Reklama

Reklama

Psychologické drama sleduje několik propletených příběhů, které spojují následky nesprávného použití moderních technologií. Jde o hořkosladké podobenství toho, jak mohou selhání v komunikaci ničit naše vztahy. Tvrdě pracující právník, který neustále visí na telefonu, si nedokáže najít čas na komunikaci s vlastní rodinou. Odcizený pár používá internet jako prostředek k úniku z jejich dávno mrtvého manželství. Ovdovělý bývalý policista se usilovně snaží vychovat nezdárného syna, který trápí svého spolužáka kyberšikanou. Ambiciózní novinářka vidí svou životní příležitost v sepsání příběhu o dospívajícím chlapci, který vystupuje na internetových stránkách pro dospělé. Jsou to cizí lidé, sousedé i kolegové, jejichž příběhy se protínají v tomto strhujícím dramatickém thrilleru o obyčejných jedincích, kteří zoufale touží po lidském kontaktu. Film zkoumá následky používání moderních technologií i to, jak tyto technologie ovlivňují a určují naše každodenní vztahy. (HBO Europe)

(více)

Videa (20)

Trailer

Recenze (536)

verbal 

všechny recenze uživatele

Zmrd pokroku! Zlaté analogové časy, kdy se porno o mužích s fešáckými knírky a ženách s mohutnými bobry šířilo výhradně na lepkavých ohraných videokazetách a lidovou slovesností, kdy šlo šikanovat divné či otylé spolužáky pouze tak, že jste jim strkali o přestávce hlavu do hajzlu a v extrémních případech jim stáhli kalhoty před několika hihňajícími se dvanáctkami, kdy váš ručně vedený účet v Československé státní spořitelně vykazoval zůstatek, který při vyslovení fráze "celoživotní úspory" způsoboval salvy dusivého smíchu, a kvůli němuž by se nikdo ani neobtěžoval s fešáckou punčochou přes xicht majznout po hlavě vousatou stokilovou úřednici za přepážkou, a kdy osamělí lidé byli nuceni zvednout prdel z gauče a jít se ze svých mindráku vyžvanit nějakému jinému psychotikovi tváří v tvář. Pak ale pánové Štefan Práce a Vilém Brány začali prokopávat a těžit. Jeden už je v pekle, kde mu doufám každý den zasouvají do prdele obří RJ konektor s těmi nejostřejšími hranami, a na druhého už čeká Okno, z něhož jej budou denně z třiceti metrů vyhazovat do hromady zpomaleného hardvéru. Soukromí v prdeli, morálka v prdeli, zdravý pohyb v prdeli, úchylové, zloději a podvodníci mají žně, všichni jsme těmi Internety dokonale spojeni v jednu velkou "rodinu" virtuálních entit a nová, rodící se degenerace už ani neví, co je to poctivá, verbální komunikace, protože jen pissá na Tvítry a statusí na Assbookách gramatické, stylistické a vesměs i naprosto hloupé zvratky. Dospíváme k bodu, kdy se nějakého fakana, kterého výjimečně potkáte na ulici, protože si kvůli spadlému eshopu musel skáknout k Vietnamcům pro novou baterku do nějakého toho nahryznutého I-Jabka, zeptáte kolik je hodin, a dočkáte se následující odpovědi: "OMG LOL LMSAO IMHO ti kape na cip dedo FYI mrkni si na founa ichtyle a nezdrzuj musim BRB u skrynu ASAP mam rozsmazene GTA VIII." ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Špičkové drama, které vypráví tři na sobě nezávislé příběhy, jež jsou divákovi předkládány fragmentově a které staví na moderním tématu rizik internetu a ochrany osobních údajů. Henry Alex Rubin a Andrew Stern zvládli svůj režijní resp. scénáristický debut na jedničku s hvězdičkou. Co musím ocenit hned po příběhu, jsou casting a herecké výkony, zdálo by se, herců druhé ligy, kteří ale předvádí parádu v podobě naprosté reality, díky jíž film neztrácí atmosféru až do samého vyústění, které se už od začátku musí každému jevit jako ne happy endingové. Já musím dát plnej, protože něco takto dotaženého jsem opravdu nečekal. Smutný film o lidské hlouposti, vypočítavosti, zlých lidech a jejich naivních obětech. Doporučuju všema deseti. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Já ve filmu nepozoruji nějakou bezúčelnou kritiku internetu, ale spíše kritiku lidského postoje vůči němu. Znovu si neodpustím konstatování, že internet není nepřítel, internet se dá vypnout. Pod slupkou domnělé anonymity dovede udělat z každičkého psance během okamžiku hrdinu. Hrdina ovšem zůstane hrdinou pouze do okamžiku, dokud se krčí někde daleko za monitorem. Tenhle film je skvělý. Zpracovává příběhy, které se klidně mohou ve vašem okolí dít. Jsou neuvěřitelně lidské. Prvních pár minut se toho sice příliš mnoho neděje, ale brzy začne film obrovským tempem gradovat a závěrečnému finále nemám naprosto co vytknout, co se týče gradace. Myslím si, že by filmu více slušelo, kdyby dopadl diametrálně odlišně. Potom by ovšem vylezlo z filmu celkem bezúčelné poselství, takže jeho závěr je asi fajn. Nějak jsem si vybavil film Requiem za sen. To bude asi tou neskutečnou gradací, do které hraje nádherná hudba. Když už jsem zmínil hudbu, tak ji zde hodlám i vychválit do nebes, protože je kouzelná. Kombinace Sigur rós a čehosi je zvolená naprosto precizně. Rovněž musím vzdát hold panu režisérovi. Pokud byl skutečně tohle jeho první snímek, tak se nezbývá než těšit, co vytáhne z rukávu příště. Film toho říká divákům opravdu hodně. Jen je třeba se naladit na stejnou frekvenci. Téměř plný počet. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Vo virtuálnom svete trávim dosť času. To nepopieram. Ale aby som vďaka tomu do neho vnášal svoje holé fotky s cicinou, no tak to teda pŕŕ. Na fakte hlúpeho odhaľovania cicky sú založené hneď dva z troch príbehov. A je úplne fuk, či to niekto robí z lásky alebo ako zárobkovú činnosť. Tretí z príbehov, ktoré sa vzájomne preplietajú, je o odhaľovaní svojho vnútra, hesiel a čísiel účtov. Na základe čoho si ktosi neznámy fajne privyrobí. Toto ma raz kus štrajchlo, ale strata bola úplne že minimálna, takže nič hrozivé. No verím, že veľa ľudí je dostatočne hlúpych na to, aby sa takéto varovné posolstvá nakrúcali, takže ok. Len to vyústenie do romantizujúceho sebauvedomenia si vybičovaných vášní a skľudnenia hormónov to tam nejako extra nesedelo. Lebo však, ak varovanie, tak poriadne, nie? ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Smutný příběh o tom jak nás technologie odcizuje spíše než zbližuje. Disconnect přehledně a dramaticky vykresluje jak naše kultura je ovlivňována Internetem. Je to inteligentní a zručně udělaný film. Scénař je schopný a hezky vymodelovaný s třemi současnými příběhy,které jsou šikovně zakončené a emotivní. 75% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Jason Bateman (Rich Boyd) sa v krátkom časovom slede predstavil v dvoch snímkach, kde sa vyskytovali takzvaní "lovci identít". Okrem filmu Disconnect to bolo aj v komédii Na cudzí účet (2013). (ywo666)
  • Herec Jason Bateman (Rich Boyd) sa vyjadril, že Disconnect je jeho najobľúbenejším filmom, na akom kedy pracoval. (MikaelSVK)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě New York, konkrétně například v hotelu Saw Mill River ve městě  Elmsford, dále v samotném městě New York, v Yonkers a na Long Islandu. (Terva)

Související novinky

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama