Reklama

Reklama

Když malý Burt Wonderstone dostal k narozeninám kouzelnickou soupravu, změnil se mu svět. Kouzelnické triky a magie se staly jeho celoživotní vášní a díky nim také poznal nejlepšího kamaráda Antona, který se stal jeho parťákem. Po letech spolupráce ale jejich popularita klesá a přátelství pokulhává. Před lidmi se stále tváří jako ti nejlepší přátelé, ale zákulisí se stalo místem jejich nekonečných hádek. Po zpackaném triku se jejich cesty rozcházejí. Burtova sólová dráha končí fiaskem, obecenstvo totiž nestojí o trapného stárnoucího kouzelníka, ale dává přednost novému pouličnímu mágovi, který na sebe strhává stále větší pozornost. Pokud chce Burt znovu uspět, musí opět spojit své síly s Antonem a předvést divákům to nejlepší kouzelnické představení. (TV Nova)

(více)

Videa (38)

Trailer 2

Recenze (391)

honajz 

všechny recenze uživatele

Slabé tři, za pozitivní vyznění... I když ten konec, pod titulky, no nevím... Každopádně film o síle partnerství, přátelství a vážení si hranic, za něž by se nemělo jít. To celé na příběhu dvou kouzelníků, jejich asistentky a jednoho nováčka, který uchvacuje publikum velmi nechutnými kousky, ale díky nim se proslaví. Jenže nezná hranice. Třeba že dětem se podobné kousky neukazují. Osobně si myslím, že podobně nechutný kouzelník by asi velké terno neudělal - koho by bavilo se na to koukat? Takovou půlhodinu se to pomalu, ale příjemně rozjíždí. První střet s pouličním kouzelníkem mě zklamal - nějak jsem čekal, že zaujme něčím bombastičtějším. Prostřední část se pak mění v nudnou konverzačku, kde sice je pár džouků (kouzelník nabízí v supermarketu prací prášek), ale jinak je to o ničem, a pak zbývá solidní závěrečná čtvrthodinka, která je sice jasná, jak to udělali (ačkoliv bude doslovné vysvětlení), ale nakonec vlastně není až tak překvapivá. Nevím - hodně rozkolísaný film, jenž má své světlé stránky, ale celkově tak nějak nakonec se slabým vyzněním, byť pozitivním. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Áčkoví herci v béčkové komedii, kde je máloco správně, neboť tohle mohla být v jiném pojetí a s odlišným (spíše ale přímo opačným) přístupem naprostá a kultovní legenda. Takhle Don Scardino natočil jen bezzubou (konzervativní!) satiru a i po komediální stránce jde o věc sotva průměrnou, v kostce jeden z nejpromarněnějších filmových projektů poslední dekády. Jim Carrey ale nemá chybu... ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Už samotný trailer vypadal potrhle, ale jelikož nebyl v autobuse Student Agency žádný jiný na přemýšlení nijak náročný film, tak jsem se rozhodl, že Kouzelníky zhlédnu. No, a byla to fakt šílenost. Nejvíc mě asi na tom všem štvaly naprosto úchylné a nesympatické postavy, a film na mě celkově nepůsobil vůbec jako komedie. Jediným větším kladem, který by snad stál za zmínku, bylo obsazení Alana Arkina, toť vše. Zkrátka snímek, který mě zklamal, i když musím přiznat, že jsem od něj zase na druhou stranu tolik neočekával. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $22,537,881 Tržby Celosvetovo $27,200,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ Komédia kde sa predvádzali komici ako Steve Carell, Jim Carrey či Steve Buscemi, k tomu tam hrala očarujúca asistentka kúzelníkov Olivia Wilde. Príbeh o kúzelníkoch bol miestami príjemné odpočinkový a zábavný ale za každým ako sa na scénu dostal Jim Carrey sa to zvrhlo na dosť nechutné uletené vtipy dostávajúce sa až nemilo pod kožu. /videl v kine: 55%/ (videl na festivale Art Film Fest 2013) ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey byl jako parodie na Chrisse Angela libovej, jinak je tenhle Úžasník (nebo jak si to Carell říkal) fakt jedna velká nuda a hlavně- není to sranda, Steve Carell prostě není dobrej komediální herec, škoda, že víc prostoru nedostali Carrey s Buscemim. Co se týče děje, tak ten je sterilní, předvídatelnej, hloupej a celkově voničem, od setkání se svým kouzelnickým guru a zamilování se do své asistenky už to hraničilo s odpadem, patos nad patos. Krize současných amerických komedií bohužel pokračuje. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (10)

  • Ve scéně, kde kouzelníci ukazují, jak přemístili diváky, je nakládají do nákladního vozu. V záběru jsou na pravé straně vidět dvě opřené postavy, po následujícím střihu jsou tyto osoby opět v záběru, ale tentokrát již na levé straně nákladního vozu. (dandislav1991)
  • Celosvětová premiéra proběhla 8. března 2013 na filmovém festivalu South by Southwest v Austinu (Texas, USA). (BMW12)

Související novinky

Kdo natočí Flashpoint od DC?

Kdo natočí Flashpoint od DC?

17.01.2018

Ve světle nedostatečných tržeb Ligy spravedlnosti (655 milionů dolarů nestačí ani na výdělky Muže z oceli) se filmový vesmír od DC maličko překopává. Jeho řízení teď bude mít na starost Walter Hamada… (více)

Kdo sepíše Spider-Mana?

Kdo sepíše Spider-Mana?

19.07.2015

Tobey Maguire (Spider-Man) a Andrew Garfield (Amazing Spider-Man) si užívají pavoučí důchod a Tom Holland (Nic nás nerozdělí) se naopak chystá na svůj marvelácký debut. Poprvé ho jako Petera Parkera… (více)

Jim Carrey šlohne Monu Lisu

Jim Carrey šlohne Monu Lisu

17.02.2012

Jeho kariéra už není, co bývala. Pan Popper a jeho tučňáci ale obstojně vydělali a právě natáčený kouzelnický souboj se Stevem Carellem The Incredible Burt Wonderstone rovněž vypadá na slušný úlet,… (více)

Reklama

Reklama