Reklama

Reklama

Špína Londýna

  • Velká Británie Dirty Pretty Things (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vystudovaný lékař Okwe (Chiwetel Ejiofor) je nigerijský přistěhovalec, který v Londýně pracuje jako taxikář a noční vrátný v hotelu. Přesto živoří na hranici chudoby. Sdílí pokoj s tureckou uprchlicí Senay (Audrey Tautou), která si v hotelu přivydělává jako pokojská. Coby nelegální přistěhovalci žijí Okwe a Senay v neustálém strachu z vyhoštění. Jednou v noci zatelefonuje Okwemu na recepci prostitutka Juliette (Sophie Okonedová) a požádá ho, aby se podíval na rozbitý záchod, kde na něj v ucpané míse čeká děsivý objev. Okwe to nahlásí řediteli Sneakymu (Sergi Lopez), který ho vydírá, aby mlčel. Okwe brzy odhalí centrum pochybné podnikatelské činnosti, což ho uvrhne do prohnilého londýnského podsvětí. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Jako milovnici Londýna mi tento film, pravda, vzal trošku iluze, ale na druhé straně myslím, že smutná emigrantská story se mohla, může a jistě odehrává v různých nuancích i v jiných místech na Zemi. Kdyby tak film o lidech, jako jsou Okwe a Senay, rozšířil obzory a obměkčil srdce těch, kteří uvažují jako hoteliér, to jest, že tito lidé jsou dobří jen na podřadnou práci a na rozprodej svých těl. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Kdyby to byl film delší, dal bych hvězdičky 3..ale minutáž je naprosto optimální. Chiwetel Ejiofor a Sergi López podali výborné výkony. Audrey Tautou dle mého názoru poměrně dost přehrávala, ale pro ty její oči jí to jistě odpustíte. :) Stephen Frears natočil tenhle film velmi cíleně, a pouze již zmíněná přijatelná délka ho neshazuje do vod průměrných. Ono totiž není těžké zvolit silné téma, z největších chudáků udělat ty nejudatnější hrdiny a připojit k tomu něco málo drsných scén. Mistrnost ovšem spočívá v dávkování toho všeho..a režisérovi se očividně trochu trhla ruka. Navíc chtěl z celého snímku udělat asi úsměvné drama, protože některé hlášky opravdu nebyly na místě ("How come I've never seen you people before? Because we are the people you do not see. We are the ones who drive your cabs. We clean your rooms. And suck your cocks."). Věřím, že kdyby tento příběh zpracoval nějaký nezávislý režisér, dosadil nezávislé herce a zapojil zdravé zanícení pro věc, jistě by vznikl film velmi nadprůměrný..bohužel se tak nestalo. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajímavá sonda do podloudných aktivit temného Londýna. Film je podle mě brán tak trochu s nadhledem přesto, ale zajímavým způsobem natočen. První polovina spíše seznamuje s ústředními postavami, ale jak se film dostane do druhé půlky začne film ubíhat rychlejším a svižnějším tempem. Výborní herci filmu přidávají na kvalitách a je vidět, že se do rolí vžili. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tento snímek rozhodně není filmovým pohlazením, při sledování jsem měla nepříjemné a zároveň i rozporuplné pocity, na jednu stranu v sobě nacházím dostatek pochopení i soucítění, na druhou stranu mám výhrady ke zcela jednoznačně černobílému vyobrazení postav.. Nicméně příběh je strhující, bezútěšnost situace přistěhovalců mě nakonec zamáčkla, postarala se o to výborná Audrey Tautou.. Obávám se, že tohle není problém jen Londýna, špína se najde všude.. ()

maxi6 

všechny recenze uživatele

„„Zajímavý příběh o těžkém životě přistěhovalců, vznikl z vyjímečného scénáře, zvukově zajímavého soundtracku a celkové atmosféry, která vás po celou dobu příjemně podbízí a nutí k neustálému přemýšlení. Sergi López je zde mimořádně nabit energií a Audrey Tautou...Jako vždy špica !!... I když si v duchu říkám, zda-li by moje oblíbenkyně zahrála tvrdou kriminalistku ??...No..určitě !!““ ()

Galerie (36)

Zajímavosti (3)

  • První role, ve které Audrey Tautou mluví anglicky. (ČSFD)
  • Okrem angličtiny zaznie vo filme španielsky, francúzsky i somálsky jazyk. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama