Reklama

Reklama

VOD (1)

Režisér Whit Stillman uvádí mile nekonvenční komedii Slečny v nesnázích, ve které se studentka Violet (Greta Gerwig) snaží změnit temnou atmosféru na univerzitě. S kamarádkami Rose (Megalyn Echikunwoke) a Heather (Carrie MacLemore) se ujímá nové studentky, sympatické Lily (Analeigh Tipton), která neujde pozornosti místního playboye Charlieho (Adam Brody), ani po všech stránkách dokonalého studenta Xaviera (Hugo Becker). Nakonec je to ale právě Violet, která skončí v osidlech lásky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (38)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Damsels In Distress" je podľa mňa konečne americkou komédiou, ktorá pôsobí maximálne neamericky a robí si dokopy všetko čo len chce. A výsledne tu máme jedno nepredpokladateľné, vtipné a veľmi svieže dielo, ktoré podľa mňa po rokoch môže byť filmovou klasikou. Pretože je to skvele napísané, má to dobré dialógy a okrem toho výborné hlášky, ktoré predáva najmä hlavná hrdinka Violet v podaní Grety Gerwig. Opäť ako aj pri iných filmoch poňala svoju rolu tak maximálne seriózne, že vďaka tomu z toho vychádza vynikajúci humor. Ale to nie je to jediné, čo na filme funguje. Jeho atmosféra je skvelá, jeho vizuálne spracovanie je vtipné a výborné a rovnako je na tom aj skvelá hudba. Postavy sú svieže a ako som povedal, myslím si, že v budúcnosti to môže byť filmovou klasikou. Nemyslím si, že je to film pre veľké množstvo divákov, ale verím tomu, že ľudia, ktorým sa film páčil boli skutočne nadšení. Pretože je to jednoznačne film, o ktorom môžem povedať, že nič také som asi ešte nevidel. Alebo minimálne nie je veľa filmov, ku ktorým by sa to dalo prirovnať. A to z ohorobí skvelý zážitok. Určite sa v budúcnosti k filmu vrátim. Hodnotenie: B+ ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Přestože jsem v životě neslyšel o Whitu Stillmanovi ani o žádném z jeho (dle anotace) "slavných" nezávislých snímků, tento film mě velmi příjemně překvapil. Jde o velmi absurdní komedii, ve které postavy s vážnou tváří pronášejí dadaistické nonsensy a dětská pseudomoudra, a prostředí filmu spíše než univerzitu připomíná sanatorium pro psychicky narušené mladé lidi, resp. dvacátníky s inteligencí žáka prvního stupně ZŠ. Při naladění na správnou notu ale objevíte spoustu originální zábavy. Nejvíce by se film podobal dílům Wese Andersona, kdyby posunul práh absurdity ještě o jeden level dál. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Tohle spíš docení teenageři, respektive teenagerky, ale pro mne je to moc uječené s příšernou hudbou. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jdete do baru, vlastně ne, jdete do parku někde blízko gymplu, kde potkáte vysokoškolačky, který ale chodí do toho gymplu. Trochu divný, ale čož, prostě to nebude taková ta krása čistá jako sklo ze severních Čech, ale trochu alternativní (a díky tomu) zapamatovatelná krása zcela ne pro všechny. Teď vám nevysvětlím, proč máte ambice si s těmi holčinami se zrovna zalitou občankou jít pokecat. Jenže ono se to občas tak vyvrbí. Jeden si vždycky uvědomí to, že předsudky jsou zlo a takový ty kecy o souzení knížky podle obalu, když se z roztomilýho koťátka vyklube roztomilý koťátko se smyslem pro humor (dosti osobitým a ujetým), inteligencí a hlavně tahem na bránu. Mám podezření, že slečny jsou asi lehce na drogách, ale je to jenom film, tak nemusíme řešit následky a to dada, co díky tomu vstřebáme, je super. Jasně, že je to po většinu času plácání vožralýho, zneuznanýho psedoprokletýho, beatnickýho básníka z Holešovic, ale nemá kabátek, ale sukýnku, takže je to příjemný. No a pak že sexismus je špatnej. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem někde četl , že ve filmu je všechno možné, pak je to asi tento. Konečně vejška v Americe, kde bych chtěl studovat, bo takovou skupinu magorů bych ani s baterkou po světě nevyhledal. Opisováním jednotlivých charakterů bych plýtval slovy, která bych asi stejně nenašel správně, takže závěrem: dá se dát buď odpad! anebo se výborně bavit. Po půlhodině kroucení hlavou a výkřicích "To mi hlava nebere!"jsem se začal smát a to mě zachránilo. 70% ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Návrat k absurdným komédiám?....Chlapci vygumovaní tupci, dievčatá arogantné a excentrické čúzy. Zábava ala materská škôlka. Dokonalá absurdná komédia, prešpikovaná citátmi a múdrosťami. */** ()

civalII 

všechny recenze uživatele

Sračkoidní a trapný. Nafoukaný a hysterický ženský, který jsou (a to všechny do jedné) opravdu ošklivý. Takže tady v této komedii opravdu není na co koukat. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání. Těšil jsem se na Adama Brodyho, který ale tady měl zanedbatelnou roli a všichni ostatní herci nestáli za nic. Příběh stupidní, vtip žádný, holky ošklivé, hudba otravná. Whit Stillman zkrátka nemá na to být režisérem, protože toto, co vytvořil je jeden z nejzbytečnějších filmů roku. Doufám, že příště se Brody připojí k něčemu zajímavějšímu konečně. ()

santiamén 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně divný film. Nejdivnější bylo, že mě šíleně nebavil, ale dodívala jsem se až do konce. Nikdy víc - jediná věc mě nezaujala. Kdyby aspoň ta kamera. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Trochu mi ten rádoby inteligentně komunikační humor připomínal Gilmorova děvčata, s tím rozdílem, že žvanění gilmorovek byl vtipný a moudře usazený. Slečny v nesnázích se tváří jako rozumné holky, ale pointa jim v mnohem směrech uniká. A to nezmiňuji některé trapné scény, které opravdu nebyly zapotřebí. ()

Gaia.M 

všechny recenze uživatele

Nenadchlo, neurazilo. Na nedělní nudné odpoledne je to skvělá volba. Ale znova se na to nepodívám. Děvčata mi přišla jak z jiného vesmíru. Možná jsem moc zkažená, kdoví. Ale ony byly fakt divné! :D ()

stanyslaw 

všechny recenze uživatele

na začátku jsem se začal usmívat a vydrželo mi to až do titulků. i když možná jsem se chvílemi hihňal, případně blbě tlemil. ()

Kissak 

všechny recenze uživatele

Vůbec nevím co si o tamhle filmu mám myslet, můj smysl pro humor a smysl pro humor autora se asi úplně minul. No, jednou jsem se zasmál. ()

Reklama

Reklama