Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zavedla mě do rohu a pak mě donutila jít za hranice svých možností. Nechala mě čelit absolutnu: lásce, obětování, citlivosti, opuštění. Posunula mě, proměnila mě. Proč mě nikdo nevaroval? Proč o tom nikdo nikdy nemluvil? Radostná událost je intimním pohledem na mateřství, upřímně a bez tabu. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

lioncel 

všechny recenze uživatele

Doporučuji : Absolutní povinnost pro všechny budoucí mladé maminky .. přesněji: pro ty mladé ženy, které mají cit, určitou přirozenou inteligenci a jasné plány do života - uvidí co je čeká milého a jak to všechno proběhne, uvidí změny, které je čekají .... Pozor, pro blbky s dutou hlavou, které k těhotenství přišly sjeté, či ´jen´ nalité, na diskošce to opravdu není .. nepochopí to, nic moc jim to nedá ... ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Snímků jako je Radostná událost se na světové filmové scéně vyskytuje jako šafránu. Já se určitě opakuji tvrzením, že Francouzi tím zase pro jednou stvrdili komplexnost žánrů, jimiž se mohou pochlubit. Pro mě osobně velmi poučný film, dosti ojedinělý i svým zpracováním. Louise Bourgoin se mi v titulní roli nesmírně líbila a podařilo se jí tak vyvléci ze škatulky "blonďatých pipinek". O Pio Marmaiovi jsem nepochyboval, o jeho širším záběru jsem byl přesvědčen už dříve. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Francouzská kinematografie zažila úspěšný rok. A zdá se, že u dvou filmů to nekončí. Un Heureux événement sice netrhá návštěvnické rekordy, ani nesbírá Oscary, ale kvalitou se svým slavnějším bratříčkům v pohodě vyrovná. Začíná jako laskavá romantická komedie a končí jako brutálně upřímné drama. A mezi tím je děj banální jako sám život a stejně tak hluboký. Chytlavý námět, uvěřitelné postavy, přirození herci a režisérova invence. Recept na skvělý film zůstává stále stejný a Rémi Bezançon se ho drží téměř doslova. S jeho pomocí natočil snímek který, je tak obyčejný, až je výjimečný. Top 10 za rok 2011. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak předně, tenhle film je spíše pro ženy a také je více drama než komedie. Pár vtipných míst tam je, ale spíše je film k zamyšlení. Celkem přesně trasuje cestu dvou zamilovaných lidí, kteří nejprve žijí jen jeden pro druhého. Zamilovanost jim těla dopuje endorfíny a není nic co by mezi ně mohlo vstoupit. Vztah dojde nakonec do fáze, kdy se rozhodnou pro potomka. Ti kdo už děti mají jistě si při dalším ději vzpomenou na těch 9 měsíců štěstí, lásky, očekávání, bolesti i strachu. Strachu nejen ze samotného porodu, ale jak to všechno bude dál, jak se vše zvládne a zda se to s miminkem bude umět... V poslední fázi film mapuje ohromnou radost z děťátka, které dělá den za dnem pokroky, ale i postupné odcizování manželů. On dře v práci, ona je izolována doma s miminem. On si jde domů odpočinout, ale tam čeká žena na manžela s tím samým přáním... V nejedné situaci se divák najde. Ti co děti zatím nemají ať se neděsí a nenechají odradit. Není to vždy jednoduché, ale je to to nejkrásnější co můžete ve svém životě zažít ! * * * ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

tenhle film jsem viděla už v dřívější době a tady jsem na něj dnes narazila.A i po tak dlouhé době ve mně zanechal pocit příjemně strávených chvil .Příběh dvou lidí kteří splodili potomka a ona není schopná se s tím faktem smířit cítí se být unavená,nic nestíhá- zatímco otec vše i práci zvládá s trpělivostí a bravurním klidem ()

Galerie (53)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o filmovou adaptaci románu Eliette Abecassis. (claudel)

Reklama

Reklama