Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka amerických studentů natáčí dokument o ilegálních přistěhovalcích do Spojených států. Vyhledají převaděče z Mexika a společně s několika rodinami projdou tajným tunelem, ve kterém se do USA pašují drogy. Do Států projdou celkem bez problémů. Jakmile se ale všichni naskládají do náklaďáku, přepadnou jejich transport neznámí maskovaní muži. Brzy se prokáže, že tito únosci patří k nemilosrdné sektě, která se přiklání k patriotismu a všechny přistěhovalce brutálně likviduje. Nastává krvavé peklo, a protože sekta si hodlá natočit vlastní dokument, jediná záchrana mladé skupiny jsou jejich kamery. (montel)

(více)

Recenze (76)

heyda 

všechny recenze uživatele

No kurva! Tohle není film pro každého. Nechápu, že jsem ho roky přehlížel. Bez diskuzí jeden z nejlepší exploitů vůbec navíc s natolik zajímavým a zvráceným obsahem, že nemůžu hodnotit jinak než maximálně. Líbí se mi, že tvůrci nestojí ani na jedné straně barikády, pouze poněkud svérázným způsobem upozorňují na jeden z velkých problémů USA. Předem upozorňuju, že slabší povahy by to neměli sledovat a už vůbec by to neměli hodnotit !!! 90% ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tu sa niekto celkom posnažil. Film má myšlienku aj posolstvo a je aj po hereckej a režisérskej stránke dosť kvalitne zvládnutý. Nefandím príliš kamere v štýle Blair witch, ale sem sa perfektne hodila. Nechýbalo napatie a ani hororové scény neboli hnané do extrému, len presne tak, ako mi to vyhovuje aby som sa v noci nebudila s krikom:) Znova nechápem prečo má na čsfd len 67%. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Skupina studentů natáčí dokument o uprchlících z Mexika a jak už to bývá v žánru zvykem - dostane se do problémů. Ne, neztratí se někde v lese. Dostanou se totiž do spárů jakési radikální organizace, která řeší problém s imigranty vlastními (radikálními) způsoby. Statická dokumentární forma se prolíná s živou found footage formou, plus čas od času je to točeno i jako normální hraný film. Undocumented tak umí využít jednotlivé plusy těchto strategií s tím, že se současně vyhýbá jejich mínusům a omezením. Výsledkem je nápaditý napínavý film, který svou formou neotravuje, ale baví. Tematicky tvoří Undocumented zajímavou triádu s nedávnými (taktéž povedenými) filmy Territoires a Red State, takže doporučuju si najít čas a dát všechy najednou :) ()

Copacabana 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru si film zaslúži pochvalu, dá sa povedať, že všetko tu fungovalo . Príbeh, aj napriek svojej obohratosti nenudí, a ja som, čo sa nestáva až tak často silno súcitila s vskutku veľmi trefne vybranými a sympatickými hercami - obeťami. Zaujala ma výborná kombinácia ručnej kamery s „normálnou“ a niektoré scény mi prišli vysoko originálne ako napríklad ten americký „kvíz“, mexická „party“ , ale aj záverečný útek mal niečo do seba. Takže suma sumárum Undocumented zanechal kladný dojem a pre priaznivcov žánru sa myslím že určite oplatí vidieť. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě opravdu nenadchlo. Čekal jsem maso, ale to i kterýkoliv díl SAW je drsnější. Obehraná písnička o naivních Američanech, kteří se stanou součástí masomlejnu. Protože jsem se s hlavními postavami nedokázal ztotožnit, byl mi jejich osud ukradený. Ba co víc, přál jsem si, aby zařvali co nejdříve. Nejvíce prudila Alona Talová - bože, ta byla tak nepříjemná, že jsem se těšil (marně), až to bude mít za sebou. Já tyhle pseudosociální horory nemusím (což jsem netušil, že o něj půjde). Doteď nevím, zda režisér stál na straně Mexičanů, nebo Američanů. Na jedné straně vykresluje imigranty jako příživníky, pašeráky drog a vůbec jako lidský odpad, na druhé straně se má asi divák ustrnout a současně pohoršit nad brutálním chováním rádobyvlastenců, vpodstatě rasistů. U jiného konce bych možná dal i 3*, takhle ne. Dalo by se i polemizovat o kategorii horor - film není strašidelný ani napínavý a těch pár cákanců krve snad ani nestojí za řeč... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Tetovanie "mom" ktoré počas celého filmu môžeme vidieť Klausovi (Noah Segan) na ruke, je skutočne jeho. (metal.storm)

Reklama

Reklama