj oblíbenec, ale Midkiff dokázal v té původní verzi lépe zahrát tu zoufalost a bezradnost z toho, jak se snaží všechno zachránit a ono se to postupně hroutí pod rukami. Tady na mě Clarke působil až moc v pohodě. Prostě jsem oživil naši mrtvou dceru a kočku jako kdyby to byla ta nejsuverénější věc na světě. Jinak je to v podstatě to samé viděné podruhé, akorát je tu přidaných pár vesměs zbytečných scén a pár věcí je upraveno asi aby nebyli tvůrci obviněni, že natočili úplnou kopii. Bohužel naopak pár výživných scén ze staré verze tady bohužel chybí a ani ty úpravy se úplně nepovedly. SPOILER!!! Třeba scéna kdy Louis zachrání svého syna před kamionem a jeho návěs pak sejme tu holku mi vykouzlila úsměv na tváři a hádám, že to takhle asi působit nemělo. Korunu všemu pak nasazuje změněný totálně WTF konec který mě taky spíš rozesmál než vyděsil. Ale ok abych jenom nenadával, tak upřímně řečeno čekal jsem to horší a uznávám, že po řemeslné stránce je ten film slušně zvládnutý a nijak výrazně nenudí, takže bych možná dal i slabé tři hvězdy, ale opět je tu ta konfrontace s bezchybnou verzí z roku 1989 a za to musí jít prostě automaticky jedna hvězda dolů, ale soudím, že dnešní generace diváků odkojená na principu primitivních lekaček si to užije a já jim to nemám za zlé.45% ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Srovnání s původní verzí se zde člověk nevyhne a obě mi přijdou podobně (ne)zdařilé, každá má svoje klady i nějaké slabé stránky. V první řadě mi přišlo fajn, že remake se od starého filmu v mnohém odklání, včetně samotného závěru, který je zcela jiný, takže má smysl to vidět i pro toho, kdo zná starší verzi. Byť to jsou občas změny jen malé, jako např. to dětské pohřební procesí, které v originálu nebylo, ale oni ano v remaku v podstatě nemá žádný význam, a je tam jen na efekt, a kdo to navíc už viděl v traileru, tak ho to ve filmu už ani nezaujme. (Některé změny poplatné době mi ale vadily - v původní verzi hrál postavu doktora Louise 30 letý oholený Dale Midkiff - protože děti si tehdy prostě lidi dělali dřív a normální se bylo holit - zatímco v remaku ho hraje o 19 let starší Jason Clarke, který má samozřejmě vousy, jak si doba žádá; další výraznou změnou je postava přejetého kluka jménem Victor Pascow, kterého v originálu hrál běloch, zatímco v remaku černoch, asi aby tam byl aspoň jeden herec černé pleti - a nutno dodat, že zatímco běloch mi přišel skutečně strašidelný (možná i protože byl bledý jako správný duch), tak černoch mi - s tím vyhřezlým mozkem - přišel prostě jen nechutný. A konečně poplatné dnešní době mi přišlo i to, že nehoda dívenky není nijak zobrazena - kamera se prostě věnuje něčemu jinému - a její sražené tělo nemá jedinou kapku krve, nebo nedejbože něco zdeformovaného - současní diváci by samozřejmě pohled na něco takového nesnesli - a přitom v následující scéně leží její rodiče v posteli s dceřinou hračkou, která je dramaticky zakrvácená - jak odporné pokrytectví!). V tom, jakou roli v ději hraje samotný zvířecí hřbitov, se oba filmy bohužel shodují - jeho funkce je zde zcela dekorační a význam nemá veskrze žádný, protože to zásadní se odehrává na úplně jiném pohřebišti o kus dál. A zatímco v původní verzi byl ten zvířecí hřbitov opravdu strašidelný, v remaku mi přišel tak nějak nemastný neslaný - ono celkově jsou zde speciální efekty samozřejmě sice lepší a asi to má i lepší spád vyprávění, ale originál měl podle mě tak nějak větší kouzlo, a tento dojem podporuje i můj odvěký odpor a nepochopení ke smyslu remaků obecně. Není to špatný horor a srovnání s originálem je zajímavé, ale dle traileru jsem původně myslel, že to bude větší pecka. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Pet Sematary" je druhou filmovou adaptáciou rovnomenného Kingovho románu a musím povedať, že ak bola kniha plná skutočne nepríjemných momentov a veľkého pocitu zla, tak to bude práve toto dielo. Musím povedať, že bol som zvedavý ako sa to tvorcom podarí dať dokopy a mám pocit, že odviedli skutočne kus poriadnej roboty. Sú tu určité aspekty, ktoré mi trochu vadia, no k tomu sa dostaneme. Pozrime sa na pozitíva filmu. V prvom rade podľa mňa skvele zachytil celkovú atmosféru. Je málo hororov posledných rokov, z ktorých dokážeme precítiť poriadne atmosféru a dostať sa do nich. A cítiť všetko to zlo okolo nás. No tu sa to podarilo skvele. Myslím si, že dokonca to dokážu aj niektoré monológy. Keď zaznejú nejaké výčitky, tak sú to skutočne poriadne temné momentky. A fungujú dobre. Jeté Laurence je vynikajúca. Som veľký fanúšik jej staršej sestry Oony a keď som to pozeral, mal som pocit, že mi ju pripomínala. Teraz keď som si to doma poriadne čekol, je mi jasné prečo. A podáva skutočne skvelý výkon. Bolo to fakt veľmi silné. A potom je tu ešte John Lithgow. Skvelá voľba na túto postavu a myslím si, že aj najlepšie spracovaný charakter podľa knihy. Pri ňom som nemal jediný problém. A ešte je tu Church. A hoci na mňa v knihe pôsobil trošku strašidelne, tak myslím si, že v tejto adaptácii ho urobili skutočne desivého. Na mňa určite pôsobil silne svojou prítomnosťou. Teraz poďme na tie negatíva. Skákačky sú staré. Je síce pravda, že v tomto filme sú využité celkom dobre, no niekedy ma to vie otravovať už aj keď je to správne použité a neklame to. A na môj vkus ich tu bolo občas moc. Jason Clarke nie je miestami veľmi presvedčivý a čakal som od neho asi trošku viac. Nepodáva to vyslovene zle, no mohol skúsiť s tým čo mu scenár ponúkol pracovať trošku viac. Kamera je občas sktuočne divná a miestami sú tu strihy, ktoré mi prišli trošku neprirodzené. Je mi jasné, že so zvieratami nemôžeme docieliť to čo s ľuďmi, no potom to miestami pôsobí trošku divne. A potom sú tuu aj nejaké zmeny oproti knihe. Aj čo sa týka konca, aj čo sa týka jednej pasáže v strede. A keby to bolo viac podľa knihy, bolo by to podľa mňa zaujímavejšie. Nemôžem povedať, že by koniec filmu nebol skvelý. Dokonca je podľa mňa ešte temnejší a desivejší. No akosi som mal pocit, že v koniec v knihe bol viac otvorený a bol tam lepší priestor na to niečo predviesť. Minimálne ostal viac v pamäti. Ako celok film funguje. Je strašidelný, je dobre spracovaný a rozhodne má čo ponúknuť. Aj ako adaptácia aj ako film sám o sebe. Ak máte radi strašidelné horory... myslím tie ozaj strašidelné, toto by vás mohlo potešiť. Čeknite si to a uvidíte sami. Hodnotenie: B ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

S adaptacemi Kingových děl se vskutku roztrhl pytel a mám radost, že, ačkoliv jsem moc nečekal, jsem byl i jakožto fanoušek-nečtenář s druhou adaptací Hřbitova domácích zvířátek poměrně spokojen. Nejen zdejší hodnocení o filmu vypovídá, že se nijak extra do hororových análů nezapíše (bůh ví, jestli vůbec bude sequel, 22 X 112 mil.), ovšem poměrně dobře na mě fungovala atmosféra i obsazení (napůl pro mne neznámé), dokonce i Jason Clarke, u kterého se pořád nemohu rozhodnout, jestli je to dobrý herec či nikoliv, byl fajn..i když ti šílenci mu jdou zdaleka nejlépe. Ničím nevyčnívající kousek, jež pravděpodobně nejvíce potěší diváky nepolíbené touto literární látkou. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (25)

  • Vo filme môžeme dvakrát započuť aj hlavnú melódiu Čajkovského hry "Luskáčik". Konkrétne sa jedná o scény, v ktorých Ellie (Jeté Laurence) tancuje. (Astonko)
  • Natáčelo se od 18. června do 11. srpna 2018 v Kanadě. (Varan)
  • Americká punk-rocková skupina Starcrawler přezpívala původní písničku od Ramones z roku 1989, která nese stejný název jako původní, tedy „Pet Sematary“. (Yoshitsune)

Související novinky

Paramount zkracuje exkluzivní okno v kinech

Paramount zkracuje exkluzivní okno v kinech

26.02.2021

Společnost ViacomCBS, pod níž spadá mimo jiné taky studio Paramount a nová streamovací služba Paramount+, oznámila tento týden zásadní zprávu. Vedle představení mnoha nových seriálů a projektů, jež… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama