Reklama

Reklama

7500

  • USA Flight 7500
Trailer

Dvojice na svatební cestě, dívka cestující do Tokia, mladý pár chystající se na dobrodružní cestu po Asii, dvojice těsně před rozchodem, přehnaně sebevědomá letuška zamilovaná do pilota – ti všichni nastoupí do letadla do Japonska. Během letu se však na palubě letadla začnou dít podivné věci. Přistane nakonec let 7500 v Japonsku? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

kaylin 

všechny recenze uživatele

„7500“ je film, který má v první polovině docela dobré momenty, ale není to nic, co by nakonec vyústilo ve skutečně skvělou podívanou. Je to zabité poměrně standardním plynutím příběhu, což nakonec vede k tomu, že se možná budete nudit. Já si nemůžu pomoct, ale mě ta pointa prostě zhnusila. Od japonského režiséra takového kalibru bych čekal něco trochu lepšího. Ale splynutí s americkou produkcí prostě dělá svoje. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Tak napokon sklamanie. Celé je to také nemastné, neslané, síce to neurazí ani neotrávi, postavy fajn, ani som sa pritom veľmi nenudil (stopáž je o 20 minút kratšia ako sa uvádza), ale k nadšeniu mám teda na míle ďaleko. Dosť dlho sa zoznamujeme s postavami, potom sa chvíľu niečo deje, potom zase dlho predlho nič, a keď sa už niečo poriadne diať začať má, tak to aj tak skončí skôr ako sa to rozbehne. Po hororovej stránke to taktiež veľmi nefunguje, vydesiť to nedokáže a ani sa o to režisér veľmi neusiluje. Netreba čakať žiadne veľké ľakačky, žiadne pekné duchárske zjavenia ani nič podobné (a zapamätateľné). Šimizu sa len celú dobu zahráva s divákovou trpezlivosťou a ukáže nám maximálne vydesený výraz zúčastnených, nejakú tú hmlu, alebo ruku trčiacu z nej. Keď sa začal dej uberať niekde k mytologickému smeru, tak som na chvíľu spozornel, ale napokon ani to nebolo dotiahnuté nikam. Všetko napokon stavil na rozuzlenie, ktoré "malo" podľa jeho predstáv prekvapiť, ale ja som nad tým celým už len mávol rukou. Nepozerá sa na to síce úplne zle, ale viac ako šedý priemer nedám ani za boha. ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Tohle čekání se se vyplatilo tak napůl. Co na filmu potěší je atmosféra a prostředí. Zbytek je však odfláklý a tak není divu, že ač film nenudí a při krátké stopáži dokáže zabavit, po zhlédnutí máte pocit, že to mohlo být lepší a cítíte se tak jako člověk, co v restauraci dostane jen polovinu řízku. Příběhově strašně stereotypní a pointa mě teda nepřekvapila. Nechápu proč pořád omývají to samé dokola. Herci hrají co mohou a maximálně tak potěší Amy z Crank. No, škoda no, natěšenost byla veliká. O to víc jsem z toho špatný a proto si dám 7500 piv na žal. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má dva zásadní problémy. Prvním je režisér. Tohle jako fakt natočil režisér co natočil jeden z nejděsivějších hororů všech dob Nenávist? Tady narozdíl od atmosféry není ani jeden lekací moment a ani atmosféra, která se dala vytřískat. Celý je to děsně nemastný neslaný. Kdyby to točil někdo jiný tak řeknu fajn další průměrná zbytečnost ale když vidím prostě to režisérské jméno tak jsem extrémně zklamán. Druhým problémem je konec, který lze tipovat už skoro od začátku. Ten konec víc klišovitý být nemohl. Postavy jsou tak šíleně ploché že je škoda se s nima zabývat. Máme tu emo holku tak ať mluví jen o smrti, máme tu medika tak ať jen zachraňuje životy.... Ty postavy jsou prostě šíleně obyčejné. Nicméně film má výborný soundtrack který sem tam připomene onu Nenávist. A některé scény(třeba začátek s tím chlapem co umře) jsou celkově napínavé. Pro mě by to byl průměr ale musím dát 2* na Šimizu je to zklamání. A jeho zatím nejhorší film. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na tento hororík som čakal skoro rok, bohužiaľ prišlo sklamanie. Na jednu stranu naozaj slušne technicky aj vizuálne zvládnuté, na strane druhej však bez prvkov, ktoré obvykle robia dobrý horor. Takmer žiadna atmosféra (a to klaustrofobický priestor lietadla prináša mnohé možnosti), pričom motív vraždiacej hmly, no neviem, pochybujem, že to niekoho uchváti. Napätie, ľakačky i prípadné gore sú tu tiež veľkou neznámou. Motív bubáka na krídle lietadla bol síce okopírovaný (to však nevadí), keď si však túto scénku porovnám s predchádzajúcim, omnoho starším filmom, tak čo sa týka dusnoty, jednoznačne vyhráva staršia verzia. Tu to nemalo žiaden efekt. Proste režisérske fiasko. Koniec dal všetkému korunu, tak ošuntelá pointa môže ohromiť naozaj možno len nejakého hororového novorodenca. 40/100 ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Pôvodne mal film niesť názov Flight 75 a vyjsť 31. augusta 2012. (misterz)
  • Číslo 7500 je tzv. "squawk kód", který vysílá transponder (odpovídač) v letecké dopravě. Kód 7500 označuje "hi-jacking" čili přepadení nebo únos letadla. (Cheeker)

Reklama

Reklama