Reklama

Reklama

Vyznamenaný veterán z Vietnamu Frank Vega (Danny Trejo) se vrací domů. Společnost ho však zavrhne a on zůstává bez práce i bez lásky. O čtyřicet let později se díky incidentu v autobuse, kdy se zastal starého černocha, kterého terorizovali dva skinheadi, stane místním hrdinou. A lidé ho znovu začnou oslavovat. Jenže jeho štěstí se znovu ztratí, když je zavražděn jeho nejlepší přítel Klondike a policie nejeví žádný zájem věc řešit, a tak se vydává pátrat po zabijákovi na vlastní pěst. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (235)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Brutálnější a akčnější variace na Harryho Browna nebo Reda (toho s Brianem Coxem). Jinak ucházející jednohubka, kde si Danny Trejo nevystačil jen s jedním konstantním výrazem, ale musel trošku pracovat s mimikou. A ono mu to šlo. No nebyla to žádná sláva, ale s údivem jsem zjistil, že ten chlap snad dokáže bejt i žoviální. Za to si minimálně těch 60% zaslouží. :D ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Veterán je jasným důkazem toho, že pokud nechcete začínat život až po šedesátce, tak je lepší si s lákavou přihláškou do US Army vytřít jistou část těla obvykle umístěnou mezi zády a stehny. Frank Vega však v mládí cítil nutnost zachraňovat neexistující americkou demokracii v hlubinách vietnamské džungle a tak si alespoň zpříjemnil důchod internetovou slávou při mlácení tupých hlav. Mne tedy tento prťavý leč dostatečně rozzuřený hispánec hodně bavil, i když jeho rozvážné stíhání vraha klasickou emhádou považuji za celkem slušný úlet. A vysvětlí mu už konečně někdo, co je to ta fleška? ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Danny Trejo poprvé (u mě - Machete jsem neviděl) v hlavní roli a člověk by čekal, že se ho Bad Ass bude snažit prodat přes zjizvenou tvář, ta však překvapivě zůstane po celou dobu zarostlá a Danny si tak musel vystačit se svými hereckými schopnostmi (charisma tam zůstalo i tak). Evidentně béčkový scénář si místy možná hraje trochu na víc, než na co producenti při schvalování rozpočtu byli schopní vynaložit peníze a je to hodně vidět, ale celkový obraz působí průměrně (čti lepší béčko) a krom přepáleného závěru a několika znásilněných hlášek nemám důvod zbytečně stahovat hodnocení dolů. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Filmek o tom, jak bývalý veterán vietnamské války Frank (Trejo) hledá vrahy svého nejlepšího kamaráda, aby se jim pomstil. Frank se stane ve městě slavným, když se na YouTube dostane video, jak zmlátil dva výtržníky a teď je oblíbený po celém městě. Cestou za pomstou občas někoho zmlátí, strčí nějakou tu ruku do drtiče odpadků a neváhá se ani hnát za hlavním padouchem v autobusu. Filmek se táhne spíš pomalejším tempem, které občas zrychlý, aby se pochvíli zas zvolnilo. Frank se při své křižácké výpravě neváhá používat i různé hlášky. Celkově film připomíná některé "béčkové" klasiky ze 70. a 80. let. Mě se filmek líbil, protože mám tyto filmy rád. Za mě 70% :) ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Divím se hodnocení, které zde Bad Ass má. Co jste čekali? Nemá to takový rozpočet jako Machete, nemá tolik hvězd (Perlman jako starosta potěší) a taky se zde nestřílí o život (nebo smrt). Danny Trejo je Frank Vega! Veterán z Vietnamu s plnovousem alá El Commandante se nejprve stane městským hrdinou a internetovou akční obdobou Justina Biebera a pak mu zabijou jediného kamaráda. To neměli dělat! Více se film blíží pomsta-akčním filmům 70.let alá Přání smrti. Né náhodou je zde zmíněn Charsles Bronson. Celý ten film mě bavil, akce byla uvěřitelná a až na krapet přitažený konec (honička s autobusy) Bad Ass dal, co jsem chtěl. 90 minut porci staré školy! Mimochodem bral bych Treja v Expendables. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (11)

  • Postava Franka Vegu (Danny Trejo) je založená na skutočnom vietnamskom veteránovi Tomovi Slickovi, ktorý sa vďaka internetu "preslávil" bitkou v autobuse. (m.a.t.o.)
  • Film je natočený na základe udalostí v autobuse spoločnosti AC Transit Bus, ktoré nahral jeden z prísediacich a zverejnil na YouTube, kde sa to okamžite stalo hitom. (beso74)
  • Herci Danny Trejo (Frank Vega), Ron Perlman (Williams) a Winter Ave Zoli (Tatiana) se setkali už při natáčení seriálu Zákon Gangu (od r. 2008). (Chibs)

Reklama

Reklama