Reklama

Reklama

Mladou a ambiciózní Sarah Moss (Brit Marling) najímá elitní soukromá tajná služba a ihned jí zadává nebezpečný úkol. Musí v utajení proniknout do anarchistické aktivistické skupiny s názvem "The East" a zúčastnit se útoků na šéfy korporací, kterým bez trestu procházejí zločiny proti lidskosti. Čím více ale aktivity skupiny rostou, tím více se život Sarah ocitá v ohrožení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (167)

Alementina 

všechny recenze uživatele

Přitažené za vlasy to je, i když kdo ví, posuzuju ze svého pohledu člověka, který se nikdy aktivně neangažoval, veškerá moje činnosti začíná i končí tříděním odpadu, na druhou stranu jsem si vědoma tolika svinstvech, který dnešní průmysl produkuje a ktere se nam vedome i nevedome dostava do tela, že je mi jistý eko terorismus blizky a takže se mi to libilo, ale ty blbosti s veceri v kazajce ci vzajemné umejvani se v rybnici mi zavani etrémním fanatismem... Proste proc by se eko terorismus nemohl delat z klidu normalniho domu, kde i lidi budou chodit do prace. A hlavne, proc si zrovna barvi vlasy na blond, neni to prece proti tomu byt uplne prirodni bytost ?! :) ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Príbeh agentky v utajení, čo sa snaží preniknúť do teroristicko-aktivistickej skupiny "The East", ktorá začala útočiť na korporačných bossov. V rámci moderných, komerčných eco-thrillerov je to fajn, ale predchádzajúci indie počin dua Batmanglij – Marling (Sound of My Voice) sa mi zdal zaujímavejší, pútavejší a celkovo vydarenejší. Toto je miestami zbytočne klišé, nehovoriac o značnej predvídateľnosti, prvoplánovosti a vytknúť by sa dalo určite ešte viac, no zlé to proste aj tak nebolo. ()

Reklama

whack 

všechny recenze uživatele

Tzv. bezpečnostné agentúry a ich nechutné praktiky získať si priazeň ľudí a následne im zničiť životy, sa mi vrcholne hnusia. Neviem ako tí agenti môžu v noci spávať. Nadnárodné spoločnosti si môžu robiť, čo sa im zachce, nie len kvôli zaplatenej verejnej mienke a advokátom, ale hlavne kvôli apatii konzumnej masy. Film prezentuje radikálnych environmentalistov ako nihilistických sektárov (viz, jedenie v kazajkách, opekačka v lese v maskách politikov), čo je trochu trápna demagógia, ale od hollywoodskeho filmu sa väčšia nezávislosť čakať nedá. Zaujímavý je aj osud hlavnej hrdinky, ktorý je zobrazený popri záverečných titulkoch. Fascinujúce. Držím všetkým environmentalistom palce, nemajú to ľahké. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Před rokem Batmanglij zaujal svým nezávislým debutem Sound of My Voice. To byl film, ke kterému si člověk musel najít cestu, ale odměnou mu pak byl zážitek, který rozhodně netlumil mozkovou aktivitu. Ba právě naopak, nejednoznačnost a nedořečenost filmu stimulovala publikum k aktivnější participaci. Jaké to teď trpké zklamání, že Batmanglijův druhý film - The East - je v podstatě hloupoučký a zjednodušující environmentalistický blábol, který k neobjevnému a plytkému poznání, že "ochránci přírody jsou hodní, korporace zlé, ale v boji proti nim by se >>asi<< neměla překročit určitá hranice", dojde jen díky značně nepřesvědčivému konání zúčastněných postav (v tom vede epizodka s hluchou dívkou). Při jedné ze záverečných scén (jablko z koše) jsem se smál, až jsem se za břicho popadal. Tvůrci ji ale, obávám se, mysleli vážně. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Nejsem zrovna příkladný ekolog a už vůbec bych si netroufnul vymezit hranici, kam až lze vlastně v zájmu ekologie zajít a přitom své činy obhájit jako správné a legální. Naštěstí v tomto případě režisér dává proměnou hlavní postavy poměrně srozumitelně najevo, na čí straně by měl divák stát a fandit se dá i kvůli nesnesitelné Patricii Clarkson a její ještě nesnesitelnější firmě snad jen jedné straně. Ta čtvrtá hvězda je hlavně za fantastickou Brit Marling, ta film vytáhla z průměru. Všiml jsem si jí už ve Smrtelných lžích, kde měla jen malou vedlejší roli, tady dostala dostatek prostoru a ukázala, co v ní tříme. Zdatně jí sekundoval i Alexander Skarsgård. Ellen Page trochu v pozadí a dost protivná, ale to ona umí velmi dobře, a byť jí takovou nemusím, tak to leccos vypovídá o jejím hereckém talentu. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Jedná se již o třetí spolupráci režiséra Zala Batmanglije a herečky Brit Marling, který spolu spolupracovali na do té doby všech režisérových počinech. (Itar)
  • Velkého světla filmařského štábu osvětlovačů si lze všimnout v odraze Doktorových (Toby Kebbell) brýlí v okamžiku, kdy během jízdy automobilem popisuje Susan (Brit Marling) v krátkosti svoji historii. (Conspi)

Reklama

Reklama