Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojdielny televízny film nakrútený podľa bestselleru Kate Mossovej Labyrint.   Hlavnými hrdinkami celovečerného filmu sú dve inteligentné ženy: 17-ročná Alaïs Pelletierová z francúzskeho mesta Carcassonne 13. storočia a mladá doktorka Alice Tannerová zo súčasnosti. Ich dobrodružstvo jedinečným spôsobom prepojí ich životy naprieč stáročiami histórie. Na obe čaká spoločný osud, náročná úloha, pri plnení ktorej budú musieť preukázať odvahu, výdrž a odhodlanie.
V stredovekom aj modernom juhozápadnom Francúzsku sa postupne odhaľujú dávne i nové tajomstvá, ktoré nikdy nemali vyplávať na svetlo sveta. Každé z nich sa sústredí na tri ukryté knihy - Knihu slov, Knihu jedov a Knihu čísiel. Tieto knihy spoločne ukrývajú kľúč ku Svätému Grálu, ktorého pôvod sa odvíja od čias starovekého Egypta tisícky rokov pred narodením Krista.
Alaïs a jej najbližší bojujú v 13. storočí za uchovanie tajomstva. Mladé dievča rýchlo pochopí, že nikomu nemôže dôverovať a že jej krutá a manipulatívna sestra Oriane je jej najväčšou nepriateľkou. Alice medzitým v modernom svete podstupuje preteky s časom, aby spojila jednotlivé časti skladačky, ktorá ukrýva dlho utajovaný príbeh o jej pôvode a histórii jej rodiny. (Incantator)

(více)

Recenze (25)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Dvoudílný televizní příběh na pomezí fantazie a reality překypuje zoufalým natahováním děje, pomalým vyprávěním a absenci alespoň náznaku nějakého napětí. Spíše se jedná o romantizující příběh než o očekávané dobrodružství. Nezaujme tu prostě vůbec nic. A je to škoda. Téma má ohromný potenciál a tak si rozhodně zaslouží daleko lepší a hlavně svižnější zpracování. Tohle nudí, což je ohromná chyba. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Poté, co Dan Brown vypustil do světa Šifru mistra Leonarda, vyrojila se řada odborníků na křesťanskou mytologii a Svatý grál či templářský řád. A s nimi ruku v ruce začaly vznikat, až na výjimky, mizerné knížky a ještě mizernější filmy. Román od Kate Mosse jsem nečetl, ale vzhledem ke stavbě příběhu se nemám důvod domnívat, že by z toho šedivého průměru nějak vybočoval. Nicméně film jsem si docela užil. Katarská problematika mě dlouhodobě zajímá a tady moje vnímání historie nebylo nijak uráženo. Prolínání minulosti a přítomnosti, jakkoliv časté, nepůsobilo zmatečně, což je také plus. Na televizní film tu byla i solidní výprava. A konečně zajímavé bylo i herecké obsazení, přičemž mě bavil hlavně Tony Curran, který si ve vedlejší roli střihl, po Štěpánovi z Blois v Pílířích Země, dalšího středověkého hnusáka. Samotné rozuzlení sice bylo trošku rozpačité, protože ta láska se mi tam moc nehodila, stejně jako ten fantasy prvek, ale nakonec jsem nad tím mávl rukou. Pro mě příjemné překvapení. 75% ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Naprosto neovlivněná četbou knihy jsem se ocitla v říši fantazie a tak trochu pohádky, kde nechybělo zlo a dobro, zrada, spiknutí, bitva, zbabělost, ale i víra, sebeobětování a hlavně ta všudypřítomná "láska". Ach jo, zase ta poslední tečka, ale tyhle příběhy tak přece musí končit:) Krásná a dnes použiji ten výraz "dechberoucí" vizuální podívaná. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Jaká by to byla paráda, kdyby hlavním scénáristou byl život sám....neboť život (v tomto případě historie) sám píše ty nejlepší scénáře, které žádná vopice u psacího stolu nevymyslí. Telenovela ze 13. století je dvoudílný film, oproti němuž je Da Vinci kód nerozluštitelný hlavolam. První díl ještě trochu drží pohromadě, ale druhý je totální bezradnost. Proč tam vlastně je ten středověk? A kataři? O co vlastně v tom filmu vůbec jde? Já blázen se nechal nalákat na historický film a dostal moderní fantasmagorický blábol popírající všechna historická fakta, zejména středověké vnímání světa. Nereálné, nedůvěryhodné a nesmyslné. Naprosto skličující výsledek a vyhozené peníze. Srdečně zdraví cestovní kancelář Carcassonne Tour!!! 20% ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

DanoBrownovina napsána ženou, a tak tam máme víc romantiky než konspirací. Každopádně děj je prorostlý rakovinotvorným klišé (záporáci se pomordují navzájem) a víceméně nemá čím překvapit. Současná linka je podprůměrný thriller a film zachraňuje pouze středověká linka s hezkým prostředím a kostýmy. Romantika tentokrát morálně vítězí nad jinými žánrovými prvky. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (1)

  • Táto TV séria sa natáčala na motívy knihy „Labyrinth“ od Kate Mosse. (Eilean Donan)

Reklama

Reklama