Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jednom malém království mají panovníka, kterého máloco udrží doma. Král Vilém (J. Čenský) s královnou Olivií (T. Kostková) jsou stále na cestách a s velkorysostí sobě vlastní přenechávají vládu nad říší královské radě, ve které mají hlavní slovo rádcové Ferenc (M. Vladyka) a Lorenc (J. Lábus). Jejich hlavním zájmem je vypisovat čím dál častěji nové daně, jejichž prostřednictvím získávají stále větší příjmy do vlastní kapsy. Práva obyčejných lidí chrání jen loupežník Karaba (O. Vetchý), který přepadá výběrčí daní a nespravedlivě vybrané peníze zase vrací původním majitelům. Když se mu narodí dcera Anička (K. Janovičová), uloží své loupežnické „nádobíčko“ včetně staré bambitky hluboko na dno velké truhly a vrátí se ke svému původnímu hrnčířskému řemeslu. Ve stejnou dobu se královským manželům narodí syn Jakub (T. Klus). Obě děti se později, na prahu dospělosti, setkají a ke slovu se znovu dostane loupežníkova bambitka, která napravuje zlodějinu královských rádců… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (695)

Fr 

všechny recenze uživatele

KDYŽ PŘED ZLEM JEDNOU UTEČEŠ, BUDEŠ UŽ UTÍKAT POŘÁD....... /// Bylo nebylo, v království daňově nepřizpůsobivých lidí, jeden loupežník dceru měl a král zas syna. Jak už to tak chodí, jedině láska by mohla zastavit vládu odborníků (sami si ji zvolili, patří jim to...) a zbavit tu zlodějskou sebranku imunity!... Taková to je pohádka s písničkama, ve který se dá (s trochou nadhledu) mrknout na tu naši demokratickou republiku. Za málo peněz (jde to i bez draka) se sympatickým obsazením, kapkou vtipu a normálníma dialogama. Kult z toho nebude, ale třeba tudy vede cesta ke vzkříšení český pohádky! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, kdy vláda šahá do vládních rezerv. 2.) Zjistím co mám dělat, když mě normální práce neuživí. /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně film s krajně nesympatickým obsazením, dokonale předvídatelným dějem, a stupidním názvem (silně pochybuji, že současné děti budou - bez vysvětlujícího kontextu - rozumět historismu "bambitka"). A když si k tomu ještě vezmu ta otravná pěvecká čísla, těžko se divit, že jsem to veskrze protrpěl. Dvojku nikdy! ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Pohádka je to hezká, milá, příběh je také fajn. Herecké obsazení je skvělé – Ondřej Vetchý, Jiří Lábus, Petr Štěpánek, Vilma Cibulková atd, prostě samé herecké hvězdy. Jen mi přišlo divné, že samotný loupežník zmlátí před svým obydlím asi 6 vojáků jen tak, levou zadní. Výmysli různých daní jsou dobrý nápad, člověk se pobaví, ale je nelogické, aby to královi nedošlo, ten byl asi hodně hloupý :-). A pak se z Kluse, naprosto nepoužitelného chlapa pro život, stane král. No pomineme-li tyto nelogičnosti, tak si divák pohádku užije a bude odcházet od televize spokojený. Za mě 3,5* ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Naprosto krásná a vtipná pohádka, překvapená nejsem, věřila jsem, že to bude zdařené. Náznaky moderna obyčejně v pohádkách nemám ráda, ale tady vše proběhlo ve vtipné verzi, hodně jsem se bavila a byl to příjemný zážitek. Nádherné písničky zpívané dvěma skvělými zpěváky. Každopádně se budu opakovat, ale nejvíce chci vyzdvihnout podařený humor. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Bylo nebylo a já jsem se nečekaně dočkal pohádky, která nepotřebovala žádnou digitální potvoru, nadpřirozené bytosti ani superzlé záporáky. Tady jsou totiž v podstatě všechny postavy v podstatě trdla, na což se mi koukalo docela příjemně a politická satirka o dvou Kalouscích sedících na ukradených penězích mi opatrně napověděla, v jaké pozici by „nejlepší ekonom světa" mohl být národu prospěšný. ()

Galerie (156)

Zajímavosti (11)

  • Ve scéně, kdy Anička (Kamila Janovičová) zpívá píseň „Holka nebo kluk“ a otevírá truhlu s kostýmem loupežníka Karaby (Ondřej Vetchý), tak na vnitřní straně víka je nakreslený symbol, takzvaný „Unikursální hexagram“, který má v řecké a indické mytologii hlubší význam. (Nick321)
  • „Nejtěžší pro mě byl jeden den natáčení na zámku Lemberk. Celý den byl nějaký divný, prostě se nedařilo. Musela jsem se vypořádat se scénou, kdy Anička sedí s princem Jakubem (Tomáš Klus) v zahradě a řeší to, že jí tatínka zavřeli do hladomorny. Zároveň však cítí, že má ráda Jakuba a ještě má vztek na rádce Ference (Miroslav Vladyka) a Lorence (Jiří Lábus). Byla to nejvíce emotivní scéna v celé pohádce, prostě se proti sobě bilo mnoho citů,“ uvedla Kamila Janovičová, která ztvárnila roli Aničky. (SONY_)

Reklama

Reklama