Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh začíná jedné prosincové noci, kdy je v rodinném domku nalezena surovým způsobem zavražděná téměř celá rodina a jediným přeživším je patnáctiletý chlapec, který leží v nemocnici a bojuje o život. Detektivní inspektor Joona Linna uprostřed noci povolá známého odborníka na hypnózu psychiatra Erika Mariu Barka, aby chlapce zhypnotizoval a zjistil, co se oné noci v domě stalo. Erik však tento typ praxe už deset let neprovozuje a proto prosbu policie zprvu odmítne. Když se konečně nechá přesvědčit, události se záhy dají do pohybu a Erik je nucený čelit vlastní minulosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (193)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jako kdybych byl hodinu a půl v hypnóze, a pak se lusknutím prstu probudil. Stejně rychle se klasicky severská ponurá a atmosferická pokoukaná proměnila v blábolení někoho, kdo už nemá co říct, ale musí pokračovat, protože hodina končí až v celou. Bohužel jsem neměl omluvenku, tak jsem musel zůstat, ale řeknu vám, že to byl jeden z těch případů, kdy dřívějším odchodem o zážitek ani o pointu nepřijdete. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Příběh byl vystavěný solidně a s herci taky nebyl problém, ačkoliv hlavní vyšetřovatel mohl být maličko výraznější. Ale to nebylo nic, co by se dalo překousnout. Bavilo mě i postupné rozplétání, ačkoliv se, víceméně, drželo osvědčených postupů. Bohužel na mě byl film až příliš roztažený a zkrácení o nějakých 20 minut by mu prospělo. Občas mi chyběla i ta klasická severská atmosféra, což je něco, co člověk od skandinávských kriminálek automaticky očekává a nic nemění to, že Hallström je mezinárodním režisérem a ve Švédsku točil po x letech. Mírné zklamání, ale pořád se jedná o slušné řemeslo. 60% ()

Reklama

Disease 

všechny recenze uživatele

Z knihy jsem měl rozporuplné pocity, taková generická "skandinávská krimi", ale byl jsem zvědav, jak dopadne adaptace, která se ukázala spíš jako volná variace, kde jsou jen některé stejné postavy. Nečekal jsem, že na plochu 2 hodin se vejdou všechny linie, ale takovéhle ořezání je příliš... Každopádně koukat se na to dalo. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem četla a moc mě bavila. Film je fajn, atmosféra a hlavně hudba mrazivá, herecké obsazení mě vůbec nerušilo (u Larssona mě vyloženě vytáčelo), jen některé scény byly poněkud tmavé a nebylo tam téměř nic vidět a linie se sestrou Josefa mě poněkud zklamala. Ovšem hypnotizérova žena byla na facku a to řvoucí dítě na dvě. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak tu mám dojem, že logické lapsusy sú okopírované z knihy a bohvie prečo s nimi scenárista nič neurobil. Ak by všetko na seba logicky nadväzovalo a viac krát som sa nemusel v duchu pýtať, prečo sa veci dejú tak ako dejú, tak by som bol veľmi slušne spokojný. Atmosféra je seversky tajomná a občas až hororová, herci sú adekvátni a príbeh s jednotlivými zvratmi taktiež ujde. Nemal som dokonca problém ani s pomalším tempom. Ale keď si nedokážete odpovedať na tie najjednoduchšie otázky a máte chuť postavám radiť, aby sa začali chovať racionálnejšie, tak sa to vizuálnou formou ani šokantnými zvratmi zakryť nedokáže. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Okrem viacerých miest vo Švédsku prebiehalo natáčanie aj v pražských filmových štúdiách Barrandov. (MikaelSVK)
  • Jedná se o filmové zpracování stejnojmeného románu švédského autora Larse Keplera. Jméno autora předlohy "Lars Kepler" je pouze pseudonym, pod kterým se skrývá manželská dvojce Alexandra Coelho Ahndorilová a Alexander Ahndoril. (DominikV)

Reklama

Reklama