Reklama

Reklama

Řbitov zviřátek

  • USA Pet Sematary (více)
Trailer 1

Doktor Louis Creed (Jason Clarke) se s manželkou a dvěma dětmi přestěhoval z velkoměsta na venkov, do velkého domu na kraji lesa. V něm se ukrývá hřbitov domácích mazlíčků, na kterém místní děti odnepaměti pohřbívají svá zvířata, ať už uhynula přirozeně, nebo se stala obětí rušné silnice protínající městečko. Zatímco lékař Louis se ke smrti staví pragmaticky jako k definitivnímu konci, jeho žena Rachel (Amy Seimetz) má po hrůzostrašných zážitcích z dětství s tématem smrti obrovské problémy a hlavně chce před „vědomím konečnosti“ chránit své děti. Když soused, Jud Crandall (John Lithgow), najde ležet u cesty mrtvého Churche, kocoura jejich dcery Ellie, rodiče najednou nevědí, co dceři říct. Je to právě Jud, kdo Louisovi prozradí, že když kocoura co nejdřív pohřbí na zvířecím hřbitově, nebudou jí muset říkat vůbec nic. Kocour se vrátí. Ale trochu jiný. Divočejší. Nebezpečnější. (Cinemart)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (565)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jakoby někdo zakopal film z roku 89 a vrátilo se tohle. Původní Pet Sematary není žádný hororový milník, spíše mírně lepší průměr. Jednoho hollywoodského rána si na něj ovšem nějaký producent vzpomněl. To co nám naservírovali připomíná jakousi rádoby imitaci bez duše, ve které jsou sice pěknější triky, možná zde hrají i lepší herci. Hlavně Lithgow je výborný. Výsledek mě ovšem moc nebavil. Ten příběh o trvdohlavém doktorovi, který by zahrabal cokoliv s čím se nedokáže rozloučit je slabý. Měli si na pozemku udělat plot a nemuseli řešit ty náklaďáky. 50% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Štefan už má své nejlepší roky zjevně dávno za sebou a asi tak posledních 20 let jen králopustě vykrádá sám sebe, senilně vatí a grafomansky brakuje zcela bez kdysi geniálních point. A se základy postavenými na hovnech i audiovizualizace jeho posledních přečinů proti literatuře stojí za piču Enžely Lansbery (vyjma povídkové Mlhy, kterou ovšem zhustila hlavně genialita Darabontovic Františka). Tudíž zoufalým filmařům nezbývá, než z análů a kanálů exhumovat frackožravé klauny, nebo, jako v tomto případě, vykopávat zdechlé kočičky, jen z nich trochu oklepat červy, kapku vybarvičkovat, vypukat k tomu víc kukuřice a vše řádně ztupit poplatně nové degeneraci, pro níž jsou osmdesátkové a devadesátkové klasiky nudně složité, neboť je pramalá šance, že se v nich zjeví nějaký ten přiblble vykradený homoděj s bleskem na čele, nadržený krvesaj s ochrnutým xichtem, světospásná, předčasně dospělá pizda s lukem či oelasťákovaný bukvoid dělající „Vžžžžum“. Přičemž tyto nic inventivního nepřinášející povrchní předělávky sice mají více efixů a jsou mnohem přístupnější všem těm tolik sečtělým slabikovačům omalovánkových bublin u držky, nicméně veškerá atmosféra, patina a děsivost původních filmů i knih samotných končí v hajzlu plytké komerce a nové pohyblivé obrázky pak kvalitativně krouží zase jen kolem toho šeredně zteřelého přirození Džesyky Flečr. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Kingovy předlohy se tvůrci drží celkem přesně, až do chvíle, kdy děj začíná být opravdu morbidní. Pro ty, kdo Kingovu knihu nečetli, může být sledování filmu napínavé a myšlenkově podnětné. Vizuálně snímek působí trochu sterilně a zaměnitelně. Zamlžené bažiny a prastaré indiánské pohřebiště by si určitě zasloužily přízračnější ztvárnění . Herecké výkony tento solidní film táhnou. Ani ne tak nevýrazného Jasona Clarkea v roli Louise, spíš veterána osmdesátkových thrillerů Johna Lithgowa coby starousedlíka a Louisova souseda Judda. Výtečný výkon podává také Jeté Laurencová, která hraje Louisovu dceru. Okolo jejího návratu z mrtvých se točí vrchol filmu a mladá herečka předvádí skutečně mrazivě přesvědčivou kreaci dětského monstra. Jenže pak autoři od Kingovy předlohy uhnou bezpečnějším směrem a právě tady se ukazuje, co je Řbitov zviřátek zač - kingovka přizpůsobená dospívajícím divákům duchařských hororů typu série V zajetí démonů. Namísto zneklidňujícího strachu ze smrtelnosti, o němž pojednává originál, stojí spíš na laciných "lekacích" efektech a zlovolných nadpřirozených démonech ploužících se do našeho světa. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Ach ty dnešní děcka, furt někde dělají parkour, vyrábí si děsivé zvířecí masky a hrají si s Wendigem, kdyby raději seděli doma a hráli by Fortnite.......ohh pardon Apex Legends, tak by udělali líp. A dá se říct, že sem zase po dlouhé době, zažil jeden z těch nepříjemných hororů, přesně takovýhle zážitek, sem chtěl dostat od filmu US, který podle mně skončil, až moc šťastně. Tahle nová verze, oproti staršímu filmu, má pár změn a ty změny sou fajn, líp to tady smysl a všechno lépe do sebe zapadá. Příběh šokuje spíše až ve finále a na postavy, je tady kladen větší důraz, sou tady víc upřednostňovány, působí mnohem lépe a dobře se s nimi dá ztotožnit. Tajemství okolo samotného (h)řbitova, je dobře vykresleno a film oddaluje vstup na ono prokleté místo, ta atmosféra se tady buduje o dost pomaleji, ale celé to pak působí mnohem lépe, tahle neuspěchanost a pečlivé budování zla, je nejvíc silné na celém filmu. Za pochvalu stojí, všichni herci, obzvlášť můj oblíbenec Jason Clarke, jeho pomalá (opět) proměna, je parádně zpracována a výborně zahrána. A byť to neni tak krvavé, jak sem očekával, zanechalo to na mně lepší dojem, než z filmu US, i ty tajemství a celková mystičnost, zde působí mnohem lépe. A samotný závěr, ten udělá pořádnou díru do hlavy. PS: Mačku vzít lopatou po hlavě a byl by klid. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zrovna se přestěhovali z Bostonu na venkov, mají dvě malé děti, on je doktor, ona kdysi přišla o sestru, úplně se neshodnou v otázce posmrtného života a v tom, jak na nás mrtví dávají ze shora pozor, o což se po návštěvě hřbitova pro zvířátka zajímá jejich dcera, ale jinak se zdají být docela spokojenou rodinkou. Samozřejmě přijde jedno velké ale. Dům totiž sousedí s rušnou silnicí a hluboko v lesích je staré indiánské pohřebiště. Bacha, pokud by chtěl někdo narušovat přirozený řád smrti. Atmosféra marnosti je stejně jako několik lekaček fajn, v druhé polovině se ale mnohé začne rozpadat (paradoxně při přeřazení na vyšší rychlost), opakující se nočních můry se začnou zajídat a o funkčním příběhovém rámci nemůže být skoro řeč. A posledních dvacet minut bylo alespoň za mě vyloženě zklamáním. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (25)

  • Pôvodne mal film ísť do kín 19.4. 2019, čo by bolo takmer presne 30 rokov od dňa premiéry (21.4.1989) prvého filmu. Producenti ju však presunuli na 5.4. dúfajúc, že zopakujú úspech filmu Tiché miesto (2018), ktorý mal premiéru práve začiatkom apríla. (beso74)
  • Dej sa odohráva v mestečku Ludlow. V ňom sa odohráva ešte jeden Kingov sfilmovaný román, a to Temná polovica (1993). (beso74)
  • Stephen King, autor knižní předlohy, se nechal inspirovat nemocí vlastní kočky. (Geriel)

Související novinky

Paramount zkracuje exkluzivní okno v kinech

Paramount zkracuje exkluzivní okno v kinech

26.02.2021

Společnost ViacomCBS, pod níž spadá mimo jiné taky studio Paramount a nová streamovací služba Paramount+, oznámila tento týden zásadní zprávu. Vedle představení mnoha nových seriálů a projektů, jež… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno