Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V malé nemocnici na jednotce intenzivní péče leží jistá paní Novotná, kterou přivezli s otravou svítiplynem, pravděpodobně po sebevražedném pokusu. Po ukončení návštěvní doby vrchní sestra při kontrole zjistí, že paní Novotná je mrtvá, někdo jí vytrhl hadičku s kyslíkem z úst. Byla to vražda. Zdravotní sestra Milada (Zlata Adamovská) se v té době bavila s řidičem sanitky Hruškou (Lukáš Vaculík), odpovědná lékařka Šebková (Hana Maciuchová) také nebyla na svém místě. Podezřelá je i Hruškova matka (Zdena Hadrbolcová), Novotné kolegyně ze zaměstnání, která ji navštívila se svým šéfem (Ladislav Mrkvička) v nemocnici. Novotná bydlela ve svém domku s blízkou příbuznou (Luba Skořepová), která se obávala, že Novotná nastěhuje do domku svoji neteř Emu (Dagmar Veškrnová). Obě dvě byly v inkriminované době v nemocnici také. Vyšetřovatel (Petr Haničinec) dále zjistil, že Novotná údajně zpronevěřila ve svém zaměstnání peníze. A pak sestra Jana (Miroslava Pleštilová) najde prsten mrtvé v kapse jednoho bílého pláště. Vrah přišel v bílém plášti. Kdo z podezřelých to byl a proč vraždil? Prozradí závěrečná rekonstrukce! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (48)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Poručík Columbo bere baloňák a odchází na šichtu do špitálu. Ten je plný podivných osobností se sklony k teatrálnímu přehrávání. Petr Haničinec se tím však nenechá rozházet a po vzoru amerického kujóna i on dojde rozřešení. Hvězdná herecká plejáda je až neuvěřitelná, ale čtyřhvězdičkovou záležitost pro mě z filmu udělala jedinečná atmosféra revolučního roku, podpořená čímsi, čemu se tenkrát patrně říkalo filmová hudba. Jakkoli dnes žijeme v o několik let vzdálené době, z pohledu současné televizní tvorby by jeden spíše řekl, že v době vzdálené směrem zpátečnickým. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme sedm bílých plášťů těch, kteří byli v době vraždy poblíž místa činu, jeden z nich měl na sobě vrah.. Stačí najít ten jeden trochu jiný, co měl prsten v kapse, a udělat rekonstrukci.. Dle mého zdařilá televizní detektivka se sympatickým hereckým obsazením.. Charisma Petra Haničince se mi zamlouvalo a Hana Maciuchová v roli ošetřující lékařky skvělá.. ()

Reklama

majky19 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu poměrně zdařilá detektivka s velmi kvalitním hereckým obsazením. Sledujeme zde vyšetřování vraždy, kdy pachatelem může být v podstatě kdokoliv. Nejlogičtěji by vykonavatelem vraždy mohl být zřejmě někdo z páru - sestra Milada nebo řidič Hruška, ale vyústění je jiné, a možná i trochu překvapivé. Závěr byl velmi zdařilý, rekonstrukce kriminálního činu byla v této detektivce více než vhodná a odhalení pachatele bylo rovněž velmi dobře provedené. Zaujmou zejména výkony Petra Haničince, Hany Maciuchové a Gabriely Vránové, ale v zásadě všichni zúčastnění předvedli v tomto televizním filmu velmi dobré herecké výkony. A ten závěr mi trochu připomněl Hercula Poirota, kdy ve všech jeho případech je zvykem, že si všechny podezřelé přizve, a následně odhalí pachatele zločinu. Byla to dobrá detektivka, a hodnotím ji na 60 %. ()

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Nepodařená detektivka, kde vrah sebere prstýnek a vzápětí jej nesmyslně zanechá na místě činu jako dobrou a vlastně jedinou stopu. Vyšetřovatel vraha neusvědčí, ale vlastně pouze donutí k přiznání lživou zmínkou o svědkovi. Ty dvě hvězdičky jsou pouze za herecké výkony Petra Haničince a Ladislava Mrkvičky, ostatní herci za zmínku moc nestojí, protože nemají co hrát. Petr Štěpánek měl malou roli, ale byl to dokonalý šéf komunistické kriminálky, jeho poznámka o chlapcích z kraje, byla perfektní. Překvapilo mne snad jen, že Haničinec neměl doutník, protože bylo jasné, že je zde snaha o to, aby se podobal Colombovi nebo vlastně Columbovi, protože na Colomba jej překřtili v české televizi v sedmdesátých letech. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad film zo života Matoviča. Oj, kto by si len neželal, aby si konečne prišli po neho biele plášte a nemusí byť ich ani sedem. Ale nie, toto sú iné biele plášte. Síce tiež pre chorých, ale ide hlavne o detektívku. Veľa postáv, veľa podozrivých a postupné rozluskovanie v štýle Poirota. Síce také inscenačné kulisy, ale príbehovo zaujme. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy vyšetřovatel (Petr Haničinec) vyslýchá Burešovou (Ljuba Skořepová) v jejím bytě, lze si v zrcadle všimnout odrazu člena štábu. (Pepinec)

Reklama

Reklama