Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Old Shatterhand sice pro sebe našel štěstí v soužití s Nšo-či, ale během pravidelných výprav zpět do rozrůstajících se výsep civilizace poznává, že na jeho způsob života a přátelství s indiány lidé v městech pohlížejí skrz prsty. Přesto se snaží trpělivě přivést obě strany k jednomu stolu, když už ne na úrovni státních autorit, tak alespoň jednotlivých lidí. Jeho poklidný život v usedlosti na území Apačů vezme náhle za své, když během kopání studny místo na vodu narazí na ropu. Naneštěstí zrovna v nedalekém Roswellu pobývá syn ropného magnáta Santera, který zde uvízl cestou do Los Angeles. Tam ho otec vyslal z New Yorku, aby se nezvedeného a zlovolného grobiána zbavil. Santer Junior si umane, že půdu Apačů získá za každou cenou. Vinnetoua a Old Shatterhanda čeká boj proti lidské zlobě motivované hrabivostí, personifikované do jejich nejzavilejšího a nejnebezpečnějšího protivníka. (Česká televize)

(více)

Recenze (72)

sud odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

KOMENTÁŘ OBSAHUJE SPOILERY!!! V zasněžené Arizoně si Old Shatterhand a Nšo-Či stavějí dům - přátelé, takhle nezačíná anekdota ani pokračování Mannitouovy boty, ale smrtelně vážně míněná Mayovka, která má být blíže realitě! :-) Jenomže tohle nemá nic společného s westernem a s Mayovkou už vůbec ne. Kromě té (víceméně strojené) špíny je tohle pracování totiž daleko naivnější než staré filmy. Rozpálená Arizona je najednou zelená a očekává sníh, manželům Shaterhandovým na stavbě nádeničí indiáni a Polští dělníci, ošuntělý a od pohledu nedůvěryhodný týpek podplatí šerifa (aniž by ho zajímalo kde k penězům přišel), poprava se nemůže konat jindy než v noci, náčelník Komančů má dva metry, figuru jako Schwarzenegger a blond číro (to částečně omlouvá, že je míšenec), Vinnetouův konec naprosto bez emocí a možná přijde i Žid z Prahy. O úplném závěr se už vůbec zmiňovat nebudu, to už je naprostý úlet! Opět tu máme záporáka bez koulí a charismatu a účast Mario Adorfa v cameo roli pozbývá punce. Za souboj Vinnetoua s Tokvi-kavou 10%. P.S. Když to shrnu - jsem rád, že jsem trilogii viděl, ale s výjimkou prvního solidního dílu je to prostě průser. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najlepšia časť. Santer sa vydaril a téma boja indiánov proti nenásytným belochom je klasika, ktorá nesklame. V záverečnej časti som si už na hrdinov zvykol a dej profituje aj zo zovretého deja naprieč epizódami. Škoda straty tempa pri indiánskych pytačkách a obmedzeného rozpočtu, kvôli ktorému finálna prestrelka vyzerala pomerne biedne. 7-/10 ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělé finále nové trilogie, jež ukázala cestu dílu Karla Maye i do naší současnosti. Jsem velmi spokojená. Není to romantická pohádka, je to "jen" další realističtěji pojatý příběh z dob dobývání divokého západu, ale o to je mnohem silnější. Nikoli barvotisková legenda určená pouze pro pány a kluky. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Plati temer to same, co pro prvni dva dily. Nemci dokazali udelat slusny remake formou intimniho dramatu, ktery ale bohuzel nevynika jako dobrodruzny film. Trochu jsem cekal, źe do teto trilogie nasoli spoustu eur, digitalnich i jinych efektu, ze to bude velkolepe. Bohuzel neni. I zde se kamera soustredi hlavne na male sceny, at uz v Roswellu, tabore Komancu, veznici, jeskyni nebo na Shatterhandove farme. Chybi tu ten pocit prostoru. Velke prerie, projizdeni na konich aj. Herci jsou neustale "uzavreni" na prostoru maximalne jednoho hektaru. Toto "stisneni" bylo asi nejmensi ve dvojce, ale vpodstate je spolecne pro vsechny casti. Je to vazne skoda, protoze filmy o indianech si volnost vyzaduji. Na druhou stranu to dava vyniknout dialogum, hlavne mezi Vinnetouem a Shatterhandem. Takze i kdyz utocicich Apacu napocitate sotva tricet a zhruba tak stejne pistolniku belochu a bitka tedy neni nijak pametihodna, prece jen vas budou nektere momenty velmi dojimat. Kdyz clovek akceptuje, ze nekouka na americky velkorozpoctovy western, ale na pribeh dvou pratel odlisnych ras, funguje to. Mozna by to mohlo byt i delsi, nez jenom tri dily. Navic je zde opet maly odkaz na originalni serii formou role "puvodniho" Santera M. Adorfa. Akorat bych rad, kdyby mi nekdo vysvetlil dulezitost ropy v dobe parnich lokomotiv :) I stara serie mela napr. "Petrolejoveho prince", ale nenapada me, do ceho jineho nez do lampicek by se ta ropa tehdy mohla davat :-D ()

Klenotka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze všech tří dílů asi nejslabší, ale jen proto, že kde u Stříbrného jezera vzali na minutách, tady je přidali a někde uprostřed to ztrácelo dech. Nicméně sledovat Old Shatterhanda, který se v civilnějšími evropském Tanci s vlky pořád srovnává se svou krizí identity, aby nakonec přijal místo mezi Apači, je opravdu zajímavé. Od opravdového zelenáče až k plnhodnotnému členovi apačského kmene, to je vývoj postavy i děje. S Vinnetouem se ovlivňují pozitivně i negativně, jako dva normální lidi, nikoliv lehce pasteloví hrdinové bez bázně a hany. Původní filmy miluju, ale potom, co jsem po pěti minutách přijala fakt, že tohle je nová adaptace (Byť opět jen velmi volná), a ne remake filmů., jsem si celou trilogii hodně užila. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama