Reklama

Reklama

Režiséři filmu Malá Miss Sunshine uvádí “nádhernou a okouzlující” (Marshall Fine, The Huffington Post) romantickou komedii s Paulem Danem a Zoe Kazan v hlavních rolích. Mladý, kdysi úspěšný spisovatel Calvin (Dano) nyní zápasí s tvůrčím blokem, ale i se svým milostným životem. Teprve když vytvoří půvabnou románovou postavu jménem Ruby (Kazan), získává novou inspiraci. Ruby probouzí k životu nejen jeho psaní – ale také sebe samotnou – a to doslova! Tváří v tvář opravdovému vztahu se svou původně virtuální přítelkyní stojí Calvin před zásadním rozhodnutím. Dopíše tuhle romanci sám, nebo to ponechá osudu? Ve vedlejších rolích filmu se představují Annette Bening, Antonio Banderas a Elliott Gould. Ruby Sparks je “příjemná romantická komedie, která vás dojme a má ambice stát se filmovou klasikou” (Katie Walsh, Indiewire). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer

Recenze (347)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja som od začiatku pristupoval k Ruby Sparks ako k scenáristickému dielu mladej herečky Zoe Kazan. Čiže som sledoval, čo má na srdci mladé, ambiciózne dievča a akým štýlom to chce predať svetu. Priniesla nám celkom originálny mystery príbeh, pri ktorom neviete, čo bude nasledovať o päť minút a je to asi hlavne tým, že scenár napísala žena, pretože v opačnom prípade by sa jednalo samozrejme o veľmi luxusné porno:). Možno si mohla Zoe pri písaní vysniť na pomoc svojho slávneho deda a opýtať sa ho, čo robí jeho filmy tak nesmrteľnými a možno by jej výtvor nebol "iba" príjemným prekvapením, ktoré sa ale v mysliach širšieho obecenstva neuhniezdi natrvalo podobným spôsobom, ale Eliaove filmy. Občas trošku totiž cítiť z Ruby prílišnú ambicióznosť a vyumelkovanosť, podobne, ako sa na konci filmu vyjadruje Ruby ku Calvinovej knihe. Mimochodom, plagát k filmu je geniálny a jedná sa o horúceho kandidáta na americké nezávislé leto na čt 2. Ako hovorí jedna postava o silných debutových albumoch nezávislých kapiel a ich slabších nasledovníkoch, tak si musíme počkať aj na nasledovníka z pera Zoe a dúfať, že nezapadne, poprípade dopadne ešte istejšie. ()

Gimp 

všechny recenze uživatele

Kuba se me pred dvema tydny ptal, kdo reziroval Little Miss Sunshine a ja odpovedel: nikdo. Dnes bych mohl rict: ty dva, co rezirovali Ruby Sparks. Trailer se myslim snazi k LMS odkazovat, ale Ruby je jiny druh filmu. Je to, priznejme se bez muceni, takova hipserska vztahovka, ale jeste nez se vam protoci oci, musim rict, ze to je skvele napsana vztahovka (se) zrzkou modrokou. Obcas az hrozive presna (metapohadka a o moznosti uskutecneni toho, o co nam casto ve vztahu jde - totalni kontrolu). ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Kompaktnější, než In Your Eyes, Zoe Kazan živelnější, pestřejší, ale nějak se mi předchozím filmu líbila maličko víc (měla kompaktnější postavu). Nicméně respekt, že vymyslela takovýto příběh, který dost atypicky ukazuje mužskou snahu vytvořit ženu podle svých představ bez toho, aniž by na sobě samých pohnuli prstem. ■ Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=W4RJYlSgDKM ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Calvin mi príde tak trochu ako "woodyovská" postava, vďačná pre herca a šikovne napísaná. Rovnako postavu Ruby si napísala Zoe Kazan rovno na telo, pričom táto malá žienka je skutočný talent. Ruby Sparks je príjemným, zábavným a zároveň neprvoplánovým filmom, ktorý je zároveň dostatočne chytrý. Parádna oddychovka... ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Autorský horor obalený do hávu romantické komedie. Možností pro mnohem propracovanější hru mezi fikcí a realitou se nabízí nespočet, Ruby Sparks se však svým předvídatelným závěrem nakonec od žánrového středoproudu přece jen nevzdálí. Což ale díky několika originálním momentům, vřelému humoru a sympatickým postavám nemusíme brát nutně jako negativum. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • V jedné hodině a třiadvacáté minutě se Ruby (Zoe Kazan) doma převléká a má modrou podprsenku, přestože měla v předchozí scéně u bazénu růžovou, pruhovanou. (Megalomaniac)

Reklama

Reklama