Reklama

Reklama

Mladou a ambiciózní Sarah Moss (Brit Marling) najímá elitní soukromá tajná služba a ihned jí zadává nebezpečný úkol. Musí v utajení proniknout do anarchistické aktivistické skupiny s názvem "The East" a zúčastnit se útoků na šéfy korporací, kterým bez trestu procházejí zločiny proti lidskosti. Čím více ale aktivity skupiny rostou, tím více se život Sarah ocitá v ohrožení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (167)

sulimo 

všechny recenze uživatele

Pokud jsem to správně pochopila, tak dle tohoto filmu je khůl jen takový jedinec, který své hipízácko grýnpísácké kolegy teroristy dokáže líbat na pupík, krmit je ve svěrací kazajce, vydrží jim omejvat nohy v rybníce a když se pak oholí a oblékne, je z něho nevyhnutelně atraktivní jedinec, který svojí atraktivitou ještě nevyhnutelněji opovrhuje. Pokud se pak budete snažit mezi tyto morálně nadřazené, moudré a nádherné lidi dostat, obarvěte se prosím na blond (neptejte se proč). Film, kde je všechno řečeno doslova, který je přehlcen trapnejma rituálama, a který vás ve finále paradoxně a nevyhnutelně donutí nesnášet všechny ekologicko-whatever teroristické skupiny, protože jsou to fakt nepochopitelně pošahaný dementi. Takže tak. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Nejsem zrovna příkladný ekolog a už vůbec bych si netroufnul vymezit hranici, kam až lze vlastně v zájmu ekologie zajít a přitom své činy obhájit jako správné a legální. Naštěstí v tomto případě režisér dává proměnou hlavní postavy poměrně srozumitelně najevo, na čí straně by měl divák stát a fandit se dá i kvůli nesnesitelné Patricii Clarkson a její ještě nesnesitelnější firmě snad jen jedné straně. Ta čtvrtá hvězda je hlavně za fantastickou Brit Marling, ta film vytáhla z průměru. Všiml jsem si jí už ve Smrtelných lžích, kde měla jen malou vedlejší roli, tady dostala dostatek prostoru a ukázala, co v ní tříme. Zdatně jí sekundoval i Alexander Skarsgård. Ellen Page trochu v pozadí a dost protivná, ale to ona umí velmi dobře, a byť jí takovou nemusím, tak to leccos vypovídá o jejím hereckém talentu. ()

Reklama

Philcze 

všechny recenze uživatele

Zatímco Batmanglijův předchozí počin kvůli menšímu rozpočtu a nejednoznačnému vyústění ještě chutnal jako indie, East už chutná jako plnohodnotný, v rámci možností i celkem velkolepý eko-thriller, který by se neztratil v široké distribuci. O to větší škoda, že to zase jednou zkejslo jen v pár kinech a z filmového světa to vyšumí rychlostí světla. Ne však z divákova podvědomí. Přesvědčivé výkony, kupa mrazivých scén a uvěřitelný přerod (?) hlavní hrdinky dělají z Eastu jeden z těch lepších thrillerů letoška. 80% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Je to snadný, když nejde o váš domov, když nejde o váš život......... Scéna z jídlem, okolo 26 minuty, je skoro ponižující, ale chytrá. Jane proniká, pod jménem Sára, do ekoteroristické skupiny "Východ" a má za úkol bonzovat. Zde příběh začíná. Tedy, neskutečně se to táhne, skoro nic se neděje, tak na to čučím, jen tak z nudy. Hlavně, když hrajou flašku, to je tedy zážitek. CITÁT - Můžu tě políbit....... Chovaj se jak malé děti se zvýšenou teplotou. Tož jsem ten film nějak přežil a skoro mě nebavil. Ano má to své poselství, ale mohlo býti lépe zpracované. Ani nebudu mít v létě chuť, jít si zaplavat někam do přírody, třeba na Probošťák. Taky proč?. Doma mi teče voda, světlo svítí a ústřední topení hřeje. Čert ví, čím tu vodu ohřívají, ale je to jedno, ne. Saponátů mám tak dost a tak je byt čistý a když mě bolí záda vezmu si prášek. Příbalové letáky nečtu a prášky zapíjím pivem. Venku je nebezpečno. CITÁT - Někdy lidi umírají dřív......... ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Nakonec se z environmentální agitky o ekoteroristech, proradných korporacích, nehospodárnosti kapitalismu a zkažené společnosti plné slepých ovcí stal naivní a absolutně nevěrohodný blábol o silně nevnímavé dívce, jež celý život přehlížela problémy soudobé společnosti, až konečně prozřela v partě uvědomělých bojovníků proti bezpráví. Hluboce neoriginální a docela přízemní. Atmošku to má v úvodu, pak to však "vyšperkuje" několik rádoby hlubokých momentů (jablíčko) a naprosto nelogických scén (hluchá dívka). Je sice chvályhodné, že jsou problematizovány patologické a nebezpečné společenské a systémové jevy, ale příště prosím lépe, věrohodněji a bez samoúčelného moralizování. 4/10! ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Filmové natáčení probíhalo výhradně v americkém státě Louisiana v poslední čtvrtině roku 2011 celých 26 dní. (Conspi)
  • Jedná se již o třetí spolupráci režiséra Zala Batmanglije a herečky Brit Marling, který spolu spolupracovali na do té doby všech režisérových počinech. (Itar)

Reklama

Reklama