Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh začíná jedné prosincové noci, kdy je v rodinném domku nalezena surovým způsobem zavražděná téměř celá rodina a jediným přeživším je patnáctiletý chlapec, který leží v nemocnici a bojuje o život. Detektivní inspektor Joona Linna uprostřed noci povolá známého odborníka na hypnózu psychiatra Erika Mariu Barka, aby chlapce zhypnotizoval a zjistil, co se oné noci v domě stalo. Erik však tento typ praxe už deset let neprovozuje a proto prosbu policie zprvu odmítne. Když se konečně nechá přesvědčit, události se záhy dají do pohybu a Erik je nucený čelit vlastní minulosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (193)

salalala 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem četl a příliš si ji nepamatuju, ale vím, že byla o mnoho složitější než její adaptace. Ač mám Hallströma docela rád, pro tuhle látku on není vhodný režisér. Atmosféra se mu sice poměrně daří, jenže nedokáže vybudovat napětí a nějakým způsobem zaujmout. Kamenem úrazu je scénář, který knihu osekává na minimum a příliš mnoho věcí nevysvětluje, postavy se na základě toho bohužel nechovají úplně logicky, což je špatně. Jde víceméně o standardní thriller, který nenabízí nic navíc a s knižní předlohou nakládá velmi volně. Ani obsazení se extra nepovedlo. Proti hercům nejde říct vlastně nic, protože všechno dělají, jak mají, jenže stejně jako režisér jedou na jistotu a jsou strašně tuctoví. Joona Lina postrádá charisma, Bark zase hlubší propracování své postavy, takže si lze těžko domyslet, proč vypadá jako těžký závislák. Nejhůř však dopadla Barkova žena, která mi přišla na roli stará a hlavně její postava je tak protivná, až je k nesnesení. Hypnotizér je prostě "volná adaptace bez koulí", které chybí větší odvaha, napětí a invence. Vždyť ani ony otřesné vraždy nevypadají tak děsivě, jak by měly. Průměrná záležitost, která výrazně promarnila svůj potenciál. 50% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

knížka je sice psáná zvláštním stylem,na který je třeba si zvyknout,ale mě se až na jednu nepříliš záživnou pasáž líbila a i když bylo jasné,že film bude oproti knížce okrouhán,hodně jsem se na něj těšil a pustil se do něj sotva pár hodin poté co jsem dočetl poslední stránku.Bohužel právě díky tomu je filmový Hypnotizér pro mě zkalmáním (už druhým po Stoletém staříkovi v krátké době).Změn oproti knížce je víc než dost a bohužel tentokrát nejsou zrovna k dobrému.V zájmu toho očesat knihu která má přes 500 stránek vypadly z děje poměrně důležité věci a ty které tam zůstaly se v mnoha případech staly obětí monstrózní a kolikrát ne úplně logické zkratkovitosti.Herecké obsazení je OK,ačkoliv oba hlavní hrdiny jsem si představoval trošku jinak.Erik je ve filmu mnohem víc na pěst než v knížce a z Joony Linny udělali tvůrci scénáře tuctového detektiva,který pozbyl charisma z knížky.Po druhé takové zkušenosti během týdne si fakt nakonec nejdřív budu obstarávat filmy a až poté číst knihy...60% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak tu mám dojem, že logické lapsusy sú okopírované z knihy a bohvie prečo s nimi scenárista nič neurobil. Ak by všetko na seba logicky nadväzovalo a viac krát som sa nemusel v duchu pýtať, prečo sa veci dejú tak ako dejú, tak by som bol veľmi slušne spokojný. Atmosféra je seversky tajomná a občas až hororová, herci sú adekvátni a príbeh s jednotlivými zvratmi taktiež ujde. Nemal som dokonca problém ani s pomalším tempom. Ale keď si nedokážete odpovedať na tie najjednoduchšie otázky a máte chuť postavám radiť, aby sa začali chovať racionálnejšie, tak sa to vizuálnou formou ani šokantnými zvratmi zakryť nedokáže. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Na pomalejší, ponurejší a sterialnější atmošku si středoevropan odkojen americkým filmovým průmyslem musí chvilku zvykat, ale po cca 20 minutách jsem se naladila na švédskou vlnu :-) Nevím, jestli je to i tím, že jsem četla knihu, ale mě tenhle film sedl velmi :-) Přišlo mi to velice přirozené drama s kriminální zápletkou.. Suprově natočená scéna násilného činu.. Herecké výkony více než obstojné.. I přes poklidné tempo a znalost budoucího děje ve mě tvůrci dokázali vyvolat napětí.. U mě to zafungovalo :-) ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

nech mi nikto nechce vyhovoriť, že tento film je o celú polhodinu dlhší, ako by mal byť! navyše je na detektívku príliš predvídateľný a neoriginálny (potenciál hyponotizére tristne nevyužitý), na "rodinný" film veľmi roztržitý a plytký, scenár navyše zahltený schválnosťami a nelogickosťami - prečo rovno nezabili toho hypnotizéra? odkiaľ sa vzal tu mobil, tam autobus a podobne... človeku na obhajobu tohto priemerného thrilleru, ktorý dokazuje, že hallstromova silnejšia stránka leží niekde úplne inde, ostáva pomerne sympatické obsadenie, pekná atmosféra zadymených švédskych interiérov s vianočnými svetielkami a nádherný letecký záber nad štokholmom počas magic hour... a pár lepšie riešených scén (záver na ľade, prvé predstavenie hypnotizéra) a atmoféra niektorých častí, kedy vlastne hlavne o tú atmosféru ide; ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Okrem viacerých miest vo Švédsku prebiehalo natáčanie aj v pražských filmových štúdiách Barrandov. (MikaelSVK)
  • Film je režisérovým švédským filmem po více než dvacetipětileté pauze, během níž tvořil v zámoří. Současně se jedná o jeho první thriller vůbec. (morgos)
  • Vo filme zaznelo aj to, že švédčina hlavného predstaviteľa – Joonu Linnua (Tobias Zilliacus) – je veľmi dobrá. V reálnom živote je tento herec naozaj iného než švédskeho pôvodu, keďže je Fínom. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama