Reklama

Reklama

Vzrušující americké drama založené na skutečném, zázračném příběhu, který upoutal pozornost celého národa, pojednává o duchovním střetu dvou ztracených existencí. Brian Nichols, který je na útěku před policií a pátrá po něm celé město, se zoufale snaží navázat kontakt se svým novorozeným synem. Vezme si jako rukojmí Ashley Smithovou, která bojuje s drogovou závislostí, a drží ji v jejím vlastním bytě. Ashley hledá radu v inspirativním bestselleru Proč jsme vůbec tady? od spisovatele Ricka Warrena. Zatímco Ashley předčítá z knihy nahlas, ona i její potenciální vrah se ocitnou na křižovatce, kde se zoufalství a smrt protínají s nadějí. (HBO Europe)

(více)

Videa (9)

Trailer

Recenze (27)

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Není to vůbec tak hrozné (teda kromě Oprah při titulcích). Narozdíl od jiných filmů opravdu spíš s vrahem a únoscem soucítím, což bylo celkem zajímavé, protože tu vlastně chybí záporný padouch (jako jasně, je tu - ale nepůsobí to tak). Co mi ovšem fakt vadilo, byl český překlad, kdy on jí tyká, a ona jemu vyká ( i když říká Briane, takže v angličtině mu tyká), to bylo dost divný. Taky napětí tu moc není, jen ze začátku, vůbec začátek byl lepší než konec....50% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Kate Mara mala v tomto filme šancu ukázať, že si vie zvoliť aj lepšie filmy, v ktorých by sa nám chcela predstaviť než Fant4stic. Podarilo sa to? Ja si osobne myslím, že áno, ale to je len môj názor a nie som si istý, či ho bude aj svet zdieľať. Je ťažké spracovať takúto tému, aby to fungovalo a človek nemal pocit manipulácie alebo kresťanských poučení, ktoré ho môžu čoskoro frustrovat. A hoci to tu je, na druhú stranu je napätie celkom opodstatnené. Čo osobne sa mi páčilo bola scénka, kde Brian ušiel z väzenia. Veľmi dobre spracované, akčné, nápadité a funguje to skvele. Škoda, že to je jediný akčný moment filmu, ktorý uvidíme. Budovanie dôvery medzi Ashley a Brianom je tiež dobre spracované a má svoje silné momenty. Dokonca musím povedať, že obaja sa mi páčili ako hlavné postavy filmu a mali určitú hĺbku. Je tam ale cítiť tá manipulácia, ktorá vytvára momenty, aby sme s nimi sympatizovali občas nasilu? Žiaľ áno. Kniha, ktorú Ashley dostane je plná božích rád, ktoré môžu otráviť. Úvodná scénka sa odohráva vo flashbackoch, aby sme videli ako Ashley miluje svoju dceru a rovnako aj keď sa Brian pozerá celý čas na svojho syna, o ktorom nevedel. Toto osobne nemám rád, lebo to buduje miestami emócie nasilu. Ale na druhú stranu vedie Ashley s Brianom pár dobrých dialógov, ktoré sa mi páčia a film má aj dobré momenty, ktoré podľa mňa prevyšujú tie zlé. Myslím si, že keď si film pozriete raz, tak nič nestratíte. Nie je to úplne super, ale za pozretie stojí. Hodnotenie: B- ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kdyby na konci nebyla informace, že je to podle skutečné události, klidně bych to považoval i za docela dobrý snímek, respektive bych mu dal ještě vyšší hodnocení. Ale v tomhle případě jdu spíše pod průměr, protože tvůrcům se podařilo jen obsadit dobře herce a nechat je hrát dobře. Jinak ale film nic zvláštního nepřinese. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Přišla o všechno, na čem jí záleželo. Hlavně pak o dceru. Kvůli drogám. Má mizernou práci, do které chodí věčně pozdě a naneštěstí si ji coby rukojmí ještě vybere vrah na útěku před zákonem (pokud by sejmul čtyři lidi a několik dalších zranil, tak snadno by neprchal). A tak se dva ztracenci v pár hodinách podělí o své těžké příběhy. Začíná to docela slibně, pak už tak chválit nemůžeme. Kate Mara se dostala do podvědomí diváků až s drzou investigativní novinářkou z House of Cards, tady nemá moc co předvést, David Oyelowo zaujal v konvenčním životopisu Selma, ani jemu scénář nedává šanci vyniknout. Ten je totiž naprosto rutinní, přímočarý a nemá sílu vyprávět dva lidské příběhy. A křesťanská příručka tomu nijak nepomáhá. Mimochodem skutečná událost se stala v roce 2005 a původně se mluvilo o tom, že rukojmím byl muž, který vraha dobře znal. Nakonec šlo o ženu, která ze situace vytřískala, co mohla (autobiografickou knihou An Unlikely Angel). Škoda, že nikdo neřekl Jerrymu Jamesonovi, aby zůstal u televizní tvorby. Udělal by líp. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Svobodná mladá matka a vdova v jedné osobě, zápasící s drogovou závislostí, je ve vlastním domě rukojmím uprchlého vězně. Snímek přináší drama ve zcela reálné podobě, tedy bez hrdinství a nabuzených policistů. Nuda, že? Snímek je natočený podle skutečné události z roku 2005, která se odehrála v Atlantě, na základě výpovědi právě touto událostí postižené ženy, jejichž skutečnou podobu tradičně máme možnost vidět na konci snímku. Ponurý thriller tak nějak kondenzuje drama osudu dvou outsiderů, kteří nakonec najdou cestu k bohu a stanou se lepšími lidmi. Takže, suma sumárum, svým vyzněním se v podstatě jedná o křesťanský a zcela naivní film, který mezi ateisty svoji atmosférou těžko najde nějaké příznivce. Snímek neobsahuje adrenalinové akce a násilí, žánrové napětí a nějaké soucítění s objetí. Každopádně je právě autenticita přizpůsobena výkonům, takže to ve finále vyznívá tak, jak to vyznívá. Žádné triky, žádné psychologické bláboly, žádné nadměrné akce. Snímek tak přináší předvídavost, nezáživnost a pro mnohé divácký nezájem. Za shlédnutí však právě kvůli tomu stojí, neboť jak bylo výše zmíněno, z příběhu číší životní událost tak jak je, byť s náboženským pohledem. Nakonec, kdo by v takové situaci oporu v Bohu nehledal. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Příběh je založen na skutečné události, kdy Brian Nichols zavraždil 4 lidi při soudním jednání a při útěku před spravedlností (soudce, soudní zapisovatelku, seržanta a agenta). Nakonec se při útěku zmocnil rukojmí Ashley Smith, kterou držel 7 hodin než ji pustil a ona uvědomila policii. Poté ho jednotka SWAT zadržela. (Pajkenzi)

Reklama

Reklama