Reklama

Reklama

Psychologické drama sleduje několik propletených příběhů, které spojují následky nesprávného použití moderních technologií. Jde o hořkosladké podobenství toho, jak mohou selhání v komunikaci ničit naše vztahy. Tvrdě pracující právník, který neustále visí na telefonu, si nedokáže najít čas na komunikaci s vlastní rodinou. Odcizený pár používá internet jako prostředek k úniku z jejich dávno mrtvého manželství. Ovdovělý bývalý policista se usilovně snaží vychovat nezdárného syna, který trápí svého spolužáka kyberšikanou. Ambiciózní novinářka vidí svou životní příležitost v sepsání příběhu o dospívajícím chlapci, který vystupuje na internetových stránkách pro dospělé. Jsou to cizí lidé, sousedé i kolegové, jejichž příběhy se protínají v tomto strhujícím dramatickém thrilleru o obyčejných jedincích, kteří zoufale touží po lidském kontaktu. Film zkoumá následky používání moderních technologií i to, jak tyto technologie ovlivňují a určují naše každodenní vztahy. (HBO Europe)

(více)

Videa (20)

Trailer

Recenze (536)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VÍTEJ, CIN8380, MÁŠ 2 NOVÉ ZPRÁVY. PŘÁTELÉ ONLINE: FEAR&LOATHING.…“ /// Film, při jehož sledování můžete zjistit, že jste rozbití… Osudy, který se dějou. Lidi, kteří je prožívaj, jsou všude kolem nás. V práci, v obchodech, zřejmě i ve vašem bytě. Stejně jako hen ten oný INTERNET. Dramatický situace, když jsou lidi donuceni stoupnout si proti svýmu problému čelem. Bez anonymity sítě. Když musej dělat rozhodnutí pod svým jménem, za kterým je vidět ksicht. Parádní drama, obsazení, filmařina, ale hlavně příběh, kterej mě svojí skutečností, tragickou pravdou a gradací posadil na prdel. S hodnocením půjdu vejš, protože se mi líbí, že scénář všechno nesvádí na internet, ale všímá si i nás, lidí. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Honím a chcu za to mít zaplaceno. (takže ty se nebojíš C2C?) 2.) K životu nepotřebuju lidi. Jsem online! 3.) Thx za titule ,,Bac“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé ponaučenie, solídna výpoveď o 21. storočí, so zameraním na sociálno-(ne)sieťové vzťahy medzi ľuďmi? Môže byť. Síce vykalkulované, predvídateľné, ale skutočne pôsobivo spracované a kvalitne herecky obsadené, filmové predstavenie. Kvôli prvým dvom výtkam nemôžem nahodiť plné hodnotenie, ale to nemení nič na tom, že som aj tak veľmi spokojný. Na duši zostáva príjemný pocit a to je pre mňa najdôležitejšie. A keď si vezmem, že som sa na Disconnect vrhol pôvodne only because of Šano Skarsgard, som o to spokojnejší, že ma snímok dokázal zaujať i vďaka jeho ostatným vychytávkam. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Provokatívne vykonštruovaná pavučina príbehov so silným sociálnym a morálnym podtextom, a pod ktorú by sa nehanbil podpísať ani sám Iñárritu. Aktuálna sonda na tému novodobej hrozby internetu v rôznych podobách a toho, že každý čin má svoj dôsledok, odporúčam pozrieť každému, kto sa dne pohybuje na sociálnych sieťach, rodičom, ale aj tým, ktorí si myslia, že sa ich tieto temné stránky webu netýkajú. Čakal som trošku dynamickejší ráz, so zameraním sa na hi-tech vychytávky, možno nejakú akciu, ale som rád, že som dostal komorný thriller so skvelou atmosférou. Oceňujem pomalé tempo, postupné zahryzávanie sa pod kožu, kvalitné dialógy a výber hercov šitý na mieru. A garantujem, že sa na svoj mobil, či notebook nebudete pozerať s takou dôverou ako doteraz. 90%. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Režisér Henry Alex Rubin ve svém opravdu silném celovečerním debutu navazuje na trend mozaikovitě skládané narace filmů, jakou byla slavná Magnolia či později neméně zásadní Crash, nejblíže má ovšem k tvorbě Alejandro Gonzáleze Iñárritua, neboť stejně jako on své mozaikovitě skládané příběhy několika svými osudy se proplétajících hrdinů navazuje na stuhy neodvratných katastrof propletené s katarzemi tragických vyústění. Leitmotivem je pak vina, která mnohdy nekoresponduje s trestem, odpouštění na prahu smrti, v tom se oba tvůrci mimořádně shodují. Iñárritu je ovšem tvůrce výjimečný, který dovede svým filmům vtisknout punc mimořádnosti a do filmových polí otisknout nezměrnou přidanou hodnotu, což o Rubinovi nelze říci s absolutní jistotou. 21 gramů či Babel jsou filmy jedinečné, Disconnect ,,jen" vynikající. Možná přidaná hodnota je pak motiv moderních počítačových technologií a komunikace jejich prostřednictvím, což je zajímavé nóvum, spojující Disconnect s pozdějším Men, Women & Children, který popisuje proměnu západní civilizace způsobenou fenoménem Internetu a sociálních sítí, Disconnect pak tuto proměnu interpretuje coby negativní a vyzdvihuje především rizika světa ,,on-line". Po formální stránce převládá civilnost a dokumentární stylizace, formální ozvláštnění představují přímo do obrazu implementované grafické prvky a metatitulky simulující prostředí chatu a diskuzních fór. Zajímavé herecké obsazení a dobrá práce s hudbou, která zahrnuju především žánr post-rocku (skvěle trefující můj hudební vkus). Henry Alex Rubin natočil velmi povedený debut. Těším se na jeho další film... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Zajímavá, moderní mozaika příběhů, kterou spojuje motiv sociálních sítí. S odstupem času se nabízí přímé srovnání s Men, Women & Children. Reitmanův film, jako velice těsný vítěz, má dle mě o malinko zajímavější charaktery, kdy jejich životy působící více "realističtěji", neboli více samostatným dojmem a méně tím, že slouží pro nějaký větší filmový příběh. Tím ale nemohu Disconnectu vyčítat samoúčelnost, či vyumělkovanost, právě naopak. Disconnect má v podstatě ty samé přednosti jako Men, Women & Children, což je pro režiséra-dokumentaristu jistě úspěch. Je zvláštní, jak obtížně se bojuje s něčím, čemu se člověk nemůže postavit tváří v tvář... 8/10 ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo v americkém státě New York, konkrétně například v hotelu Saw Mill River ve městě  Elmsford, dále v samotném městě New York, v Yonkers a na Long Islandu. (Terva)
  • Jason Bateman (Rich Boyd) sa v krátkom časovom slede predstavil v dvoch snímkach, kde sa vyskytovali takzvaní "lovci identít". Okrem filmu Disconnect to bolo aj v komédii Na cudzí účet (2013). (ywo666)
  • Herec Jason Bateman (Rich Boyd) sa vyjadril, že Disconnect je jeho najobľúbenejším filmom, na akom kedy pracoval. (MikaelSVK)

Související novinky

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama