Reklama

Reklama

Řbitov zviřátek

  • USA Pet Sematary (více)
Trailer 3

Doktor Louis Creed (Jason Clarke) se s manželkou a dvěma dětmi přestěhoval z velkoměsta na venkov, do velkého domu na kraji lesa. V něm se ukrývá hřbitov domácích mazlíčků, na kterém místní děti odnepaměti pohřbívají svá zvířata, ať už uhynula přirozeně, nebo se stala obětí rušné silnice protínající městečko. Zatímco lékař Louis se ke smrti staví pragmaticky jako k definitivnímu konci, jeho žena Rachel (Amy Seimetz) má po hrůzostrašných zážitcích z dětství s tématem smrti obrovské problémy a hlavně chce před „vědomím konečnosti“ chránit své děti. Když soused, Jud Crandall (John Lithgow), najde ležet u cesty mrtvého Churche, kocoura jejich dcery Ellie, rodiče najednou nevědí, co dceři říct. Je to právě Jud, kdo Louisovi prozradí, že když kocoura co nejdřív pohřbí na zvířecím hřbitově, nebudou jí muset říkat vůbec nic. Kocour se vrátí. Ale trochu jiný. Divočejší. Nebezpečnější. (CinemArt)

(více)

Videa (10)

Trailer 3

Recenze (563)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Akoby zatúlany direct-to-dvd kúsok z roku 2005. Strašne zastaralý schematický scenár, otrasný strih, videoherné efekty a nudný vizuál... takto sa už dnes horory netočia. Kevin Kölsch a Dennis Widmyer hlava nehlava na seba lepia scény z knihy bez toho, aby sa zamysleli, či to vôbec dáva zmysel. Jednotlivé motivácie sú, podobne ako v prvej adaptácii, úplne deravé a je to len sled expozičných scén. Dnes sa ale postavy píšu úplne inak. Stačí sa pozrieť na Hereditary s podobne melancholickým námetom. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nejsem Kingovým nekritickým fanouškem, přesto jsem nové verzi Řbitova dala šanci. Bohužel, adaptace Kinga asi už nikdy nepřekročí svůj stín. Pořád je to všechno cca v poměru na dvacet blbin jeden lepší film, a skutečně jen výjimečně dílo hodné divácké paměti. Takto s láskou vzpomínám jen na Carrii a Misery nechce zemřít. Mnoho dalšího se věru nepovedlo. ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele

Předem upozorňuji, že knihu jsem nečetl a ani číst nebudu. Má bujná fantazie je v kombinaci s Kingem smrtící, a přes tento blok se asi nikdy nepřenesu (tudíž se vyhnu nutnému srovnání). Na druhou stranu jsem podle traileru nečekal, že se budu bát, ale oproti Sestře a podobným filmům jsem měl po delší době celkem nahnáno. Kupříkladu nový IT je jako film naprosto skvělý, ale ten nepříjemný a hnusný pocit něčeho zlého a špatného mi na rozdíl Řbitova rozhodně nenavodil. Celkově je atmosféra parádní a Jeté Laurence budu dostávat z hlavy hodně dlouho (Church mi skoro nevadil). Jako horror snímek obstojí a to je asi to hlavní (když je tam mimo jiné nějaká lekačka, je docela povedená). Na závěr bych moc rád poděkoval uživatelce Ema57, která dokázala během první ze čtyř vět svého komentáře kompletně vyzradit celý závěrečný zvrat. Aneb, když jsou tady týden před premiérou v ČR celkem 2 komentáře a jedním z nich je tento skvost. Moc si toho vážím! ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Zbytečný remake, o který se nikdo neprosil. "Řbitov domácích zviřátek" je jednou z mála Kingových knih, kterou lze skutečně nazvat hororem, a i když je atmosféra filmu chvílemi dobrá, tak celkově je to bolestivě soft. Mrtvý student je fajn, stejně tak znetvořená sestra nebo kocourek, alfu a omegu příběhu (zombie dítě) ale totálně podělali. Koho proboha napadlo zaměnit děti?!? Jestli chtěli překvapit znalce předlohy, tak si troufám říct, že je (nás) nepřekvapili, ale že je (nás) nas*ali. Chlapeček je natolik malý, že je stále 100% nevinný, a proto je postupná změna jeho chování tak nepříjemná. U holky, která je dost stará na to, aby byla spratek sama od sebe, je to jaksi o ničem. Point příběhu opět zabitý (viz déčkový konec) a strašně bych chtěla fyzicky vidět, jak holčička táhla tatínka přes horu větví, bažinu a kamenné schody až na pohřebiště.xD ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Příslušně archaická exhumace Kingova dávno pohřbeného pera. O jaký druh pera jde, se dá snadno polemizovat, vždyť i český distribuční název připouští odchylky od standardně užívané češtiny, tudíž není pero jako péro. A kočky rády skáčou na klimbající se ohanbí, takže je třeba se mít na pozoru, hlavně před těmi nemrtvými. Historku o starém indiánském pohřebišti, na němž vše pohřbené spolehlivě ožije, už ale po návratu mezi živé není naladěno na přívětivou notu, netřeba rozsáhle osvětlovat, je dostatečně známá. Určitým rizikem bylo ji filmově oživit po 30 letech a vzbudit opětovný divácký zájem o archaický materiál. A už bylo načase vtisknout látce důstojné zpracování. Mary Lambert neumí filmy režírovat a její směšné hloupnutí nepodrželo vůbec nic, až na chytlavou skladbu Ramones. Druhé dějství už byla naprostá beznaděj, kdy vypůjčený námět vydatným šňupáním kokeše zazdil i Eda Furlong. A v podstatě nebylo nijak náročné dva existující filmy překonat. Režijní dvojce Kevin Kölsch a Dennis Widmyer se podařilo do jejich verze nasypat všechny příslušné ingredience, na glutamát už nedošlo, ovšem napětí, atmosféru a gore to má v dobrém poměru. Nejdříve umře kocour, pak se čeká až přijde kocour, a pak si zahrajeme snooker s cisternou, kdy kvalitní šťouchanec vyřídí malou holčičku. Režie dost bojuje i vzdoruje předvídatelnosti, kterou je materiál stižen. Rozjezd to nemá kvapný, ovšem série tragických událostí je umně podána a s rodinnými příslušníky se dá spolehlivě prožít. Gore má kvalitu, film s ním nakládá uvážlivě. Někdy až moc uvážlivě, načež vyhřezlý mozek umírajícího černého mladíka střídá holčička v neporušeném stavu po nárazu cisterny(!). Finální část už má punc (c))hutné atmosféry, překvapí i zakončení. Jason Clarke a spol. si vedl spolehlivě, vypíchl bych zlou holčičku ztvárněnou Jeté Laurence. Odlišnosti oproti knižní předloze se najdou, to už k tomu patří, nemá smysl to tudíž řešit. Důležité je hlavně to, že obdivovatelé osmdesátkových hororů mají na co jít do kina, neb tenhle počin obsahuje podstatnou část toho, co měly kdysi dávno staré poctivé horory, které si ve videích ustlaly a na které se už (v kinech) tak trochu pozapomnělo. 8/10 ()

Galerie (46)

Zajímavosti (25)

  • Celosvětová premiéra proběhla 16. března 2019 na filmovém festivalu South by Southwest v Austinu v Texasu. (Varan)
  • Vo filme môžeme dvakrát započuť aj hlavnú melódiu Čajkovského hry "Luskáčik". Konkrétne sa jedná o scény, v ktorých Ellie (Jeté Laurence) tancuje. (Astonko)
  • Dej sa odohráva v mestečku Ludlow. V ňom sa odohráva ešte jeden Kingov sfilmovaný román, a to Temná polovica (1993). (beso74)

Související novinky

Paramount zkracuje exkluzivní okno v kinech

Paramount zkracuje exkluzivní okno v kinech

26.02.2021

Společnost ViacomCBS, pod níž spadá mimo jiné taky studio Paramount a nová streamovací služba Paramount+, oznámila tento týden zásadní zprávu. Vedle představení mnoha nových seriálů a projektů, jež… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama