Reklama

Reklama

Skutečný příběh muže, který byl ztělesněním amerického snu a vybudoval nejznámější síť rychlého občerstvení na světě. V roce 1954 dostal Ray Kroc (Michael Keaton) objednávku na 6 mixérů na výrobu oblíbených mléčných šejků od bratrů McDonaldových, kteří provozovali malou restauraci s hamburgery v jižní Kalifornii. Toto neobvykle velké množství ho okamžitě zaujalo a rozhodl se, že dodávku vyřídí osobně. Od tohoto momentu se začala psát historie obrovského impéria McDonald, do kterého dnes patří neuvěřitelných 35.000 poboček po celém světě. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (444)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KAŽDÝ NÁŠ HAMBURGER MÁ DVĚ OKURKY...“ /// Chcete slyšet ten příběh? Takhle se totiž rodila symfonie efektivity fast foodovýho občerstvení… Podnikatelská příručka, aneb zdokumentování (jednoho) americkýho snu. Novokoukanej příběh žrádelní společnosti (kterou vobčas navštívím) má ještě eso na place – Keatona! Na jedno mrknutí a poučení se. Bude stačit vědět, že ambice jsou podstatou (podnikatelskýho) života? A jestli máš zbytečnejch cca 20 mega, napiš! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Biografii „Grinding It Out“, kterou v roce 1977 sepsal Ray Krok, neznám. 2.) Jsem nadšenej čtenář a posluchač „Síly pozitivního myšlení“. 3.) Při životě mě drží vytrvalost. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na začátku musím říct, že McDonalds rozhodně není místo kam se chodím stravovat a dokonce na mě působí silně nesympaticky. Druhá stránky věci je tento příběh, který je vastně o businessu i když.. . Hned na začátku jsem si říkal, že bráškové si pustili Kroce moc k tělu no a pak už to jelo. Jednání Kroce je mě vysloveně odporný, ale v jednom měl pravdu, podnikání je o vytrvalosti a o vizi. Ovšem každý business, každý deal by měl obsahovat nádherný umění se dohodnout s druhou stranou a ne se snažit druhou stranu ojebat, protože to není business, ale křiváctví. Rovněž nesouhlasím s tím, že film Kroce za to co udělal vlastně glorifikuje, ale to mohl být jen můj pocit. Dostal jsem velmi zajímavý příběh a v životní formě hrajícího Michaela Keatona a film ode mě dostal můj čas, tomu já říkám slušnej deal. ()

Reklama

oLí 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem o tématu tohoto snímku nepátral a jelikož se sám prezentuje jako film zachycující skutečné události, budu ho tak brát a hodnotit a víc se pídit o vzniku mého milovaného Mekáče nepotřebuju. A jelikož mě na návštěvu pro pět čízů, hrany a kolu nemusí nikdo dvakrát moc přemlouvat, sledoval jsem Zakladatele s velkým zájmem již od počátku a musím říct, že se jedná o hodně dobrou práci. Ze všech těch povedených věcí zmíním to, co mě momentálně napadne - elán, je to kurva svižný, živý, temperamentní, Michael Keaton dokazuje své geniální herectví i po těch několika letech profesního útlumu, kdy ho většina (včetně mě) měla už za odepsaného herce - fakt je nezaměnitelný, zahrál to bravůrně. Pak ta doba, kulisy, auťáky, žraní cheesburgerů, amerika, no prostě bomba. Nevím, jak by se mi třeba líbil snímek podobně natočený akorát o vzniku já nevím třeba Victoria's Secret nebo jak se to jmenuje, takže to asi není uplně jen o filmařské práci, ale i tématu... Já nemůžu říct špatného slova a nemám důvod cokoliv kritizovat, dvě hodiny mi uběhly bez minuty nudy, prostě výborná práce a dal bych i pět hvězdiček, kdybych nebyl takovej škrt. 8.5/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Keaton je prostě boží! Jeho Ray Kroc umí dávat tvrdé rány pěkně pod pás. Skoro bych tohle nazval klasickým splněným americkým snem, kdy se neskutečnou houževnatostí dokáže někdo vyškrábat až na samý vrchol potravního řetězce. Keaton dodává snímku dobrých 20% navíc a nechápu proč nebyl nominován na Oscara. Snímek ukázkově vrcholí s blížícím se koncem, kdy Kroc získává stále větší a větší moc. 70% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

JESTLIŽE NEVYDĚLÁVÁTE O PŘEKOT PENÍZE, JE NĚCO ŠPATNĚ. A je úžasné, jak je Michael Keaton po Birdmanovi opět na koni. Životopisné filmy byly, jsou a budou zajímavé, i když je tu více, tu méně, potřeba přikořenit. Tady je to o jídle, takže se to hodí, původně vynikajícím nápadu a zajímavém stravování, které se v průběhu let změnilo v megalomanský podnik, ve kterém je jídlo až na volitelném místě. 70%. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Společnost Prince Castle, pro kterou Ray Kroc (Michael Keaton) pracoval jako obchodník před vstoupením do McDonald's, stále existuje a zásobuje McDonald's velkou částí svých výrobků, které slouží jako vybavení restaurací. (freelex)
  • Filmovanie snímky prebiehalo predovšetkým v amerických štátoch Georgia a Nové Mexiko. (MikaelSVK)
  • Rodiče Raye Kroce pocházeli z vesnice Stupno u Plzně, kde mu i místní nedávno odhalili pamětní desku na zdravotním středisku. V obci je jméno Kroc velmi časté. (JerryPilsen)

Související novinky

Michael Keaton vs. třetí světová válka

Michael Keaton vs. třetí světová válka

10.03.2016

Poslední dva ročníky Oscarů měli jasného vítěze - Michaela Keatona. Hvězda Burtonových Batmanů sice neurvala žádnou sošku, objevila se ale v Birdmanovi i ve Spotlightu, tedy v obou vítězných filmech.… (více)

Reklama

Reklama