Reklama

Reklama

Špína Londýna

  • Velká Británie Dirty Pretty Things (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vystudovaný lékař Okwe (Chiwetel Ejiofor) je nigerijský přistěhovalec, který v Londýně pracuje jako taxikář a noční vrátný v hotelu. Přesto živoří na hranici chudoby. Sdílí pokoj s tureckou uprchlicí Senay (Audrey Tautou), která si v hotelu přivydělává jako pokojská. Coby nelegální přistěhovalci žijí Okwe a Senay v neustálém strachu z vyhoštění. Jednou v noci zatelefonuje Okwemu na recepci prostitutka Juliette (Sophie Okonedová) a požádá ho, aby se podíval na rozbitý záchod, kde na něj v ucpané míse čeká děsivý objev. Okwe to nahlásí řediteli Sneakymu (Sergi Lopez), který ho vydírá, aby mlčel. Okwe brzy odhalí centrum pochybné podnikatelské činnosti, což ho uvrhne do prohnilého londýnského podsvětí. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Film který to opravdu nevidí růžovými brýlemi, ale možná tak, jak to v Londýně opravdu chodí. Fakt skvěle se ne ten film kouká, chytne vás to a pohltí. Možná i proto, že to působí tak děsivě reálně, ale nechybí tomu jakási komická odlehčení. Chiwetel Ejiofor válí a Audrey Tautou konečně zase v opravdu dobré roli. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a originální film, ale místy to Frears přehání s patosem a vykreslováním světa obklopující přistěhovalce v příliš jednoznačném, negativním duchu. Stejně tak jako všichni emigranti nejsou andílci (jako v tomto filmu), nejsou ani obyvatelé země, do které se emigranti dostanou, bezcitné hyeny, které je pouze zneužívají. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zdařilé temné drama ukazující Londýn z té strany, kvůli které tam určitě nejezdí turisti. V režisérově podání to je temné špinavé místo plné divných a špatných lidí. Převážná část filmu se odehrává v hotelu, kde se kromě prostituce provádějí po večerech daleko horší věci, na které náhodou přijde hlavní hrdina. Film sice nemá nějakou větší gradaci, kterou by si jistě zasloužil a vysloveně napínavých scén je zde pár ale díky výborným hercům a povedené atmosféře uteče rychle a divák nemá šanci se nudit. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Pokud si chcete zničit iluze o moderním Londýně, podívejte se na Harryho Browna a ne na tuhle disneyovku. Nechytlo mě tady vůbec nic - a není to jen problém scénáře, podle mě je solidně zvrzaná i režie, která chyby předlohy nafukuje do karikaturních rozměrů. Přehrávající herci, invazivní a rušivá hudba ... Celý příběh by byl možná dobrý materiál na bizarní filmovou povídku, po roztažení na celovečerák ale nudí zbytečnými detaily a nevtipnými humornými vyplňováky. Není zde ani jedna uvěřitelná postava, všichni jsou buďto ultraslušní dobráci nebo černočerní, fyzicky odpudiví záporáci coby zástupci orgánů útlaku. Obětavá, naivní turecká panna, dobrácký ruský medvěd, ty jsem ještě jakž takž spolkl - s Okwem to ale trochu přepískli: brilantní šachista, chirurg, vdovec, nespravedlivě odsouzený, multilingvní dříč, odpůrce úplatků - už jen chybělo, aby ve volných chvílích hrál na píšťalku středověké madrigaly. Tenhle übermensch bojuje s chlápky s imigračního - agresivními, necitlivými hovady s kruhy pod očima a nedbalým strništěm, plachou Senay zase zneužívá oslizlý, tlustý majitel dílny. Frears je fakt mistr decentních detailů. Jako pohádka dobrý, jako cokoli jiného - drama, komedie, krimi - naprostá katastrofa. ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

A v mých očích byl Londýn, tak trochu jinačí, čistší a úpřímnější, ted už vím, že je to taky jen velkoměsto a má svoje mouchy. Ani tady to nemají přistěhovalci jednoduché a jak vidno někteří jsou pro azyl nebo falešný pas schopni udělat všelijaké věci. Tížívá, místy až depresivní atmosféra je protkána takřka celým filmem a zdá se, že z této tíživé situace není úniku. Konec byl ale veselejší a rozhodně překvapivý. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (3)

  • Okrem angličtiny zaznie vo filme španielsky, francúzsky i somálsky jazyk. (MikaelSVK)
  • První role, ve které Audrey Tautou mluví anglicky. (ČSFD)

Reklama

Reklama