Reklama

Reklama

Territoires

  • Kanada Territories (více)

Skupina přátel se v dobré náladě vrací ze svatby svých známých, když je na pomezí hranic amerických států zastavena dvojicí mužů. V té době ještě netuší, že ti, kteří se vydávají za celní policii, jsou ve skutečnosti psychicky narušení dozorci z nechvalně proslulého tábora v Guantanamu, a jejich jediným cílem je udělat svým obětem ze života peklo. (SICK_BREED)

(více)

Recenze (75)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou mi explo nedělá moc dobře na žaludek. Měla bych ho konzumovat v měnším množství. Nicméně to nebylo zas tak hrozné a jsem srdečně vděčná za to, že v tomto francouzsko-kanadském snímku neproběhlo žádné sexuální týrání, takže to vlastně beru jako takovou malou oddechovku. Děj se táhl velmi pomalu, což mi nevadilo a určitým hercům doslova tleskám. Někdy není těžké poznat, zda je herecký výkon dobrý či špatný, ale u Territories vlastně ani slovo špatný použít nemohu. Hezky se na to koukalo, ale kult to prostě není. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Není od věci si takhle při pondělním poledni odskočit k nějakému tomu filmovému mučení a nebudu se tajit tím, že mne začátek filmu příjemně navnadil. Dvojice magorů Torrance a Sotos (tedy jejich představitelé) sehráli své role s grácií a já si ono lidské ponižování a „jako“ mučení celkem užíval. První polovina filmu skutečně příjemně ubíhala, atmosféra měla správné grády a vypadalo to na další zajímavý francouzský kousek. Jak však čas plynul, začala to být trošku otrava, protože jim asi došli nápady a prvotní kouzlo se začalo postupně vytrácet. Korunu všemu dala přítomnost soukromého očka, která rozhodně svěží vítr do umírající zápletky nepřinesl, ba spíš naopak. Začala to být nuda a konec považuju za hodně nešťastný. Otevřené závěry mi nevadí, ale tohle byla prostě bída, spousta otazníků zůstala nezodpovězena a já se cítil ochuzen…50% ()

Reklama

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Explotation hororové subžánry odsuzuji a snad všem z těch několika málo, které jsem doposud viděl, jsem bez přemýšlení fouknul odpad. Tento psychologický thriller s prvky právě explotation žánru (psychické a fyzické násilí, ponižování) vnímám odlišně, jelikož právě tyto prvky nejsou samoúčelné. Mučení je zde spíše psychické (uzavření v klecích, odepírání jídla a pití, spánku, audio-vizuální teror…). ~ Skvělý úvod v podobě písničky od Death in Vegas a asi čtvrthodinové scény na silnici /spoilery/ při kontrole auta skupinky budoucích obětí duem falešných celníků (bývalých amerických vojáků se zpackanou minulostí a nesplněnými ambicemi, které jsou zřejmě spouštěčem jejich agrese) střídá teror v hloubi lesa, kde agresoři své oběti schovávají a mučí v železných klecích. Člověk je najednou jen kusem masa, bezbrannou hračkou, s kterou si únosci můžou dle libosti hrát. ~ Určitě bychom mohli vést polemiky o tom, jestli takové filmy vůbec natáčet, posléze se na ně se zaujetím dívat a poté ještě vysoko hodnotit. Ale jak jsem již naznačil, tento snímek není jen pouhopouhou přehlídkou surových sadomasochistických nechutností a psychického teroru pro sebeukájení krvelačného diváka, nýbrž má sic nikterak sofistikovanou, však jasnou myšlenkovou nadstavbu především díky dostatečné propracovanosti psychologie postav a zároveň velmi kvalitní technické a umělecké zpracování, proto jej hodnotím kladně. Nenudil jsem se, naopak. Napětí vás přiková k obrazovce. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Snímek, jakým jsou Territories mě přivádí občas k myšlence, od kdy že to vlastně Kanada umí točit slušné filmy. Ačkoliv filmů s námětem typu "putující mládež vs. banda zvrácených, zhovadilých vidláckých buranů ze zapadákova" se poslední dobou vyrojilo jako hub po dešti, tento film má hned několik faktorů, díky nimž pro mě nespadá "jen" do žánrového průměru. Nějaká ta drobná nelogika by se našla, ale proč se jí zabývat? Takže, především výborné herecké výkony. Zejména obou ústředních chlapíků, kteří spolu žijí v jakési špinavé chajdě na samotce, kdesi uprostřed lesů. Čas od času si vyrobí dobře stavěné železné klece, zastaví za tmy projíždějící partu mladistvých a zajistí jim (ne)pohodlné náhradní ubytování. Pro zpestření jejich pobytu mají připravený pestrý program, který se však jejich vězňům ani trochu líbit nebude. Je totiž dost nepříjemný, zasahuje do jejich soukromí a docela bolí. A to hodně. Závěr filmu možná přišel až moc "naráz", rozhodně je však i tak perfektní tečkou za celým filmem. Závěrečná skladba Vám může připomínat, že to na nás zase válí Phillip Glass, nenechte se však mýlit. Jedná se o perfektní skladbu See You All - Koudlam. Tak mám dojem, že ve Státech můžou podobní lidé klidně nerušeně fungovat. A klidně i na více místech. Na spoustě míst... Takže lidi, co se chystáte "překročit hranice", vyhoďte raději zásoby "trávy" z okna, chlast vylijte do špinavých motelových záchodů a rovnou tam raději i přihoďte veškeré zásoby případných drog. Tedy, pokud nechcete, abyste zbytek své existence strávili s ksichtem zabořeným do bahna ve stěsněných prostorách nevypolstrované venkovní cely. Nebo zvukotěsné cely. Ta by Vám možná byla příjemnější:) ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Exploitery mám samozřejmě moc rád. Ale tady mne to nějak nechytlo ... Nebo spíš řečeno naopak, chytlo a to hodně, ale pak jak ubíhá děj, tak to jde strmě dolů dějem, obsahem a závěrem, nad kterým jsem úplně kroutil hlavou. Jako šikana party mladých lidí dvěma vyšinutýma "poldama" je mazec... Mrazivý, hnusný, drsný, perverzní ... Potom to mučení, výslechy, lesní atmosféra ještě ok, ale posledních 20 minut je tak "wtf" ve špatným slova smyslu, že se mi to fakt nelíbilo a nudilo mě to ... Připadalo mi to, jako se občas stávalo, že tvůrci už neměli čas a prachy na nějaký dokončování, tak to usekli naprosto nesmyslným a nepůsobivým závěrem ... Škoda, původní "nástřel" to mělo výbornej. Ale jinak v tomto ranku za poslední dobu docela slabota ... (upozorňuju pro neznalé, je to hodně násilnej film vyžívající se v ponižování lidí atd. ...). ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Číslo hotelového pokoje detektiva je "18". Stejným číslem jsou označeni i "vězni". Všichni mají na krku vypálené "Delta 18". (kery-)

Reklama

Reklama